De voordelen van een outsourcing app

Is een outsourcing app een wilde gok, of juist een goede kans? Moet je daar tijdens een crisis aan beginnen of vormt een app outsourcen altijd een risico? Waarom kiezen voor een outsourcing app? Wat zijn de voordelen als je kiest om een app uit te besteden?

Anna vertelt ons over outsourcing app

Woutsourcing appe spreken met Anna Lievlieva (rechts), die werkt bij Moqod. Moqod is een softwarebedrijf dat al 10 jaar ervaring heeft met het leveren van ontwikkelaars op afstand. Anna legt ons haarfijn uit hoe het werkt als je kiest voor een outsourcing app uit Oost-Europa.

icoon van MoqodHoi Anna, kun je iets vertellen over Moqod?

"Jazeker! Wij maken allerlei software; van apps tot chatbots. In Nederland hebben we een kantoor, maar ook in Rusland, Oekraïne en Polen. Oftewel, wij hebben veel ervaring met het maken van een outsourcing app! 

icoon netwerkWat heeft de corona crisis met outsourcing app te maken?

Het idee van werken op afstand of op andere locaties dan een kantoor, kreeg (en krijgt) door deze crisis meer vaste voet aan de grond. Voor de crisis leek het onmogelijk om 2 weken niét op kantoor te werken, maar dat moest nu wel. En wat bleek; dat ging goed! Iedereen gebruikt nu tools om mensen op afstand te ontmoeten. Van een zakelijke meeting tot het bijpraten met familie; iedereen gebruikt nu opeens Zoom, Skype of Teams. Sommige mensen ervaren het zelfs als handiger en efficiënter dan elke dag naar kantoor reizen.

Nu mensen veel online vergaderen, zie je dat je op zo’n manier ook prima een project bespreekt. Dat doen wij ook bij een outsourcing app. Een team in je eigen land lijkt alsof het meer controle geeft, maar dat is eigenlijk precies hetzelfde als een team op afstand. Dat laat de crisis wel zien!

icoon mensen en tijdOké prima, maar hoe werkt een ontwikkelaar op afstand dan in de praktijk?

Wij werken met zogenaamde ‘remote teams’. Dat wil zeggen dat je een eigen op maat gemaakt team voor je outsourcing app krijgt. Dagelijks of wekelijks houden team en klant meetings, zodat iedereen precies op de hoogte is van elkaars werk. Het is belangrijk om op je doelen te blijven communiceren. 

Je hoeft daarvoor niet fysiek dichtbij elkaar te zijn om toch controle over je outsourcing app te krijgen. Het is eigenlijk heel voordelig om een app door een ontwikkelaar op afstand te laten maken, zeker als je het vergelijkt met en app bouwer in Nederland.

"Je haalt niet één ontwikkelaar in huis, maar een volledig draaiend team die alles voor je outsourcing app regelt."

icoon prijskaartjeWat zijn de voordelen van een outsourcing app dan?

Het grootste verschil én voordeel luidt de prijs; een outsourcing app kan zo 40% tot 70% goedkoper zijn dan een in Nederland gemaakte app. Je geeft wel meer uit aan bijvoorbeeld projectmanagement, maar dat wordt volledige teniet gedaan door de lage uurprijs van een Oost-Europese ontwikkelaar. Fijn als je een minder groot budget hebt!

Daarnaast halen we ook veel zorgen weg, met onze remote teams. Je haalt niet één ontwikkelaar in huis, maar een volledig draaiend team die alles voor je outsourcing app regelt. Het geeft jou als ondernemer de vrijheid om je bezig te houden met andere zaken, terwijl wij zorgen dat je app er prachtig uit komt te zien. De details regelen wij. Ook nemen wij als internationaal team ook een internationaal perspectief op de markt. Als je dromen verder dan Nederland reiken, is dat natuurlijk mooi meegenomen!  

"Outsourcing zal gaan als pop-corn: als er één gaat, gaan ze allemaal!"

Uiteindelijk maakt het niet uit waar de ontwikkelaar zich bevindt, als er maar goede communicatie is en het resulteert in een mooie app. Wij doen dat goedkoper en met veel online contact in vergelijking met anderen. 

foto van app ontwikkelaars

icoon diverse locatiesWaarom zou je tijdens een crisis beginnen met outsourcing?

Het kost veel om een vast team in huis te halen en te betalen. Onze teams zijn flexibel en daar heb je dus geen vaste kosten aan als je dat niet wil. Het zit daarnaast in onze mogelijkheden om snel opschalen als het nodig is. En juist díe zekerheid zoeken veel ondernemers en bedrijven tijdens een crisis.

We zijn er overigens persoonlijk van overtuigd dat na de Corona-crisis steeds meer mensen kiezen voor een outsource app. Mensen zijn opeens gewend geraakt aan werken en meeten op afstand! Dat kan dus heel snel gaan. Of zoals we wel eens zeggen: outsourcing zal gaan als pop-corn: als er één gaat, gaan ze allemaal!

praatwolk icoonEr bestaan allerlei termen zoals ‘outsourcing’ en ‘nearshoring’. Wat is het verschil?

Er bestaat inderdaad verwarring over de termen. Kort gezegd houdt outsourcing een ontwikkelaar in op een ander continent met veel culturele verschillen. Nearshoring is wat wij doen; 2 à 3 uur vliegafstand en niet meer dan 2 uur tijdsverschil. Het voordeel is dat wij als Oost-Europeanen cultureel dichterbij Nederland staan en daardoor minder verwarring ontstaat. 

"Engels spreken is een must."

praatwolk icoonVoor wie is outsourcing juist níet handig?

Ondanks dat wij veel taalcursussen volgen en sommigen ook vloeiend Nederlands praten, blijft het wel belangrijk dat je goed Engels spreekt voor een outsourcing app. Voor een goede communicatie moet iedereen elkaar verstaan zodat er geen verwarring optreedt. Daarom is Engels spreken een must!

Ook raad ik geen outsourcing app aan als je niets kan loslaten. Als je een beetje een controlfreak bent dus ;). Het voordeel van onze teams is dat wij verantwoordelijkheid dragen over de app, dus dan is het niet handig als je ons die verantwoording niet geeft. 

icoon ideeWat raad je beginnende ondernemers met een app-idee aan?

Als je net begint, weet je vaak nog niet of je app gaat werken. Voordat je veel geld investeert in een eigen team, raad ik je aan om de eerste versie te laten maken door een team. Dat gaat heel snel en efficiënt via outsourcing. Daarom bouwen we voor de klant snel en goedkoop een app bouwen, zodat ze met minimale investeringen zien of verdere investeringen de moeite waard zijn."


icoon business manVoor bedrijven: Business app met een wit randje

Als je een bedrijf bezit, bestaan er meer mogelijkheden voor een goedkope app. Wellicht past dan een whitelabel app wel beter bij je dan een outsourcing app. Kom achter de voordelen van deze business app.

icoon instellingen20 tips die je moet weten als je een ontwikkelaar kiest

Een outsourcing app is dus een goed idee als jij een goedkope app wil en prima op afstand kan communiceren. bevalt je dat niet, neem een kijkje in onze zoekmachine om te zien welke app makers er zijn.

Weet jij nog niet waar je aan moet denken als je een app laten maken door een ontwikkelaar? Download hieronder dan de ‘20 tips voor zakendoen met ontwikkelaars’.

P.S. Ben je op zoek naar een app-ontwikkelaar die in de buurt zit? Bekijk dan eens de vergelijkingen van:

 

Door het invullen van dit formulier worden je gegevens beschermd volgens onze Privacy Statement. Je ontvangt een mail met het aangevraagde document en daarnaast andere mails met tips voor je app, waar je je altijd voor kunt uitschrijven.

-David van AppSpecialisten

fase van jouw app
geschreven door
David van der Loo