5 redenen waarom Windows Phone beter is dan iPhone (en 5 redenen waarom niet)

De Windows Phone is nieuw op de markt en werkt heel anders dan de iPhone. Het aantal Windows Phone gebruikers groeit dan ook hard. Waarom zou je kiezen voor een Windows Phone? We geven je 5 voor - én nadelen van deze Windows Phone.

Ja, Windows Phone is beter want…

…Windows Phone werkt goed samen met Windows, het besturingssysteem dat veel gebruikers op hun pc hebben staan. Zeker als je de nieuwste versie van Windows gebruikt, is het een mooie telefoon om naast je Windows pc of laptop te gebruiken.

…de interface is intuïtief, misschien zelfs intuïtiever dan de iPhone interface. Met zogenaamde ‘tegels’ in de homescreen die je eenvoudig aanpast en die zonder aan te raken al informatie geven, werkt de interface erg vlot. Hierdoor is het instapniveau laag en het gebruikersgemak hoog. Op deze manier zullen veel gebruikers geen moeite hebben met de overstap.

…wisselen tussen verschillende apps gaat snel en ook het afsluiten van apps in de achtergrond werkt goed. Zo bespaar je eenvoudig energie en werk je snel op een Windows Phone.

…de prijs is lager. Een iPhone is een duur speeltje, een nieuwe iPhone kost ruim € 600. Windows Phones zijn te krijgen voor prijzen vanaf € 200.

…Microsoft heeft een aantal sterke diensten die ze goed integreren met Windows Phone. Zo is het volledige office-pakket werkzaam op de Windows Phone en ook de maildienst Outlook.com en SkyDrive werken vloeiend samen. Als je fan bent van deze pakketten is een Windows Phone dé telefoon voor jou.

Nee, Windows Phone is niet beter omdat…

…de Notificaties die je ontvangt op een Windows Phone worden niet gegroepeerd op een centraal punt, zoals bij het ‘notification center’ van de iPhone. Zo kan het zijn dat je snel het overzicht kwijtraakt.

…Windows Phone heeft slechts 3% van de markt. Hierdoor wordt er bij de ontwikkeling van websites en nieuwe standaarden weinig rekening gehouden met aanpassingen die nodig zijn voor dit platform. Dit kan leiden tot incompatibiliteit waardoor je sommige diensten niet kan gebruiken.

… de hardware is van lagere kwaliteit. De hoge kwaliteit van de hardware van de iPhone zorgt voor een vloeiende bediening. Ook is de batterijduur van een iPhone de beste in de markt. Verder zorgt de standaardisatie van de hardware ervoor dat er veel compatible randapparatuur wordt gemaakt voor de iPhone. De hardware van een Windows Phone is divers en versplinterd.

… er zijn minder apps voor verkrijgbaar. Omdat Windows Phone nieuw in de markt is en nog een klein marktaandeel heeft, zijn er maar weinig apps verkrijgbaar. Daardoor mis je veel apps die op iPhone wel verkrijgbaar zijn, zoals Gmail, Instagram en een groot deel van de games. De 50.000 apps die nu voor Windows beschikbaar zijn, komen niet in de buurt van de ruim 800.000 apps die de Apple App Store aanbiedt.

…de standaard apps die meegeleverd worden met Windows Phone zijn zeer eenvoudig, hierdoor mis je snel functionaliteit. Ook missen deze apps de ‘klasse’ van de standaard iPhone apps. Omdat er relatief weinig aanvullende apps beschikbaar zijn voor Windows Phone, is het niet altijd mogelijk om alternatieven te vinden voor de standaard apps die aanwezig zijn.

Nieuwe informatie

Dit artikel is al even geleden geschreven. Wil je nieuwe informatie over apps hebben? Wat je bijvoorbeeld echt wel en niet moet doen? Lees dan dit artikel 'Deze 7 valkuilen kent een applicatie ontwikkelaar niet... maar bepalen wel het succes van jouw app!'.