Meer App Downloads​: Leer hoe je meer downloads krijgt voor je app

Staat je app al in de appstores? Maar valt het aantal downloads tegen?

Misschien heb je advertenties geprobeerd, maar de investeringen daarin haal je er niet uit. Er komen soms nog wel gebruikers in je app. Maar je ziet ook dat ze niet vaak terugkomen. 

De groei is er uit en je geldt raakt op. En ook je motivatie wordt minder. Stiekem heb je zelfs een beetje paniek. 

Want wat als je moet stoppen en dit hele avontuur voor niets was?

Ik weet hoe frustrerend, irritant en ongelooflijk het is. Je hebt een app gemaakt, maar er zijn te weinig gebruikers. Hoe kan dit nou? Deze vraag krijg ik vaak van klanten maar heb ik ook al aan mezelf gesteld. Zelf heb ik de reden hiervoor ontdekt.

Ik ben David. Toen ik in 2011 afstudeerde aan de Universiteit van Tilburg, ben ik met volle moed mijn eigen bedrijf begonnen in de apps. Ik huurde app-ontwikkelaars in om voor grote klanten apps te bouwen. Erg gaaf om een app te bouwen en het enthousiasme te zien als een app wordt opgeleverd. Dus ik was goed bezig.

Maar er klopte iets niet.

De apps verzamelden namelijk lang niet zoveel downloads als de klanten gehoopt hadden, zeker niet na duizenden euro’s gespendeerd te hebben. En ondanks dat het goede apps waren, waren de gebruikers er blijkbaar niet tevreden over. En dat frustreert. Want als je zoveel tijd en geld stopt in een idee, in een app, en er komt dan geen resultaat… Dan baal je!

Daarom ben ik voor deze klanten op zoek gegaan naar waar dit nou aan lag. Hoe kon het nou dat hun apps weinig downloads kregen. Daarom heb ik veel tijd gestoken in het praten met gebruikers, onderzoek doen en zien hoe andere apps dit aanpakken (opsommen). En wat bleek? Het ligt vooral aan de strategie en de voorbereiding van je app om veel downloads te krijgen.

En toen ik het licht had gezien, ben ik gestopt met het blind maken van apps voor opdrachtgevers.

Ik ben mensen met apps en app-ideeën gaan helpen met wat ik wist. Dat een goede strategie en voorbereiding het verschil maakt! Daarom heb ik AppSpecialisten.nl opgericht. Daarop vind je handige artikelen en video’s. Van verdienmodellen, idee bescherming, techniek, kosten van apps tot marketing van apps. Inmiddels heb ik zo meer dan 800 app-bedenkers en bedrijven 1-op-1 geholpen.

De Meer App Downloads Training verenigt alle kennis die ik over de jaren heb opgedaan. Maar liefst 5 (!) onderzoeken die we hebben gedaan samen met de Tilburg University zijn verwerkt tot een concrete aanpak. Ik ben trots op het resultaat en weet zeker dat het jou zal helpen. Het is tijd voor de volgende stap met je app. 

Want ook jouw app kan een succes worden, als je maar wist hóe!

Want stel je voor: Wat zou er gebeuren als je veel meer app downloads zou hebben?

Zij werken al met AppSpecialisten:

Dit ben jij

☑ Je hebt een app in de App Store en/of Play Store

☑ Je vindt het aantal downloads en gebruikers nog tegenvallen

☑ Je hebt veel geld besteed aan een app maar het geld niet terug verdiend

☑ Je zoekt een doorbraak – NU!

☑ Je wil weten hoe het andere apps wél lukt

☑ Je wil dat in hapklare brokken

Herken je dit?

► Je weet al dat mensen apps downloaden, maar vraagt je af waarom die van jou niet…

► Je bent op zoek naar hoe anderen dat toch doen

► Je hebt hard gewerkt aan jouw app maar je baalt van het gebrek aan succes

► Je weet niet wat de eerste stap is

► Je vraagt je af wanneer je wat moet doen

Aan het einde van de dag weet je:

► Waarom gebruikers apps downloaden én hoe je dat voor jouw app regelt

► Hoe je gebruikers kunt overtuigen om je app lang te gebruiken

► Hoe mond-tot-mond reclame werkt

► Wat er voor zorgt dat jouw app viraal gaat

► Heb je een duidelijk overzicht van de stappen naar meer downloads voor je app

► Hoe je de appstore in je voordeel gebruikt

► Aan welke knoppen je kunt draaien om hogere cijfers voor je app te krijgen

Inhoud van de training

☞ 14 Online videolessen en de sheets

☞ Iedere les bevat meerdere voorbeelden en succesverhalen

☞ Een overzichtelijk stappenplan

☞ Werkbladen om je te volgen strategie uit te werken

☞ Onbeperkte toegang tot deze bronnen

☞ Update uit 2022 met podcast over hoe app marketing is veranderd in de afgelopen jaren

Trainingsprogramma

Introductie  
1. Overzicht en inhoud van training 
2. App Marketing Fundament
3. Meer App Downloads door Focus  

Meer App Downloads Strategie
4. Introductie Meer App Downloads Strategie 
5. Zorg dat je app ontdekt wordt
6. Krijg meer downloads van je app
7. App Store Optimalisatie
8. App Store Advertisement
9. Stimuleer het gebruik van je app
10. Voorkom app deïnstallatie
11. Creeer routine in app gebruik 
12. Laat je app viral gaan!

Toepassen in de praktijk
13. Maak je strategie meetbaar
14. Implementatieplan

Dit zeggen anderen


"Deze training zeker volgen als je nog bezig bent je concept op de markt te zetten!"
Freek Boersma
Eigenaar
Qrash app

"Met zijn kennis slaat David voor mij de spijker op z'n kop. Hij geeft focus aan mijn app en kan hem van harte aanbevelen!"
Jeroen op 't Hoog
Eigenaar
Woonderhoud app

"De video training van David bevat veel hands-on informatie. Het heeft een goede structuur en het is makkelijk om bij de les te blijven."
Puck van den Biggelaar
Relatiemanager
ABN AMRO

Klaar om te starten?

Totale waarde van dit pakket = € 1997,-- excl. BTW

Inclusief bonustraining Ready for launch twv € 497

Vaak gestelde vragen

 • Hoe gaat een training mij helpen om meer downloads te krijgen voor mijn app?

  Ik krijg veel vragen van mensen over hoe ze hun app succesvol kunnen maken. Als ze dan hun app laten zien, zie ik meteen wat er fout is. En dat is NIET DE APP! De reden dat veel apps weinig downloads krijgen ligt vaak niet aan de app zelf. Dat ligt aan het begrijpen hoe de doelgroep met apps omgaat en hoe de marketing van de app hierop inspeelt. Het is dus meestal niet de app, maar de marketing die te kort schiet. In de training ga ik je leren hoe ook jouw toekomstige gebruikers omgaan met een app. Én ik laat je zien hoe je dit om zet in een marketing plan waarmee jij niet alleen meer downloads krijgt, maar de markt mee kunt veroveren!

 • Kan ik de kosten van deze training van de belasting aftrekken?

  Dit is een zakelijke training. Ben je ondernemer? Dan is deze training aftrekbaar.

 • Wanneer start en eindigt deze training?

  Nu!… en je kunt er zo lang als je wil gebruik van maken. Als je hierboven op ‘Schrijf je in’ knop drukt, dan kom je op een pagina waar je je gegevens achterlaat. Je kunt met die gegevens daarna inloggen en meteen je training beginnen.

 • Hoe lang heb ik toegang tot deze training?

  Wat dacht je van “toegang voor het leven”? 🙂 Nadat je je hebt opgegeven kun je onbeperkt gebruik maken van deze training. Zo vaak en zo veel als je wil, op elk apparaat dat je wil.

 • Wat als ik niet tevreden bent?

  Ik zou nooit willen dat je ongelukkig bent! Als je niet tevreden bent, neem dan binnen 30 dagen van je aankoop contact op en het bedrag wordt gewoon teruggestort.

 • Waarom moet ik deze training kiezen en niet een andere?

  Sinds 10 jaar ben ik actief in de app-markt. Ik heb gewerkt voor grote organisaties om apps te maken. Ook heb ik onderzoek gedaan en laten doen naar wat een app succesvol maakt (lees: veel downloads/omzet heeft). Die kennis vind je terug in deze training. Die staat nergens anders gepubliceerd en kun je nergens anders vinden.

 • Hoeveel tijd kost het om deze training te volgen?

  Dat is natuurlijk persoonlijk, maar gemiddeld kost het 5 uur om de video’s te bekijken en nog ongeveer 2 uur om alles uit te werken. Is het nu ochtend of middag? Dan kun je dus vanavond een app marketing strategie hebben. Of morgen als het avond is. Met het gebruik van de kennis die je krijgt (en op ieder moment kan terugzien), kun je járen vooruit 🙂

 • Ik heb een andere vraag

  Blijf er niet mee zitten, stuur een e-mail naar info@appspecialisten.nl

Persoonlijke brief van David van der Loo

Beste app-eigenaar, 

10 jaar geleden startte ik AppSpecialisten. Ik werkte voor een aantal grote organisaties om, als projectmanager, apps voor hen te maken. Op papier was ik alleen verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de app en dacht dat dit genoeg was. Maar toen leerde ik een belangrijk les: een app met veel app downloads is niet hetzelfde als het ontwikkelen van een goede app.

Voor verschillende bedrijven kon ik niet waarmaken waar ik op gehoopt had. Namelijk: niet alleen een app die technisch goed werkt maar vooral veel gebruikers heeft. In de tussentijd heb ik veel geleerd van hoe de app-markt in elkaar zit en je wél downloads gegenereerd.

Dus ik weet waar je mee zit. En welke frustratie je voelt. Je hebt een goed idee én daar een goede app van gemaakt. Maar waarom download niemand hem? Om (bijna) boos van te worden!

In de training die je op deze pagina vindt, zit de kennis die ik de afgelopen 6 jaar heb opgedaan in de markt van apps over het genereren van downloads. Die kennis is aangevuld met 5 onderzoeken die ik samen of in samenwerking met anderen heb gedaan. De resultaten hiervan zijn nog niet eerder gepubliceerd (maar wel al door een selecte groep klanten met succes ingezet!). Via deze training maak ik deze kennis voor de eerste keer beschikbaar aan het grote publiek.

Dus heb jij een app en wil je daar meer downloads voor? Voel je dezelfde frustratie die ik 6 jaar geleden ook voelde? Wil je de kennis toepassen die heb opgedaan, in hapklare brokken…?

Schrijf je dan in voor deze training. Ik ben hartstikke blij dat ik mijn kennis, falen en successen met je kan delen. En ik ben er super trots op deze training. En ik weet zeker dat het ook voor jou en je app waardevol zal zijn.

Wacht niet te lang, voordat een ander het met een vergelijkbaar idee het ook probeert. De belangrijkste manier om je concurrentie voor te blijven is door als eerste de grootste te zijn…

Op het succes van je app,

 

— David van der Loo, AppSpecialisten

Klaar om te starten?

Totale waarde van dit pakket = € 1997,-- excl. BTW

Inclusief bonustraining Ready for launch twv € 497