Investeerders zoeken voor je app? Alle crowdfunding platformen op een rij!| kennisbank

Je gaat een app maken. Dan maak je eerst kosten, maar komen er nog niet meteen inkomsten. Investeerders zoeken is dan een slimme zet.

Sta je op het punt om jouw app-idee werkelijkheid te maken? Zorg dan dat je niet met allerlei kosten en risico’s overblijft. Een goede manier om je risico te verlagen is investeerders zoeken. Investeerders zoeken kan via crowdfunding. Hiermee krijg je al in het begin van een app ontwikkelen feedback over de interesse in je app.

investeerders zoekenWaarom investeerders zoeken met crowdfunding?

Als je bezig bent met investeerders zoeken, betekent dit niet dat je geld moet vinden voor je gehele app. Gebruik de crowdfunding ook voor een bepaald deel of specifieke functie van je app-ontwikkeling. Zo vraag je niet meteen een hele hoop geld en kan je een bepaalde functie toelichten in je beschrijving.

Het kan ook zo zijn dat je je app al gelanceerd hebt maar dat je nog geld nodig hebt voor promotie of om hoog in de app store te komen (of geld dat je tijd geeft om promotie te maken). Investeerders zoeken kan er dus voor zorgen dat je geld hebt om je app aandacht te geven, zonder dat je teveel risico’s neemt.

Hieronder vind je een lijst met crowdfunding-platformen. Jouw app uitlichten op een van deze platformen is een manier om aandacht te krijgen voor je app in een vroeg stadium. Het is daarom ook slim om in een vroeg stadium een website voor je app te maken. Zo geef je informatie en creëer je sneller een band met je doelgroep.

Crowdfunding is een mooie manier van het testen van je app. Pitch je app op de best mogelijke manier. Krijg je geen reactie of geen investering? Dan zal je jouw app-idee eens onder de loep moeten nemen. Zijn mensen wel enthousiast en steunen ze jouw app? Dan ben je op de goede weg! Je ‘crowdfunders’ geven ook hun mening terwijl je bezig bent met je ontwikkeling. Daarná ga je pas naar een applicatie ontwikkelaar. De mening van de crowd is een belangrijke bevestiging, die ervoor zorgt dat je niet de verkeerde kant op gaat. Als je app dan eenmaal gelanceerd is zijn dit de ambassadeurs van je app. Zij zullen de eersten zijn die jouw app verspreiden!

"Pitch je app-idee niet als een klein ontastbaar ding op je telefoon, maar als een geweldige oplossing voor problemen van investeerders."

investeerders zoeken

investeerders zoekenHet nadeel van crowdfunding

Er is wel iets waar je op moet letten met crowdfunding voor apps, dat is namelijk dat het niet de meest gebruikte methode is voor investeerders zoeken. Daar is een belangrijke reden voor: mensen willen investeren in iets tastbaars, en dat is een app niet. Daarom zijn er minder succesverhalen over app crowdfunding campagnes. De allerbelangrijkste tip die ik dus kunnen geven als je voor crowdfunding gaat: Maak je app tastbaar! Alleen een goed idee voor een app is vaak niet genoeg voor mensen om geld te investeren. Zorg ervoor dat je de waarde van je idee toont, dat mensen de voordelen voelen! 

Je kan er ook voor kiezen om fysieke beloningen te geven aan investeerders, waardoor ze het gevoel hebben dat ze in iets 'echts' hebben geïnvesteerd. Dit moet natuurlijk wel relateren aan je idee. Dus; pitch je app-idee niet als een klein ontastbaar ding op je telefoon, maar een geweldige oplossing voor problemen van investeerders. 

investeerders zoekenCrowdfunding-platformen voor jouw app

Als je op zoek gaat naar een platform voor jouw app dan heb je verschillende keuzes. Zo kan je gaan voor Nederlandse crowdfunding maar misschien heb jij een app die globaal een hit kan worden. Dan kan je ook kiezen voor Engelstalige platformen. Heb je een app voor een bepaalde sector dan kan je een platform vinden voor die branche.

"Al honderen apps zijn op Kickstarter gefinancieerd."

Nederlandse crowdfunding
 

Geld voor elkaar
investeerders zoekenGeld voor elkaar is het grootste crowdfunding-platform binnen Nederland. Het is gespecialiseerd in investeerders zoeken voor het MKB en particulieren. 
Geldvoorelkaar.nl

 

Symbid
investeerders zoekenEen beursgenoteerd crowdfunding-platform uit Nederland waarbij het in contact brengen van particuliere investeerders met ondernemers centraal staat. Ondernemers en start-ups kunnen hun ideeën pitchen aan investeerders. 
Symbid.nl

 

One Planet Crowd
investeerders zoekenIs jouw app een innovatief of sociaal-maatschappelijk product? Dan is Oneplanetcrowd.nl een goede optie voor jou. Dit is het duurzame crowdfunding-platform van Europa. Ondernemers worden zo gefinancierd om een steentje bij te dragen aan een betere planeet. 
OnePlanetCrowd.com/nl

 

Voor de kunst
investeerders zoekenVoordekunst is een platform voor alle projecten in de creatieve sector. Als jouw app in deze sector valt, dan kan je met dit platform een nieuw publiek vinden voor jouw app. 
Voordekunst.nl

 

Horeca crowdfunding
investeerders zoekenWellicht helpt jouw app-idee processen in de horeca versnellen of verbeteren. Dan kan Horecacrowdfunding.nl een goede optie voor jou zijn. 
Horecacrowdfunding.nl

 

Medstartr
investeerders zoekenMedstartr is een internationaal crowdfunding-platform voor zorginnovaties. Dit platform is handig als je een app wilt maken voor de zorg. 
Medstartr.com

Engelstalige crowdfunding
 

Kickstarter
investeerders zoekenKickstarter is een van de eerste en grootste crowdfunding-platformen. Het is niet gerelateerd aan een sector en iedereen mag een campagne starten. Als je je gelddoel behaalt, vraag Kickstarter 5% onkosten. Al honderen apps zijn op Kickstarter gefinancieerd
Kickstarter.com

 

Indiegogo
investeerders zoekenIndiegogo is vrijwel hetzelfde als Kickstarter, behalve dat je een investeringstype kan kiezen. Of je kiest voor een flexibele investering; je hebt een einddatum en je behoudt al je investering ondanks als je je doel niet hebt bereikt. Of een alles-of-niets investering; de investeerders krijgen hun geld terug als je je doel niet bereikt. 
Indiegogo.com

 

Toegevoegd door reacties van bezoekers:

 

CrowdAboutNow
investeerders zoekenCrowdAboutNow is een platform dat de nadruk legt op het activeren van je eigen netwerk. Daarnaast werken ze heel persoonlijk: je krijgt een eigen accountmanager die je door het proces heen helpt. Extra voordeel is dat je ervoor kunt kiezen om alléén je eigen netwerk in te zetten voor crowdfunding. CrowdAboutNow zorgt dan voor een systeem en begeleiding, maar je hoeft dan níet een publieke pagina te publiceren.
CrowdAboutNow.nl

Nils, bedankt voor je reactie. Door je vraag kwam ik hen op het spoor!

 

investeerders zoekenDe investering terug verdienen

Als er geld is geïnvesteerd in je app, dan wil je dit natuurlijk ook terug verdienen! Er zijn verschillende verdienmodellen voor je app mogelijk.

In het Verdienmodel Sjabloon vind je 14 verdienmodellen en wat zij opleveren. Vul hieronder je emailadres in om het meteen in je inbox te ontvangen.

geld verdienen met apps

Ik geloof dat als je waarde creëert, je app succesvol wordt. Daarom stuur ik alleen waardevolle e-mails. Hoe? Dat lees je in de Privacy Statement.

PS Jouw idee voor een app is niet voor eeuwig houdbaar.

De houdbaarheidsdatum verstrijkt op het moment dat iemand met hetzelfde idee de app WEL op de markt brengt.

Tegelijkertijd begrijp ik de frustratie van het rondlopen met een idee waar je niet verder mee komt.

Je zet je idee maar in de koelkast, in de hoop dat het niet bederft. Maar het blijft spoken in je achterhoofd.

Wat als jij WEL degene bent die als eerste jouw idee in een app omzet ? Wat als je meteen voortgang boekt?

Ik neem je graag bij de hand en samen maken van jouw idee een app.

Voel jij je gemotiveerd om echt iets te doen met je idee? De bal ligt bij jou…

De link: www.appspecialisten.nl/app-takeoff

Ik wens je een populaire app toe,

-David

markten
onderwerpen
geschreven door
David van der Loo en Katja Nagelkerke

Reacties

Hoi David, goede blog, fijn overzicht. En met name de check of je app idee mensen enthousiast maakt is een prettig bijkomstigheid van een crowdfund actie. Heb je ook nog aan deze gedacht: https://www.rockethub.com/ ?

He Michelle,

Fijn dat het blog je helpt. Ik heb het platform Rockethub toegevoegd aan de lijst. Dank daarvoor!

-David

Hoi David - mooi overzicht - dank je.

Follow-up vraag: Weet jij toevallig of er zoiets bestaat als een "private crowd funding site"? Ik bedoel hiermee dat men de mogelijkheid heeft een intern netwerk uit te nodigen om in te schrijven op een business opportunity (bv. als je toegang hebt tot een eigen netwerk van potentiele investeerders).

Dank je, Nils

He Nils,

Goede vraag!

Ik heb het voor je uitgezocht: CrowdAboutNow is een platform dat de nadruk legt op het activeren van je eigen netwerk. Daarnaast werken ze heel persoonlijk: je krijgt een eigen accountmanager die je door het proces heen helpt. Die kan ervoor zorgen dat je wél gebruik kan maken van hun systeem en begeleiding, maar níet een publieke pagina hoeft te publiceren.

Ik heb het platform ook toegevoegd aan de bovenstaande lijst.

Groeten,

-David

Top! Dank je David

Beste David,
Mooi dat je vanuit jouw app business de relatie legt met crowdfunding. Veel ondernemers zien op tegen de selectie van het platform. Een heel handige tool die daarbij helpt is Fundipal: https://www.fundipal.com/. Daar zie je ook dat er nog veel meer platforms zijn dan het bekende lijstje. Verder heeft de de KvK op http://www.kvk.nl/advies-en-informatie/financiering/crowdfunding/ veel basisinfo verzameld (scan, stappenplan e.d.) en levert de KvK FinancieringsDesk desgewenst ook telefonisch advies. En een groot event wat eraan komt is Crowdfundingday: http://www.crowdfundingday.nl/
Veel succes

Beste David,

www.invest2start.com brengt (startende) ondernemers met financieringsbehoefte en investeerders bij elkaar. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Voordeel van Invest2Start is dat een investeerder zijn kennis, ervaring en netwerk met zich meebrengt. Dit is in mindere mate het geval als de crowd de financiering verstrekt.

Groet, Eric

Bedankt voor je toevoeging, Eric!

Plaats mijn reactie