App-stores: een overzicht van plaatsen waar je apps downloadt| kennisbank

Appstores zorgen ervoor dat gebruikers apps kunnen installeren op hun smartphones en tablets. Deze appstores zijn apps op deze smartphones en tablets of ze zijn beschikbaar als website. Sinds Apple de eerste mobiele app store lanceerde in 2008 zijn de appstores zelf nogal veranderd. Hieronder vind je een overzicht van diverse soorten appstores die beschikbaar zijn:

Traditionele appstores

Sommige appstores hebben hun aanpak nauwelijks aangepast en zijn slechts 'een plek waar je app kunt krijgen'. Dit schijnt met name het lot te zijn van appstores waarin weinig apps te krijgen zijn.

Windows Phone Appstore

BlackBerry World

Externe appstores

Verschillende commercieele partijen zijn opgestaan die mobiele apps aanbieden vanuit hun eigen platform. Met name Android apps zijn hier te vinden, omdat iOS apps alleen via de Apple Appstore te downloaden zijn. Appstores die wel iOS apps hebben, linken door naar de Apps in de Apple Appstore

Amazon Appstore for Android

Multi-content appstores

De grootste appstores zijn van Google, de Play Store, en Apple, iTunes. Beide appstores zijn direct op smartphones beschikbaar en dat is voor gebruikers erg handig. Bovendien hebben deze appstores een multi-content strategie: je kunt in de stores niet alleen apps vinden, maar ook boeken, muziek en over een tijdje ook video.

Google Play

Apple iTunesApp Store

Micro app stores

Naast de app-stores waar je zo'n beetje alle verschillende apps kunt krijgen zijn er ook appstores die laten zien wat app-ontwikkelaars hebben gemaakt voor specifieke markten. Als jij actief bent in een bepaalde markt kun je hier zien wat er al door app-makers is gemaakt voor jouw markt.

Eduapps

Transportlab

Lokale appstores

Diverse landen hebben hun eigen appstore. De appstores zijn toegespitst op de nationale bevolking, met taal maar ook met apps die met name interessant voor hen zijn. Ook bevatten deze appstores uitzonderlijk veel app development van app-ontwikkelaars uit dat land.

Yandex (Russisch)

Hoe maak je een appWil jij alle stappen weten die bij een app maken horen?

Wil je de stappen om een app te maken gemakkelijk in een overzicht hebben? Dat kan!

Vul je gegevens in, dan krijg je direct toegang tot een handig overzicht van het A tot App stappenplan:

Ik geloof dat als je waarde creëert, je app succesvol wordt. Daarom stuur ik alleen waardevolle e-mails. Hoe? Dat lees je in de Privacy Statement

Ik wens je een succesvolle app toe,