App idee laten ontwikkelen? Start met een prototype!

Het is duur om jouw unieke app idee te laten ontwikkelen door een app ontwikkelaar. En het zou natuurlijk erg zonde als je al dat geld investeert, maar de app uiteindelijk geen succes wordt. Dat kun je voorkomen door eerst een prototype van jouw app idee te laten ontwikkelen. Je hebt dan een werkende app voor een fractie van de prijs, die ook nog eens binnen 2 weken klaar kan zijn. Zo kun je snel testen of het app idee aanslaat.

Lees hier hoe dat werkt of bekijk de video:

app bouwerEen app idee laten ontwikkelen is duur

Neem het van mij aan… een app bouwen is duur. Gemiddeld zo’n €20.000, maar vaak méér. Dat is een flink bedrag en daardoor blijven veel app ideeën liggen. Jammer, want een onbenut idee is een gemiste kans.

Hoe kun je dan een app-idee online krijgen als het zo duur is? Door een app-prototype door een app bouwer te laten maken!

app bouwerWat is een app-prototype?

Een app-prototype voelt en werkt als een echte app: het design, de knoppen en zelfs het icoon van het homescherm van je smartphone zitten erin. Iemand die een app-prototype gebruikt kan alle knoppen die de app heeft gebruiken. Deze gebruiker krijgt het gevoel dat hij al een echte app gebruikt. Uiteindelijk bestaat een prototype uit klikbare afbeeldingen, daar merkt iemand die het app-prototype gebruikt niets van.

Voorbeeld: Zo zou het Whatsapp-prototype er uit zien

Als je het app-prototype van Whatsapp zou gebruiken dan kun je geen berichten ontvangen of versturen. Wel kun je berichten lezen, het menu gebruiken, alle knoppen klikken en zelfs nieuwe berichten typen. Het zijn in feite afbeeldingen die je ze ziet; de vóórkant van je app. Berichten worden niet echt verstuurd, maar dat wordt gesimuleerd. De technische achterkant die hiervoor verantwoordelijk is wordt later gerealiseerd. Maar die is in deze fase nog niet belangrijk.

Hoe gaaf is het als je jouw app-idee niet alleen in woorden uitlegt, maar ook kan laten zien wat je bedoelt! Of het nou gaat om een iPhone óf een Android app maken. Veel mensen hebben een app-idee, maar jij bent degene die zijn idee uitvoert. Niet alleen praten, maar ook doen! Kun je je de blik van je vrienden, familie en collega’s voorstellen als ze jouw app-idee écht in hun handen hebben? Je laat zien hoe slim jouw app-idee is en je zult ontdekken: mensen zijn onder de indruk!

"Met een app-prototype kun je je idee testen met gebruikers en klanten en kun je hun feedback meenemen."

app bouwer

De 4 voordelen van een app-prototype laten ontwikkelen:

app bouwer1) Meer succes

Ga je een app maken? Stel jezelf dan deze vraag: Hoe weet je of jouw app een succes gaat worden, voordat gebruikers hem hebben gedownload? Het enthousiasme van de gebruikers voor jouw app, bepaalt namelijk zijn succes! Natuurlijk, jouw app-idee is sterk, maar hóe sterk? De App Stores bevatten miljoenen apps, maar gebruikers hebben slechts een paar apps op hun telefoon. Oftewel, alleen de sterkste app-ideeën worden een groot succes. Hoe zorg je er dan voor dat jouw app-idee bij de top van alle app-ideeen hoort?

Door je app-idee vooraf te testen en te verbeteren! Met een app-prototype kun je je idee testen met gebruikers en klanten en kun je hun feedback meenemen. Zo kom je erachter of je app-idee een goed idee is. Met feedback van gebruikers kun je daarnaast jouw app aanscherpen.

"Een slimme kleinere investering in een prototype kan leiden tot financiering van de échte app."

app bouwer2) Vind sneller een investeerder voor jouw idee

Naast het feit dat je app kan testen bij je doelgroep, heeft een prototype nog een groot voordeel! Bij het zoeken van investeerders, laat je je app al zien. Hieruit blijkt niet alleen jouw doorzettingsvermogen, ook kan de geldschieter je app zelf proberen én je kan laten zien dat jouw app aanslaat bij de doelgroep. Je maakt daarom véél meer kans om een investeerder voor je app te vinden. Een kleine investering in een prototype kan leiden tot een grote financiering van de échte app.

Overigens, als je jouw app-idee door een prototype tastbaar maakt, dan zullen niet alleen investeerders snel aanhaken. Ook vrienden en familie laat je snel zien wat jouw app-idee gaat doen. Ze zullen onder de indruk zijn!

app bouwer3) Investeer in app design

Als er een app prototype wordt gemaakt, dan wordt het design van de app ook vastgelegd. Als je jouw app uiteindelijk gaat bouwen, dan moet er toch een design gemaakt worden. Dat doe je nu in de vorm van een prototype, vooraf! In een vroeg stadium heb je zo ook al het design van je app klaar liggen. Dat scheelt je tijd bij de echte app-ontwikkeling. De meeste app ontwikkelaars werken samen met designers of hebben ze in dienst om een prototype te maken. Je kunt ze dus gerust benaderen om een prototype voor je te maken.

app bouwer4) Bespaar tijd en geld

Als je een app gaat maken dan kost dat veel geld. Maak een app-prototype voor 10% van de prijs van een app, die vaak €20.000 of meer is. Daarnaast, een app laten maken kost gemiddeld 3 maanden, terwijl een app-prototype al binnen 2 weken klaar kan zijn!

Tijdens het bouwen van de échte app bespaar je bovendien nog veel meer tijd en geld. Doordat je precies bouwt waar gebruikers om vragen! Zo vaak zie ik dat apps opnieuw gebouwd moeten worden omdat het concept niet aanslaat. Dat zorgt voor dubbele kosten! Frustrerend gewoon. Bespaar op die kosten, bouw vooraf een prototype en test vooraf met gebruikers.

"Niet alleen zijn doelgroep is enthousiast, ook vrienden en familie zijn onder de indruk!"

Zo bouwde Jack Hamelink zijn app-prototype

app bouwerOok Jack Hamelink bouwde een app-prototype voor zijn app-idee "TAPP Your Music". Met deze app vraag je eenvoudig muziek aan bij een kroeg tijdens het stappen. Een soort van jukebox, maar dan tijdens het stappen. Ook Jack weet dat een app maken bij een app bouwer erg prijzig kan zijn. Slim als Jack is, testte hij eerst of zijn app-idee wel goed ontvangen werd. En wat blijkt? Niet alleen zijn doelgroep van café eigenaren is enthousiast, ook vrienden en familie zijn onder de indruk! Met deze feedback in zijn broekzak en enkele aanpassingen in zijn app heef Jack het vertrouwen om zijn app daadwerkelijk te laten maken.

app bouwerHet van A tot App stappenplan!

Een app prototype maken is onderdeel van de stappen die je doorloopt als je een app wilt maken bij een app bouwer. Om je een handig overzicht te geven hebben wij de 7 stappen van app-ontwikkeling voor je op een rijtje gezet. Die staan in het van A tot App Stappenplan.

Wil je weten welke stappen je kunt zetten met jouw app-idee? Om het makkelijker te maken kan je ipv een reactie ook hieronder je e-mailadres invullen. Dan geven we je toegang tot het van A tot App stappenplan: