Wat 50 Nederlandse app-ondernemers op dit moment beleven

Vandaag, 13 oktober 2015, liepen  om kwart voor acht vanochtend al de eerste app-ondernemers binnen bij de Ontbijtsessie mobiele app ontwikkeling in Weert. Inmiddels zit de zaal vol en we zijn klaar om van start te gaan.

Misschien had je daar wel graag bij willen zijn, maar kwam er iets tussen of is acht uur ’s ochtends toch wat te vroeg. Gelukkig hoef je er niks van te missen! Hieronder vindt je een samenvatting van de presentaties die de 50 Nederlandse app-ondernemers op dit moment meemaken.

De strategie van AppSpecialisten

De sessie begint met een inleiding in apps door AppSpecialsten. Het verhaal van App-ondernemer Jack vertelt wordt vertelt. Daaruit blijkt hoe een sterk app-idee in elkaar zit. Hierbij wordt de App Try-out methode gebruikt: in 7 verschillende categorieën wordt een app-idee beoordeeld, waardoor er een goed beeld van de sterke en zwakke punten van de app kan worden gevormd. Jack’s idee blijkt nog in ontwikkeling, maar deze app-ondernemer is al bezig om de volgende stap te zetten.

Daarnaast toont de presentatie de stappen die je kunt maken om een app-idee verder te ontwikkelen. Mogelijke vervolgstappen zijn bijvoorbeeld een marktonderzoek uitvoeren, een prototype bouwen of de ontwikkeling starten, gebaseerd op de score van de App Try-out.

Bezoekers van de ontbijtsessie krijgen de scan uit de Try-out mee op een A4tje.

Inmiddels heb ik de app Try Out uit mijn gereedschapskist gehaald. Daarvoor in de plaats bied ik je het unieke programma 'App Takeoff' aan waarmee ik samen met jou alle stappen doorloop die bij een app maken komen kijken. Samen zorgen wij ervoor dat je app een vliegende start maakt. Wil je hier meer over weten, lees dan meer over de App Takeoff

De techniek van Kabisa

Al sinds 2008 ontwikkelt Kabisa verschillende mobiele applicaties. Ze zagen veel platformen komen en gaan, zoals Blackberry en Nokia. In de tussentijd bleef de zoektocht naar de ideale ontwikkelmethode het doel: hoe kun je al die platformen nou in één keer ondersteunen? Door niet opnieuw het wiel uit te vinden, maar juist bestaande bouwblokken te combineren, kwam Kabia tot een nieuwe aanpak: Maji Mobile.

"Hoe kun je al die platformen nou in één keer ondersteunen?"

Tijdens de presentatie wordt er een app getoond die Maji Mobile gebruikt. Deze is meteen bruikbaar op de 3 belangrijkste platformen: iPhone, Android en Windows Phone. De lezing van Kabisa wordt afgesloten met een “hands-on” sessie: gebruikers mogen zelf de resultaten van de Maji Mobile ontwikkeling uitproberen.

De ervaring van Yellowbrick

Yellowbrick begon ooit als bel-parkeer dienstverlener; door naar een keuzemenu te bellen, kon je de zone intypen waar je op dat moment geparkeerd stond. Zo kon je eenvoudig betalen voor je parkeerplaats. Tegenwoordig is daar natuurlijk een app voor. Met een app in verschillende landen wordt het voor mensen namelijk veel handiger om het betaalt parkeren door te geven. Ieder land vergt zijn eigen app en dat betekent niet alleen véél ontwikkelwerk, maar ook veel onderhoud. Daarbovenop komt nog eens dat er aparte apps zijn gemaakt: zowel iPhone, Android en Windows hadden tot voor kort hun eigen zogenaamde “Native” app.

"Met Maji Mobile is het Yellowbrick gelukt om de ontwikkel- en onderhoudskosten van hun app door drieën te delen."

Met Maji Mobile is het Yellowbrick gelukt om de ontwikkel- en onderhoudskosten van hun app door drieën te delen. In plaats van 3 verschillende apps in ieder land te ontwikkelen, lukte het om met Maji Mobile één app te bouwen die geschikt is voor elk van de 3 platformen.