Een business app tienduizenden euro's goedkoper: de voor- en nadelen van een whitelabel app| kennisbank

Wil je je bedrijf verder professionaliseren? Loop je al een tijd met het idee rond om een business app, ofwel een bedijfsapp te lanceren? Zodat je klanten je beter weten te vinden, je naamsbekendheid verhoogt én natuurlijk meer omzet genereert? Ja, jaaa, JA! 

In dit artikel krijg je alle voor- en nadelen van een whitelabel app te zien en vooral hoe je tienduizenden euros bespaart!

foto van laptop met programeercodes

Ik hoef je vast niet te vertellen dat een app laten maken behoorlijk prijzig is. Wat je eigenlijk wil, is een goede business app die gebruikers op hun wenken bedient maar waarvoor je niet de hoofdprijs betaalt. Klopt dit vermoeden? Zo ja, dan wil ik je wijzen op Whitelabel Apps. Business apps die gebouwd zijn voor specifieke toepassingen, maar die wellicht jouw bedrijf ook een dienst kunnen bewijzen. 

Op deze manier boet je niet in op de kwaliteit en gebruikservaring van je app én het is nog betaalbaar ook! Wat een whitelabel app precies inhoudt, wat de kosten van deze bedrijfsapp zijn en wat je er mee kan en alle ins and outs van deze bedrijfsapp lees je in dit artikel.

Icoon vraagtekenWat is een business app met een whitelabel?

Een ontwikkelaar die apps maakt voor bedrijven, kan deze business app doorverkopen aan andere bedrijven of ondernemers. In dat geval spreek je van een whitelabel app. Zo’n app gaat als ware kleurloos de markt op. Als je als ondernemer zo’n app aanschaft, richt je de app tot zekere hoogte naar je eigen smaak en je bedrijfstijl in. Je stelt kleuren, logo, naam en ook de inhoud van de app in, binnen de mogelijkheden van de bestaande whitelabel app. Net zoals je van een huis je thuis maakt door het in je eigen stijl in te richten. Helaas bestaan er wel grenzen, want net zoals je een twee-onder-een-kap niet omvormt tot een middeleeuws kasteel, ben je gebonden aan de regels van de ontwikkelaar. Kies je voor een busines sapp met een whitelabel, dan je beweeg je vrij binnen de grenzen van de app.  

icoon vraagtekensHoe komt dat?

Whitelabel apps bezitten een hoge mate van standaardisatie waardoor er weinig maatwerk mogelijk is. Denk hierbij aan apps die een ontwikkelaar optimaliseert voor specifieke toepassingen waarin de techniek hetzelfde blijft en alleen de inhoud en het design van de app verandert. Whitelabel ontwikkelaars maken meestal whitelabel apps voor een hele branche. Een voorbeeld hiervan is een evenementen-app. Een simpele app die hetzelfde blijft per evenement, maar de inhoud en het design past het bedrijf aan op het specifieke evenement. Denk aan een plattegrond, lijst van sprekers / artiesten en agenda van optredens / onderdelen.

Foto waar twee handen zichtbaar zijn en iemand die een telefoon vasthoudt
Photo by Luis Villasmil on Unsplash

Als bestaand bedrijf bestaan er dus interessante bedrijfsapps op de markt die je meteen kan inzetten. Denk bijvoorbeeld aan een app voor een magazine, evenement, productcatalogus of interactief boek. Dit soort apps zijn al eerder gemaakt en slimme ontwikkelaars hergebruiken nu hun programmeercode om snel en betaalbaar deze apps voor anderen te maken. Het inzetten van een whitelabel app kan goed uitpakken voor je business app, maar zoals voor alles geldt, is het niet voor iedereen.

Met een whitelabel app, kies je gewoon meteen voor de beste app! 

Icoon weegschaalDe voor- en nadelen van een whitelabel voor je business app

Nog niet helemaal overtuigd van de meerwaarde van een business app met een whitelabel? Misschien dat de onderstaande voordelen je wel over de streep trekken. 

 

  GELD    

Of je nu betaalt in €, $, £ of ¥. Door te kiezen voor een whitelabel bespaar je op de kosten van je bedrijfsapp in welke valuta dan ook. Behalve de aanschafkosten bespaar je ook op onderhoudskosten. De ontwikkelaar van de whitelabel zorgt voor ondersteuning en onderhoud van de app. Waar je bij een maatwerk app tienduizenden euro's betaald voor de ontwikkeling en duizenden euro's onderhoud per jaar,  betaal je voor een whitelabel app alleen honderden of een paar duizend euro per jaar aan licentiekosten. 

In feite bespaar je zo dus tienduizenden euro's op een app!

  TIJD  

Tijd = Geld, dus met een whitelabel bespaar je dubbel op kosten. De app ligt namelijk al op de plank en kan meteen ingericht worden. Je hoeft niet te wachten op een team die maanden voor je aan de slag moet om alles op maat te maken. Kies je voor een whitelabel business app dan hoef je je niet druk te maken over de details. Met een whitelabel app, kies je gewoon meteen voor de beste app! 

   EFFECTIVITEIT   

Als je kiest voor een whitelabel voor je business app ben je zeker dat het naar behoren functioneert. Stel er treedt een softwarefout op, dan zal dit in een mum van tijd opgelost zijn omdat veel bedrijven hier hinder van ondervinden. En de betreffende ontwikkelaar zorgt wel dat er geen boze klanten bij hem aankloppen door zo'n fout snel op te lossen. Daarnaast werkt zo'n whitelabel app met standaarden en best practices die in de hele sector gebruikt worden. De best practices zijn de normale of beste manieren van werken die breed in de sector worden gebruikt. Je sluit je dus met een app als dit, meteen aan op een goede manier van werken die iedereen gebruikt.

  KLEINER RISICO   

Doordat je kiest voor een bewezen effectieve app loop je niet het riscio dat je je geld weggooit. Het is een app die zich al heeft bewezen in de praktijk. Twijfel je hier nog over? Gebruik de app dan een tijdje, door een eerdere implementatie van een whitelabel te gebruiken. In overleg met de leverancier bestaan hier vaak mogelijkheden voor. Net als dat er in een nieuw gebouwd appartementencomplex al een voorbeeld appartement wordt ingericht om nieuwe bewoners te laten zien 'hoe het kan worden'. Je 'proefwoont' dan voordat je een whitelabel app koopt.

  KIES NIET VOOR EEN WHITELABEL APP, ALS...  

... je idee voor een app niet in een hokje past. Doe je idee dan niet te kort en laat het op maat maken door een app-maker! Dat kost wel wat meer, maar je business app onderscheidt zich dan van de rest.
 

... je bedrijf zelfvoorzienend wil blijven, raad ik je aan een app op maat te laten maken. Je bent dan minder afhankelijk van een externe leverancier. Ook hoef je je berijf niet aan te passen om binnen de best practices van de de industrie te werken.
 

... je niet bij een bedrijf werkt of geen bedrijf hebt. Dan bestaan er namelijk vaak betere alternatieven dan een business app voor jou. Als je bijvoorbeeld begint als startup, dan past een Whitelabel app-ontwikkeling niet bij jou. Meteen weten hoeveel het maken van een app in dat geval voor jou kost? Kom er binnen 5 minuten achter en ontvang een app offerte

 

Icoon groep mensenOverweeg eerst deze 2 aandachtspunten 

Ondanks dat ik zeker geloof dat een whitelabel app een goede business app voor bepaalde bedrijven kan zijn, wil ik je wijzen op de volgende aandachtspunten:

1. Sluit aan op je doel
Denk nog eens goed na over je idee. Welk doelgedrag wil je zien van je klanten? Is dit gedrag te vangen en te bevorderen met een app? Tip: Kijk eens naar de gebruikersrecensie van concurrenten met een vergelijkbare app. Definieer de zwakke punten en trek daar lering uit

Het is belangrijk om een Whitelabel app te vinden die aansluit op het doel dat je hebt; veel bedrijven laten een Whitelabel 'app voor de heb' bouwen zonder specifiek doel. Hou er ook rekening mee dat deze vorm van apps vaak goedkoop is maar niet of nauwelijks is uit te breiden. AppSpecialisten heeft een interview gehouden met een app-ontwikkelaar van Fenetrê die de technieken haarfijn uitlegt. 

2. Kies voor een betrouwbare whitelabel ontwikkelaar
Op de markt vind je heel wat whitelabel app ontwikkelaars. Voordat je voor een bepaalde business app gaat, bevraag de ontwikkelaar naar zijn of haar specialisme. Stel vragen over de gegevensherstel, app-onderhoud en de beveilingsmaatregelen. Zo kom je niet voor verassingen te staan. 

Zie jij zo'n whitelabel business app wel zitten, neem dan eens een kijkje in de 'Het betaalbare apps register'.  Ik zocht 30 business apps met een whitelabel voor je uit. Dus in welke niche je ook werkzaam bent, grote kans dat er iets voor je bij zit. En wie weet bezit jij binnenkort een business app met een wit randje

Ontvang Het betaalbare apps register, door je naam en emailadres hieronder in te vullen:

Het Betaalbare Apps Register

Kom erachter hoe je goedkoper en sneller een betere app krijgt.

Het Betaalbare Apps Register

 

Door het invullen van dit formulier worden je gegevens beschermd volgens onze Privacy Statement. Je ontvangt een mail met het aangevraagde document en daarnaast andere mails met tips voor je app, waar je je altijd voor kunt uitschrijven.

Ik wens je een succesvolle app toe.

PS Je hebt een geweldig idee voor een app. En toch is ‘ie er nog niet. 

Wat zou het gaaf zijn als daar nou eens verandering in kwam!

De Live Online Training Krijg je eigen app! op 30 november geeft de ontwikkeling van jouw app de boost die hij nodig heeft.

Klik hier en schrijf je in via deze link

Zou het niet mooi zijn als het ontwikkelen van je app in een stroomversnelling kwam. Mét geld van een betrouwbare partij, en met een ontwikkelaar die je enthousiasme deelt en snapt wat je precies bedoelt.

Daarom krijg je tijdens deze Live Online Training:

  • 3 supertips waardoor jouw app eindelijk vaart krijgt en  nu eindelijk wél gaat lukken
  • Dé methode waarmee ik voor tientallen apps financiering regelde, en hoe jij dat ook doet zelfs als je dit niet eerder hebt gedaan
  • Een effectieve manier om ontwikkelaars te overtuigen zodat ze jouw app willen bouwen
  • 5 versnellers, die de vaart die je nu hebt nog enorm vergroten en zorgen dat jouw app er heel snel is
     

Reserveer je plek nu en schrijf je in

-David van AppSpecialisten

markten
onderwerpen
geschreven door
David van der Loo