1. Van A to App

  AppSpecialisten gelooft in succesvolle apps. Dat kán met de juiste aanpak. Die aanpak noem ik van a tot app. Neem het heft in eigen handen en leer van de onderstreepte artikelen bij ieder van de 7 stappen van deze aanpak.

 2. Idee

  Apps trekken de aandacht. Een slimme app is nuttig en laat je bedrijf opvallen. Dat kan weer leiden tot meer omzet. Waarschijnlijk lees jij nu deze tekst omdat je nadenkt over een app voor je bedrijf.

 3. Doel

  Oké, je wilt een app. Misschien omdat je een concreet idee hebt. Of omdat je bedrijf extra service wil verlenen of omzet verdient. Hoe dan ook, het is belangrijk om je doel duidelijk voor ogen te hebben voordat je overgaat tot het laten maken van de app.

 4. Doelgroep

  Je doelgroep bepaalt het succes van jouw app op 2 manieren: 1) gaan ze de app gebruiken en is er dus markt voor, en 2) zijn de app-functies handig in gebruik en zijn ze daarom tevreden over de app.

 5. Concept

  Je hebt nu een idee, je doelen zijn helder en je hebt een goed beeld van je doelgroep. Dat ga je combineren met de voordelen van mobiele technologie. Je krijgt zo een ijzersterk concept voor je app.

 6. Ontwikkelaar

  Hoe je app er uit komt te zien heb je nu in een complete handleiding. Daarmee kun je op pad om een geschikte app-ontwikkelaar te vinden. Doordat je goed weet wat je wilt, krijg je duidelijke offertes met gespecificeerde prijzen in plaats van technische verhalen en onduidelijke prijzen.

 7. Ontwikkeling

  Fijn, de app-ontwikkelaar is voor je aan het werk. Je hebt al een groot deel van het proces achter de rug. Maar let wel op dat je de ontwikkeling volgt. Houdt de ontwikkelaar zich aan de afspraken? Ben je tevreden over het proces? Bovendien kun je nog een hoop praktische dingen doen.

 8. Lancering

  Eindelijk, je app is klaar! Ze ziet er goed uit, ze werkt en ze kan worden gelanceerd. Zorg dan dat je het succes vast blijft houden. Werk aan updates, nieuwe functies en blijf de inhoud aanvullen.