Top 8 iPad verkoop-apps

De tijd van grote logge CRM systemen om klantcontacten bij te houden ligt achter ons. Een nieuwe generatie verkopers en accountmanagers gebruikt een iPad in combinatie met een app om sneller en flexibeler met de klant in contact te komen. Maar welke app past bij jouw organisatie? We noemen onze acht favoriete apps, het is aan jou om hier een selectie uit te maken.

Expect Succes

De Expect Succes iPad-app zit bomvol met tips, video’s en positieve quotes om je verkoopproces succesvol te maken. Deze app werkt niet alleen motiverend, maar geeft ook tips over hoe je om kunt gaan met verschillende situaties.

Handshake Sales Order Manager

Een hele mond vol deze Handshake Sales Order Manager. Het invoeren van orders gaat desalniettemin verassend soepel. In de app zet je de productcatalogus van jouw organisatie, inclusief afbeeldingen en prijzen. Vanuit deze digitale catalogus kun je direct orders invoeren op basis van afbeelding en naam en de app geeft automatisch de orders door aan de hand van aantal en artikelnummer. Zo zorg je direct ook voor een up-to-date ordermanagement en warehousing systeem. Dat scheelt je het meezeulen van een dikke catalogus en verkooporder formulieren en het doorfaxen van opdrachten.

Salesforce Chatter

De Salesforce Chatter-app is een soort Facebook voor de verkopers van jouw organisatie. Geen foto’s van het feest van gisteravond maar communicatie op een lange ‘wall’. Dit is een app die is gebaseerd op Salesforce, het bekende CRM pakket. De app werkt soepel en is veel eenvoudiger in gebruik dan de uitgebreide tool waarop hij is gebaseerd. Bovendien hoef je geen Salesforce account te hebben om hem te gebruiken.

Quick Sale

De Quick Sale Lite app focust op het digitaliseren van al het papierwerk dat nodig is voor verkopers. Zo kun je met de app facturen maken, beheren en e-mailen, je kunt de inventaris bijhouden en financiën inzien. Deze documenten kun je bovendien als PDF exporteren. Ook de catalogus van producten vind je terug in de app. Vrij complexe taken dus voor een app, die bovendien gratis is tot vijf openstaande facturen.

Profit Story

De Profit Story app is eigenlijk maar goed in één ding, maar het is er wel erg goed in. Het berekent namelijk de verkoopprijs, kostprijs en marge en vervult hiermee een belangrijke taak. Door waardes in te voeren en aan te passen krijg je direct inzicht in veranderende omstandigheden. Dit kun je natuurlijk ook in een Excel spreadsheet zetten of je bespaart je de moeite en trekt €1,99 uit voor deze app.

SalesVU

Kassasystemen kunnen heel uitgebreid zijn en veel geld kosten, maar niet met SalesVU Point of Sale. Met deze gratis app regel je betalingen, houd je grip op je financien en verspreid je coupons via Facebook. Een echte aanrader voor retailers dus.

Dossier

Waarom zou je al je contacten die al in je adresboek staan opnieuw invoeren in een CRM? Dat moet de Dossier-app gedacht hebben. Het maakt gebruik van de bestaande Apple Contact app en zorgt ervoor dat je per contact notities kan toevoegen. Bovendien kun je PDF’s en Word-bestanden toevoegen aan contacten. Zo hou je alle informatie over je contactpersonen bij de hand tijdens een meeting.

Maatwerk-app

Er bestaan veschillende kant-en-klare apps die je direct in de app-store kunt vinden om je te ondersteunen in het verkoopproces. Maar als je niet alles in deze apps terugvindt wat je als organisatie nodig hebt, dan kun je er voor kiezen om een maatwerk-app te laten bouwen. Een uitstekend voorbeeld van een maatwerk-verkoop-app is de Rabobank adviseurs app. Met deze app worden Rabobank adviseurs ondersteund tijdens een klantgesprek door direct relevante informatie aan de klant aan te bieden. Zo kunnen klanten op een kaart aangeven met welke landen ze zaken doen en zo komen ze erachter of ze actie moeten ondernemen voor de invoering van SEPA-betalingsverkeer. Op deze manier ondersteunt de app niet alleen de verkoper, maar vooral de klant.

Hiermee bewijst de maatwerk-app zijn toegevoegde waarde: een maatwerk iPad-app is een slimme manier om je verkopen te stimuleren. Ben je  op zoek naar een gepaste app-ontwikkelaar, bekijk dan de app-ontwikkelaars via de onderstaande knop.

Nieuwe informatie

Dit artikel is al even geleden geschreven. Wil je nieuwe informatie over apps hebben? Hoe je er bijvoorbeeld voor zorgt dat je hoog in de app store komt te staan? Lees dan dit artikel genaamd 'Hoe maak je een app'