App offertes vergelijken: deal or no deal| kennisbank

App offertes vergelijken. Hoe doe je dat? In dit artikel geven we je de oplossing!

Als je een bedrijf bent, of een particulier, met een app-idee dan komt er een moment dat je een app offerte aanvraagt. De meeste ontwikkelaars zullen je heus geen oor aannaaien. Ze vragen gewoon een uurprijs x het aantal uren dat de ontwikkeling kost. De uurprijs kan kleine verschillen opleveren, maar binnen Nederland ligt deze redelijk dicht bij elkaar.

Het échte verschil zit in de vervelende verassingen achteraf!

Lees het volledige artikel of bekijk de samenvatting in de video:

Klik hier voor meer informatie over de App Offerte Scan

Punten om op te letten in een offerte

Ik kom het vaak tegen dat er opeens achteraf meer uren nodig zijn en jij, de klant, dat moet betalen. Of dat de kwaliteit van de app te wensen overlaat. Ook, wéér bijbetalen. En misschien nog wel het vervelendst en vaakst voorkomend: uitloop van het project. Wie is daarvoor verantwoordelijk?

Zo sprak ik een tijdje terug met een organisatie die een onderwijs-app voor kinderen hadden laten maken. De offerte die ze kregen voor de app zag er goed uit: lager dan andere ontwikkelaars en binnen korte tijd opgeleverd... wat kan er fout gaan?

Nou, toen de app gelanceerd  werd en gebruikers ermee aan de slag gingen kwam de ene na de andere negatieve reactie binnen. Tot overmaat van ramp verschenen er online diverse negatieve review-artikelen :(

Er was geen terugweg meer, want in het contract met de ontwikkelaar was er geen ruimte opgenomen voor gebruiksgemak. Zo is er in één klap €20.000 door de wc gespoeld.

Ze hadden dit eenvoudig voorkomen door een expert naar de offerte te laten kijken. Die had de vinger  op deze zere plek gelegd en een oplossing aangedragen. Bijvoorbeeld door een ontwikkelaar met ervaring in de onderwijsbranche aan te dragen. Of door te wijzen op het te kort van afspraken over gebruiksvriendelijkheid.

Waar sta jij?

Vervelende verrassingen achteraf wil je dus voorkomen.

Door eerst te bepalen waar je nu staat, ga je er het beste mee om:

Wil je 1. de prijs van je app weten, 2. vanaf 0 een ontwikkelaar of ben je al verder en wil je 3. bestaande app offertes vergelijken?

app offertes vergelijken1. De prijs van je app weten

Wil je niet persé een offerte, maar wil je vooral de prijs van je app?

Over 5 minuten kun je een prijs hebben!

In deze video leg ik helemaal uit hoe je zelf een app offerte kan opstellen. Klik hier om zelf een app offerte te maken (Deze methode is in april gepubliceerd, maar gebruik ik nog regelmatig in sessies met klanten. Maak gebruik van de informatie die ik normaal alleen persoonlijk deel)

app offertes vergelijken2. Vanaf 0 een ontwikkelaar kiezen

Wellicht vergelijk je nog geen app offertes vergelijken omdat je er simpelweg nog geen hebt! Dat is geen probleem, dan ben je op het juiste adres. Je hebt  optie om vanaf begin af aan de beste ontwikkelaar te zoeken om een offerte aan te vragen. Ontwikkelaars met ervaring in jouw markt kunnen broncodes gebruiken van eerder gemaakte apps. Als een ontwikkelaar namelijk ervaring heeft met dezelfde soort apps, dan scheelt dat een hoop tijd  (en dus geld)!

Maar hoe weet je nou zeker of de app offerte die je krijgt wel de best mogelijk deal is? Om het je gemakkelijker te maken wil ik voor jouw app offertes vergelijken en geef ik je een maatwerk advies over met welke ontwikkelaar in zee te gaan.

app offertes vergelijken3. App offertes vergelijken

Wil jij onafhankelijk advies over een offerte die je hebt gehad? Maak dan gebruik van de Offerte Scan. Dit is een speciale dienst waarbij ik kijk naar jouw offerte en welke ontwikkelaar het beste bij jouw wensen en jouw idee past. Ik check de app offerte die je hebt gehad op maar liefst 50 punten en geef je een risico-analyse. Zo vind je altijd de beste ontwikkelaar in jouw vakgebied en loop je niet het risico om onnodig teveel te betalen. Ook krijg je een alternatieve offerte om ernaast te leggen.

En ga je tienduizenden euro's investeren in je app? Dan is een Offerte Scan slechts 1% van de kosten.

De beste manier is om je offerte ook door een juridisch expert te laten nakijken, dat gebeurt dan ook met de Juridische Offerte Scan. Daarnaast kan je ook kiezen voor de Persoonlijke Offerte Scan. Hierbij krijg je persoonlijk advies over je offerte, van mij als AppSpecialist. Als laatste heb je nog de Basis Offerte Scan. Hiermee krijg je de standaard voordelen van de Offerte Scan voor een zacht prijsje.

Bekijk hier de wat de Offerte Scan precies inhoudt en begin met app offertes vergelijken!

app offertes vergelijken

app offertes vergelijkenZaken doen met app-ontwikkelaars

Wil je inhoudelijk weten wat je moet bespreken met app-ontwikkelaars? En een gedeelte van de onderdelen waarop we testen in de Offerte Scan GRATIS ontvangen? Dat kan!

We sturen je graag de PDF '20 tips voor zakendoen met app-ontwikkelaars'. En als bonus sturen we je tip 21, tip 22 en tip 23 in de komende week.

Laat je naam en e-mailadres dan krijg je hem automatisch in je mailbox!

Ik geloof dat als je waarde creëert, je app succesvol wordt. Daarom stuur ik alleen waardevolle e-mails. Hoe? Dat lees je in de Privacy Statement.

Ik wens je een succesvolle app toe,