App-stores: een overzicht van plaatsen waar je apps downloadt| kennisbank

Appstores zorgen ervoor dat gebruikers apps kunnen installeren op hun smartphones en tablets. Deze appstores zijn apps op deze smartphones en tablets of ze zijn beschikbaar als website. Sinds Apple de eerste mobiele app store lanceerde in 2008 zijn de appstores zelf nogal veranderd. Hieronder vind je een overzicht van diverse soorten appstores die beschikbaar zijn:

Traditionele appstores

Sommige appstores hebben hun aanpak nauwelijks aangepast en zijn slechts 'een plek waar je app kunt krijgen'. Dit schijnt met name het lot te zijn van appstores waarin weinig apps te krijgen zijn.

Windows Phone Appstore

BlackBerry World

Externe appstores

Verschillende commercieele partijen zijn opgestaan die mobiele apps aanbieden vanuit hun eigen platform. Met name Android apps zijn hier te vinden, omdat iOS apps alleen via de Apple Appstore te downloaden zijn. Appstores die wel iOS apps hebben, linken door naar de Apps in de Apple Appstore

Amazon Appstore for Android

Multi-content appstores

De grootste appstores zijn van Google, de Play Store, en Apple, iTunes. Beide appstores zijn direct op smartphones beschikbaar en dat is voor gebruikers erg handig. Bovendien hebben deze appstores een multi-content strategie: je kunt in de stores niet alleen apps vinden, maar ook boeken, muziek en over een tijdje ook video.

Google Play

Apple iTunesApp Store

Micro app stores

Naast de app-stores waar je zo'n beetje alle verschillende apps kunt krijgen zijn er ook appstores die laten zien wat app-ontwikkelaars hebben gemaakt voor specifieke markten. Als jij actief bent in een bepaalde markt kun je hier zien wat er al door app-makers is gemaakt voor jouw markt.

Eduapps

Transportlab

Lokale appstores

Diverse landen hebben hun eigen appstore. De appstores zijn toegespitst op de nationale bevolking, met taal maar ook met apps die met name interessant voor hen zijn. Ook bevatten deze appstores uitzonderlijk veel app development van app-ontwikkelaars uit dat land.

Yandex (Russisch)

jouw app zo succesvolHoe maak je jouw app succesvol?

Door te leren van bovenstaande artikel weet je al meer over de zaken waar je rekening mee moet houden. Maar wil je nog verder met je idee? Meer te weten komen over een onderwerp? En afkijken bij een expert hoe hij een app succesvol maakt?

Dan nodig ik je uit voor mijn eerstvolgende Live Online Masterclasses, die je gewoon via je computer kijkt:

Tijdens de Masterclass krijg je:

Voorbeelden van andere succesvolle apps

► Lessen over hoe zij succesvol zijn geworden

►Iedere Online Masterclass pakt een ander onderwerp aan: ontwikkelingskosten, financiering, verdienmodellen en anderen. Welke kies jij? Of kies je er meerdere..?

► Een stap-voor-stap aanpak voor hoe je verder gaat met jouw idee

► Tijd om vragen over jouw app testellen

Kies zelf welke live Online Masterclass je bijwoont en registreer je nu GRATIS:

Geschreven door David van der Loo (link is external)