App-specialist interview: Sjoerd van Oosten van e-sites

AppSpecialisten heeft al een tijdje contact met e-sites. Nu deze app-ontwikkelaar recentelijk de e-CAL app (in Google Play Store) heeft gelanceerd, is het tijd om een interview te doen met Sjoerd van Oosten van e-sites. We vroegen Sjoerd meer over de e-CAL app en e-sites tijdens dit App-Specialist interview.

David van der Loo – AppSpecialisten

He Sjoerd, fijn dat je me wil ontvangen in jullie nieuwe gebouw. Erg mooi, maar waarom hebben jullie een heel nieuw gebouw neergezet?

Sjoerd van Oosten - e-sites

Het nieuwe e-sites kantoor in Breda biedt e-sites de fysieke ruimte om zich verder te ontwikkelen op de creatieve hotspot van Breda, de Triple O campus. We bieden momenteel onderdak voor de e-sites group, bestaande uit e-sites, Fingerspitz en TechTwo. Daarnaast geven we ruimte voor Internet startups, zoals The Feedback Company en Oak&Morrow.

Daarnaast gaan we ons overigens binnenkort vestigen op Strijp-S om het bereik in het zuiden uit te breiden.

David van der Loo – AppSpecialisten

Ik zie in jullie gebouw overal SCRUM-borden hangen, zetten jullie een agile aanpak ook in voor app-ontwikkeling?

Sjoerd van Oosten - e-sites

Nagenoeg alle projecten doen we SCRUM/agile. Het geeft de klant en e-sites meer grip op planning en budget. We doen dit nog veel met post-its. Ook al gaat bijna alles digitaal, een simpele post-it op een bord kan een snel inzicht geven in de werkzaamheden.

David van der Loo – AppSpecialisten

Jullie nieuwe e-CAL app is een mooi stukje interactieontwerp, mijn complimenten. Leggen jullie veel nadruk op interactie design bij de ontwikkeling van jullie apps?

Sjoerd van Oosten - e-sites

Het interactieontwerp, met de gebruikerservaring als uitgangspunt, is heilig. Hier besteden we veel aandacht aan. Dat betekent dat we brainstormen, schetsen, klikbare wireframes maken en waar mogelijk ook een werkend prototype. Voordat we gaan ontwerpen en bouwen.

David van der Loo – AppSpecialisten

Van veel bedrijven hoor ik dat ze apps duur vinden. Zo'n uitgebreid interactieontwerp traject maakt zo'n app nog een stuk duurder. Is dit dan nog wel de moeite waard voor bedrijven?

Sjoerd van Oosten - e-sites

Zoals gezegd, een goed interactieontwerp is heilig. Er zijn heel veel apps beschikbaar in de stores, het kan je dus onderscheiden van de concurrentie. Tevens passen we het interactieontwerp aan op het OS. Dus aparte interactieontwerpen voor iOS en Android. We zien dat veel ontwikkelaars een iOS app kopieren naar Android. En de design-guidelines van Google totaal negeren. Als Android gebruiker ziet zo'n app er heel vreemd uit en werkt gewoon niet lekker.

Vind jij een interactieontwerp voor jouw app ook belangrijk? Dan is e-sites wellicht de app-ontwikkelaar voor jou. Via de onderstaande knop bekijk je hun profiel.