Vandaag, 13 oktober 2015, liepen om kwart voor acht vanochtend al de eerste app-ondernemers binnen bij de Ontbijtsessie mobiele app ontwikkeling in Weert. Inmiddels zit de zaal vol en we zijn klaar om van start te gaan.
Misschien had je daar wel graag bij willen zijn, maar kwam er iets tussen of is acht uur ’s ochtends toch wat te vroeg. Gelukkig hoef je er niks van te missen! Hieronder vindt je een samenvatting van de presentaties die de 50 Nederlandse app-ondernemers op dit moment meemaken.
De sessie begint met een inleiding in apps door AppSpecialsten. Het verhaal van App-ondernemer Jack vertelt wordt vertelt. Daaruit blijkt hoe een sterk app-idee in elkaar zit. Hierbij wordt de App Try-out methode gebruikt: in 7 verschillende categorieën wordt een app-idee beoordeeld, waardoor er een goed beeld van de sterke en zwakke punten van de app kan worden gevormd. Jack’s idee blijkt nog in ontwikkeling, maar deze app-ondernemer is al bezig om de volgende stap te zetten.
Daarnaast toont de presentatie de stappen die je kunt maken om een app-idee verder te ontwikkelen. Mogelijke vervolgstappen zijn bijvoorbeeld een marktonderzoek uitvoeren, een prototype bouwen of de ontwikkeling starten, gebaseerd op de score van de App Try-out.
Bezoekers van de ontbijtsessie krijgen de scan uit de Try-out mee op een A4tje.
Inmiddels heb ik de app Try Out uit mijn gereedschapskist gehaald. Daarvoor in de plaats bied ik je het unieke programma 'App Takeoff' aan waarmee ik samen met jou alle stappen doorloop die bij een app maken komen kijken. Samen zorgen wij ervoor dat je app een vliegende start maakt. Wil je hier meer over weten, lees dan meer over de App Takeoff.
Al sinds 2008 ontwikkelt Kabisa verschillende mobiele applicaties. Ze zagen veel platformen komen en gaan, zoals Blackberry en Nokia. In de tussentijd bleef de zoektocht naar de ideale ontwikkelmethode het doel: hoe kun je al die platformen nou in één keer ondersteunen? Door niet opnieuw het wiel uit te vinden, maar juist bestaande bouwblokken te combineren, kwam Kabia tot een nieuwe aanpak: Maji Mobile.
"Hoe kun je al die platformen nou in één keer ondersteunen?"
Tijdens de presentatie wordt er een app getoond die Maji Mobile gebruikt. Deze is meteen bruikbaar op de 3 belangrijkste platformen: iPhone, Android en Windows Phone. De lezing van Kabisa wordt afgesloten met een “hands-on” sessie: gebruikers mogen zelf de resultaten van de Maji Mobile ontwikkeling uitproberen.
Yellowbrick begon ooit als bel-parkeer dienstverlener; door naar een keuzemenu te bellen, kon je de zone intypen waar je op dat moment geparkeerd stond. Zo kon je eenvoudig betalen voor je parkeerplaats. Tegenwoordig is daar natuurlijk een app voor. Met een app in verschillende landen wordt het voor mensen namelijk veel handiger om het betaalt parkeren door te geven. Ieder land vergt zijn eigen app en dat betekent niet alleen véél ontwikkelwerk, maar ook veel onderhoud. Daarbovenop komt nog eens dat er aparte apps zijn gemaakt: zowel iPhone, Android en Windows hadden tot voor kort hun eigen zogenaamde “Native” app.
"Met Maji Mobile is het Yellowbrick gelukt om de ontwikkel- en onderhoudskosten van hun app door drieën te delen."
Met Maji Mobile is het Yellowbrick gelukt om de ontwikkel- en onderhoudskosten van hun app door drieën te delen. In plaats van 3 verschillende apps in ieder land te ontwikkelen, lukte het om met Maji Mobile één app te bouwen die geschikt is voor elk van de 3 platformen.
Wil je de stappen om een app te maken gemakkelijk in een overzicht hebben? Dat kan!
Vul je gegevens in, dan krijg je direct toegang tot een handig overzicht van het stappenplan:
Ik geloof dat als je waarde creëert, je app succesvol wordt. Daarom stuur ik alleen waardevolle e-mails. Hoe? Dat lees je in de Privacy Statement
-David van AppSpecialisten
Homepage
Klanten
Boek
Werk met David
Over David
Contact
Hosting op een van de zuinigste servers van Nederland (met PUE van 1.3) met elektriciteit 100% opgewekt uit waterkracht en wind. Certificering via Mihos.net
Illustraties door Storyset
AppSpecialisten is trotse partner van Stichting Appt
1. Hoe maak je een app die hoog scoort in de appstore? 5 tips
2. Een eigen app maken: de 10 meest populaire verdienmodellen
3. App ontwikkelen: 5 tips voor een succesvolle app
4. App ontwikkelen: kosten-overzicht van Nederlandse apps
5. De kosten van een app laten maken? Zie wat andere apps hebben gekost: van € 2.500 tot € 100.000+
Willem II straat 49, Tilburg
013 7009 739
info@appspecialisten.nl
Hoeveel kost een app maken? Hoe vind je een goede app-ontwikkelaar? Hoe begin je met een app ontwikkelen? AppSpecialisten geeft je de antwoorden. Online met een zoekmachine van app-ontwikkelaars en kennisbank, offline door direct samen te werken met David.
Copyright by Appspecialisten.nl