Een app ontwikkelen met de kennis van experts

Jouw app-idee uitwerken. Waar start je?

Ken je dat gevoel, dat je een tof app-idee hebt, maar je weet niet waar je moet beginnen? Dat probleem hebben heel veel mensen. Ik zit regelmatig met iemand aan tafel die hier tegenaan loopt. Gelukkig weet ik ze op weg te helpen met 3 simpele stappen om te starten met het uitwerken van een app-idee!

App ontwikkelen in Oekraïne: zo werken developers tijdens een oorlog

Apps ontwikkelen in oorlogstijd, wat betekent dat voor ontwikkelaars en voor jouw app?

Hoe maak je een app? Volg deze 7 stappen

Een succesvolle app maken, daar ga jij voor! Je hebt zelfs al een idee voor een app. Maar hoe zet je dat idee vervolgens om in een werkende app die mensen graag gebruiken? Wat kost dat eigenlijk en hoe kom je aan dat geld?

Wat kost een app?

"Wat kost een app?" Dat is verreweg dé meest gestelde vraag over apps. In dit artikel krijg je het antwoord en kun je kijken hoeveel jouw idee kost!

Bepaal de haalbaarheid van je app: tips van een insider

Kan jouw app-idee een echt succes worden? Dat hoef je niet pas te weten als je de app eenmaal hebt gelanceerd. We praten met app-insider Job Burg van Utrechtse ontwikkelaar Coffee IT. Hij heeft daar als operationeel directeur al jaren ervaring in het managen van app-projecten.

AI & Apps: ChatGPT als app vervanger?

Je hebt waarschijnlijk wel gehoord over ChatGPT en termen zoals generative AI of LLM’s (Large Language Models, de techniek achter ChatGPT). Maar wat betekenen deze ontwikkelingen eigenlijk voor jouw app? Kun je het daar ook voor gebruiken, of gaan deze technologieën jouw app vervangen?

Hoe maakt UX een app succesvol?

UX. Stiekem heeft iedere app het al, zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Maar hoe zet je User eXperience in om van jouw app een succes te maken? Samen met UX designer Paul de Jong duiken we in de materie!

Betaal je app met een stapel geld

Het kan duur zijn om een app te laten maken, maar daar hoef je na vandaag niet meer bang voor te zijn. Je leert namelijk hoe je financiering kunt STAPELENom een app te betalen.

Een app ontwerpen in 7 stappen

Hoe ontwerp je een app en waar moet je rekening mee houden? Doorloop deze 7 stappen voordat je naar een ontwikkelaar gaat!

Is de app techniek voor jouw idee wel haalbaar? Technische checklist voor app-ideeën

Als ik een goed idee heb voor een app, dan is dat natuurlijk spannend en leuk. Maar hoe kom ik erachter of mijn idee haalbaar is? Is er een app techniek om mijn idee uit te voeren?

Jaarlijkse kosten van een app

Hoeveel kost dat ook alweer, een app op de appstore zetten?

Waarom 60% van de gebruikers pushberichten uitzet en wat je eraan kunt doen

Ons onderzoek naar iPhone pushberichten laat het volgende zien:

App laten maken? 8 afspraken die je zeker moet maken

Een app laten maken door een gespecialiseerde app ontwikkelaar zorgt vaak voor een goed resultaat.

Meer app downloads krijgen op 4 manieren

Een onderzoek in samenwerking met Tilburg University en Boy Alberts geeft ons 4 redenen waarom mensen mee

De tactiek achter geld verdienen met apps ontwikkelen

Vindt hier allerlei opties om het juiste verdienmodel voor jouw app te vinden en je geld dubbel en dwars terug te verdienen!

Scoor subsidie voor de ontwikkeling van je app

Geen eigen geld voor je app? Ik laat je zien hoe je aan een subsidie kan komen. En hoe ik je verder kan begeleiden richting jouw eigen app in 2024!

In 6 stappen een succesvolle app in 2024!

Is 2024 het jaar dat jouw app-idee zich ontpopt tot een ware app? Doorloop deze 6 stappen om je app-droom uit te laten komen.

Hoe je met je app-idee doorbreekt in 2024

Een nieuw jaar! Een jaar vol kansen voor de ontwikkeling van jouw app idee. Maar als je eraan begint, loop je al snel tegen een aantal obstakels aan.

Methode voor een eigen app gelekt in podcast

Jouw geheim tot succes zomaar de wereld in slingeren, je moet wel gek zijn om dat te doen! Toch lekte David zijn methode om van jouw app-idee een succesvolle app te maken. Dat was te horen in de podcast “App je ff?” van Coffee Digital. Hosts Marthijn de Vries en Fabian Giger voelen David aan de tand: hoe ga je van app-idee naar appsucces?

Wil jij een 5-sterren app in de appstore? Kom erachter waarom dit alleen met native app ontwikkeling kan

Wanneer je app eenmaal op de App Store staat, wil je natuurlijk hoog op de ranglijsten komen te staan. Dat kan door effectieve marketing en gerichte advertenties. Robbert Marks, directeur-eigenaar van ontwikkelaar Glamorous Goat en app investeerder, ziet al veel eerder in het proces de mogelijkheid om hoog te ranken.

Idee vastleggen: zo bescherm je jouw app toch!

Als jij een app idee hebt, dan vraag je je misschien af of je jouw app idee moet beschermen. Hoe stel je je idee veilig? Lees het in dit artikel.

Native, Hybride en Web apps: verschillen en kosten op een rij

Welke opties heb je als een app wilt maken? En wat houden de voor- en nadelen in? Waar kies je voor: een mobiele website, een Hybride app, HTML5 app, Progressive Web App of een Native app?

Ik heb een app idee, wat nu? (Plus 3 goede en 3 slechte app-ideeën)

Let dan op 2 zaken: 1) Hoe goed past het app-idee bij mij?

Software ontwikkeling: wat is het en wat kost het?

Een software ontwikkeling, hoe pak je dat aan? Dit zijn 10 eisen aan de haalbaarheid van jouw app die jij moet weten!

Wat is applicatie ontwikkeling en wat kost het?

Applicatie ontwikkeling starten voor een specifieke markt vergt een eigen aanpak. Ik kijk met je naar het voorbeeld van een app voor de de Industrial IT. Ofwel een app voor in de fabriek, de maak-industrie.

App abonnementen, de heilige graal van de verdienmodellen?

Apps worden steeds minder direct verkocht in de appstore. App abonnementen bieden een nieuw alternatief.

App op de markt brengen? Ga met 3 stappen van idee naar app

Speciaal voor bestaande apps. Hoe ga je van een app in de markt naar een app-succes? Hier volgen de 3 stappen om dat te doen.

Geld bijverdienen met je app-idee? 3 big data verdienmodellen

Geld bijverdienen met je app-idee? Het eerste waar veel mensen dan aan denken zijn advertenties. Maar je kunt veel méér verdienen, bijvoorbeeld met Big data verdienmodellen.

Cross-platform app maken? "Je bespaart alleen kosten als je het goed aanpakt"

Cross-platform app-ontwikkeling betekent in één keer meerdere apps maken. Dus: kostenbesparing! Of toch niet? Welke mogelijkheden zijn er? En wat betekent het voor jouw app-idee?

Huh? Een patent om jouw app-idee te beschermen?

In de afgelopen jaren hebben ruim 800 mensen hun idee voor app ontwikkeling met mij gedeeld. En opvallend genoeg... niemand had een patent om zijn app te beschermen! Je leert hier waarom een patent je app niet beschermt en waarom het delen van je idee slim is.

Waarom developers liever niet voor startups werken en hoe je daarmee omgaat

Startups zijn moeilijke klanten voor app ontwikkelaars. Het kost veel tijd om het project op te starten, ze hebben weinig geld én hoge eisen. En toch vindt Fabian het leuk om met ze te werken. Hoe zit dat nou?

App ontwikkelaar gezocht? Hier moet je op letten

Vind de beste app ontwikkelaar of app bouwer voor jouw app. Leer waar je op moet letten bij het vinden van app ontwikkelaars.

Zelf een app maken: 7 verrassende manieren om geld te verdienen met apps

Welke nieuwe verdienmodellen bestormen op dit moment de markt? We gebruiken voorbeelden van apps om de verdienmodellen toe te lichten, zodat jij het maximale haalt uit je app-idee.

10 juridische tips bij zelf een app maken

Heb je een idee of ga je een app maken? Zorg dan dat je voldoet aan alle regelgeving en niet bij een controle door de mand valt!

Wat is app hosting en hoeveel geld ben je eraan kwijt?

Je hebt je app ontwikkeld (of gaat er een maken). Maar je app staat niet gratis op de app store en wordt ook niet voor niets onderhouden door je ontwikkelaar. In dit artikel kom je erachter wat app hosting is, waaruit het bestaat en hoeveel het je kost.

Nieuw boek onthult: “Zelf een app maken is onhaalbaar!”

Je hebt een idee voor een app. Moet je die nou helemaal zelf programmeren? Níet als je wil dat de app succesvol wordt!

Investeerders zoeken voor je app? Alle crowdfunding platformen op een rij!

Investeerders zoeken? We zetten crowdfunding-platformen en behulpzame tips voor je op een rij!

AVG / GDPR : voorkom hoge boetes! Zo voldoe je eraan met je app

Hou jij je aan de wetten die de AVG aan je app stelt? Zo niet dan loop je de kans op een hoge boete. Voorkom dit door hier te lezen waar je allemaal op moet letten.

iPhone app maken: Hoeveel kost zelf doen? Zie de prijs voor laten ontwikkelen

Hoeveel kost een eigen iPhone app maken? Hoeveel kost het om het te LATEN ontwikkelen? En als je een idee hebt voor een app, wat is dan het handigst om te doen?

Be the Future... maak een Augmented Reality app

De laatste jaren zie je dat Augmented Reality en Virtual Reality steeds meer gebruikt worden in video’s, games en ook in apps! Zita Bebenroth vertelt over de kansen die deze nieuwe technologieën bieden voor apps.

De voor- en nadelen van je app outsourcen: krijg inzichten van experts

Wat zijn de voordelen voor je idee als je kiest voor een outsourcing app? Krijg een betrouwbare blik door diverse experts laten zien hoe je dit goed aanpak

Een app voor je bedrijf tienduizenden euro's goedkoper? Ontdek de whitelabel app!

Heb jij je zinnen gezet op een business app? Misschien is een whitelabel app het passende antwoord. Lees hier de voor- en nadelen van een whitelabel app.

De kosten van een app laten maken? Zie wat andere apps hebben gekost: van € 2.500 tot € 100.000+

Het is lastig om inzicht te krijgen in de kosten van het laten maken van een app. Om het voor jou makkelijk te maken, geven we je een overzicht van een aantal apps die in diverse prijsklasse ontwikkeld zijn door verschillende app-ontwikkelaars.

Zo maak je een Apple Vision Pro app: kansen en aanpak

De nieuwe Apple Vision Pro kan een revolutie betekenen voor hoe we omgaan met apps. Net als de iPhone kan deze bril onze wereld (letterlijk en figuurlijk) op z'n kop zetten. Maar hoe start je met een eigen Apple Vision Pro app maken?

Een eigen app maken: de 10 meest populaire verdienmodellen

Ga je een eigen app maken? Zorg dat je er dan geld mee verdient. Lees hier de 10 meest populaire verdienmodellen én zie wat ieder verdienmodel jou oplevert!

App marketing: ontdek hoe je veel app downloads krijgt

Krijg je een ijzersterke strategie voor app marketing die bewezen werkt.

Hoe WhatsApp Business geld verdient

WhatsApp enkel een chatdienst? Think bigger... Lees hier hoe je WhatsApp Business tactisch inzet als verdienmodel.

AI en Apps: zo zet je algoritmes in voor je eigen app

Apps en AI, twee relatief nieuwe technologieën die de mogelijkheid bieden om elkaar te versterken. Maar hoe zorg je ervoor dat AI een succesfactor wordt in jouw app-verhaal? We vragen het Chris van Aart, oprichter en technisch directeur van Bolesian.

Door wie laat jij je app ontwikkelen? Vergelijk de Student, Nederlandse én Buitenlandse ontwikkelaar

Lekker werken met een top-ontwikkelaar en samen het maximale halen uit jouw idee? Ontdek hoe je de ideale app ontwikkelaar vindt voor jouw app.

App maken van je website als een pro

Heb je een website en wil je daar een app van maken? Dan wel als een pro, natuurlijk! Is het makkelijk, is het moeilijk? We vragen het zo’n professional!

App ontwikkelen: 5 tips voor een succesvolle app

1. App ontwikkelen op basis van strategie

App advertenties: gouden bergen of slechts wisselgeld?

Advertenties in je app: wat leveren ze op, hoe verdien je er meer geld mee en zijn het echt gouden bergen of is het slechts wisselgeld? Samen met Herbert, accountmanager bij Myler Media, kijken we of het om waarheid of mythe gaat.

Mobiele apps en browser apps: wat zijn het? En wanneer kies je de een of de ander?

Ga je voor een mobiele app of een web app? Lees hier het verschil en de voor- en nadelen van beide apps!

Krijg een app offerte in 5 minuten

Geen flauw idee wat de ontwikkeling van jouw app gaat kosten? Dan heb jij een offerte nodig! Ontdek wat je kan verwachten in een video en snelle methode.

Zo blaas je mensen omver met een prototype van je app

Maar hoe zorg je daarvoor als je nog helemaal geen app hebt, alleen een app-idee? Met UX designer Paul de Jong komen we achter de kracht van een prototype van jouw app.

Een app-idee is niet voldoende, maar verdient een eerlijke kans

Heb jij een idee voor een app? En wil het maar niet lukken je app van de grond te krijgen? Zitten zaken zoals financiering, het vinden van de juiste ontwikkelaar en waar überhaupt te beginnen je in de weg? Hier kom je erachter hoe je dat oplost.

Maak van je app geen Multipla! Zo wissel je van app-ontwikkelaar

Een chassis laten maken door Ferrari en de aankleding door NASA. Dan krijg je niet bepaald een mooie auto, eerder een Fiat Multipla.

Trap jij in de valkuil van de App Cargo Cult?

Appsucces komt niet aanvliegen, al zou je dat soms wel eens denken als je sommige succesverhalen gelooft.

ChatGPT en Bard: Einde van de website, lang leve de app!?

Instagram had het na enkele maanden. TikTok deed het in een paar weken. ChatGPT had al binnen luttele dagen 2 miljoen gebruikers bereikt. Zoekmachines: outdated. Websites: oude relieken. Webapps: vergeet het maar. Maar is dat ook echt zo? 

Appstores: een overzicht van plaatsen waar je apps downloadt

Een belangrijke stap op het pad van een eigen app is natuurlijk jouw app op een of zelfs meerdere appstores zetten!

Zo hielp ik Sidney aan geld voor zijn app-idee

Elk jaar help ik ondernemers om aan geld te komen voor hun app. Laat je inspireren door Sidney en lees hoe het hem is gelukt om zijn app ontwikkeling te financieren!

Hoe kies je een naam voor je app? 5 tips!

Gaaf hoor, een eigen app! Maar hoe kies je een goede naam voor je app? Zit je met een tekort aan creativiteit of wil je de naam die je hebt gekozen testen?

Hoe app growth hacking je 10x meer omzet geeft

App Growth Hacking! Het hoeft niet duur te zijn om je app meer populair te maken. Slim moet je zijn! Bekijk hier hoe je 10x zoveel kan gaan verdienen.

Rondkomen van je apps met Jordi Bruin

Dit jaar kwamen appkenners en -kunners samen op Appril en Appdevcon. Een van de sprekers was Jordi Bruin. Naast dat hij een goed voorbeeld is voor mensen met een app-idee, geeft hij ook een aantal waardevolle tips!

De 4 meest onverwachte onderhoudskosten van een app

Onverwachte kosten voor je app vind ik frustrerend. Bekijk de video en ontdek welke 4 verborgen onderhoudskosten van apps jij moet kennen.

Van schets naar succes: in 5 stappen een wireframe van je app

Hoe ga je van een app-idee naar een ontwikkelde app?

Conflict met een app ontwikkelaar: zo los je het op

Hè bah, je probeert nu al dagen om in contact te komen met je app-ontwikkelaar. Maar antwoorden? Ho maar! Hoe kan dat toch?

Een app voor school of studie? Zo doe je dat!

Ben je een student of scholier en ben je bezig met een app voor een opdracht voor school of je opleiding? Dan ben je hier op het juiste adres!

Kun jij alle apps gebruiken? Een op de vier Nederlanders kan nog niet bij alle apps

Vandaag wordt de wetgeving van kracht die het verplicht maakt voor bedrijven om toegankelijke apps te maken.

Hustlers, hackers en hipsters na 3 jaar samen op uitverkochte Appril Festival

Eindelijk is het weer zover. Meer dan 500 hustlers, hackers en hipsters komen weer als vanouds bijeen om te luisteren naar ruim 50 sprekers op het Appril Festival!

Bepaal nu of je app technisch haalbaar is met het MoSCoW stappenplan

Als je een app wilt maken, dan wil je natuurlijk weten of je idee wel haalbaar is. Met het MoSCoW stappenplan kom je er in 6 stappen achter of je idee technisch haalbaar is.

App idee verkopen? Ontdek hoe je dat doet

Stel je hebt een super goed idee voor een app. Wat kan je daarmee? Is het mogelijk om een goed app idee te verkopen...? Kom er nu achter!

Een developer aannemen voor je startup: zo doe je dat

Als startup heb je misschien niet alle kennis van software ontwikkeling in huis. En zo wel, mis je misschien wat mankracht. Dan neem je een developer aan, toch? We vragen het Jacqueline de Gruyter.

7 vragen om de kwaliteit van je app te checken

Je wil weten wat voor vlees je in de kuip hebt. Heeft de ontwikkelaar van je app jouw een app gegeven van hoge kwaliteit? In dit artikel kom je er door 7 scherpe vragen te stellen achter!

De kansen en gevaren van je app outsourcen

Sneller én goedkoper je app ontwikkelen? Misschien heb je al van outsourcing gehoord. Jouw app laten maken in een land hier ver vandaan... en de horrorverhalen die dat met zich meebrengt! Maar wat is daar nou van waar? We vragen het outsourcing expert Maurice Weber van Crebos.

3 onmisbare tools als je begint aan een app

Onmisbare tool 1: Toets de h

Slimmer geld verdienen met apps in 4 stappen

Schatrijk worden met apps? Dat moet je slim aanpakken! Met de 4 stappen in dit blog zorg je dat je écht geld verdienen kan met jouw app.

Apps en privacy: inzichten van een juridisch expert

Privacy, je krijgt er overal mee te maken. Zo werkt het dus ook in de app wereld.

Ruim de drempels op en verhoog de toegankelijkheid van je app

In het openbare leven rekening houden we rekening met verschillende groepen mensen. Dat moet je ook doen bij het bouwen van je app. Is jouw app toegankelijk voor iedereen?

Apps maken voor dummies: deze technieken zet een ontwikkelaar in

De meeste genoemde termen zijn hybride, web en native apps. Ik was erg benieuwd naar welke technieken ontwikkelaars zelf het liefs

Waarom Microsoft's Xamarin apps succesvol maakt

Een app wordt gemaakt met verschillende technieken. Welk technologie het beste is? Remco Heijers mede oprichter van Rebel:it vertelt in dit artikel waarom zij bij het maken van apps voor Microsoft's Xamarin kiezen.

De snelste manier om financiering te vinden voor je app

Apps zijn duur! Ze kosten gemiddeld wel (tien)duizenden euro's. Hoe kom jij aan dit geld? Met financiering natuurlijk! Ontdek hier hoe je dat het snelst doet.

Kijk uit! 7 valkuilen die jouw applicatie ontwikkelaar niet kent...

Een mobiele app maken houdt méér in dan een applicatie ontwikkelaar inhuren die je app programmeert en vormgeeft. Sterker nog: lees de 7 valkuilen die je niet hoort van je app ontwikkelaar..

De 3 geheime ingrediënten van een haalbare app

Het maken van een haalbare app is geen koud kunstje. Lees hier met welke 3 geheime ingrediënten je een haalbare app bereidt.

Feiten over mobile marketing waar je versteld van staat

Deze duizelingwekkende cijfers over apps liegen er niet om! Maak dan ook slim gebruik van mobiele marketing.

Dit soort mensen downloaden nu de Corona Melder app

Er zijn 3 type mensen die de Corona Melder app van de overheid juist wél of juist niet downloaden.

Zo ging Instagram van idee naar app: de stappen op een rij

In 1,5 jaar je app verkopen voor 1 miljard dollar? Zo ging Instagram van idee naar app succes:

12 dingen die jouw app goedkoper maken

Een app is hartstikke duur! Gelukkig is Tanya van Workum van 5pro Mobile een ervaringsexpert op het gebied van apps maken.

Inside information over de CoronaMelder app

Hoi Ivo, ik wil je graag interviewen om inside informatie te krijgen over de CoronaMelder. Kan dat?

Wel of niet de Corona app downloaden? Bepaal het in 3 stappen

Sommige mensen zeggen: 'Ja echt wel, want dan zijn we sneller uit de crisis!' Anderen zeggen: 'Nee, dan weet straks de overheid alles van me!' Maar wat is er echt waar?

App ontwikkelen: kosten-overzicht van Nederlandse apps

Een app ontwikkelen, kosten zijn erg divers! Vind hier de statistieken en achtergronden die je helpen om jouw app prijs te bepalen.

De stappen van idee tot app lanceren volgens deze app-ondernemer

Als je een app-idee hebt, dan weet je vaak niet waar je moet beginnen. Waar moet je allemaal op letten? Hoe kom je aan geld? Waar begin je voordat je je app lanceren kunt?

Hoe de Corona app Nederland zal veranderen

Als ik één ding heb geleerd van alle onderzoeken, interviews en praktijk ervaring met apps over de afgelopen 8 jaar is het dit: een app gaat een

Leer van dit app succes: zo groeide de Bksy-app

“Het begon met idee, dat werd een hobby. Toen werd het een bezigheid voor een dag per week en nog later werden we een bedrijf en sloten meer

Hoe deze app inspeelt op de Corona crisis

Het is duidelijk dat de Corona-crisis veel mensen raakt. Vooral de gezondheidzorg, ouderen en de economie staan onder druk.

Wat betekent Corona voor jouw app?

Wat betekent het Corona virus voor jouw app of app-idee? Moet jij doorgaan met je idee? En waar laat je dat van afhangen? Ik leg het je uit.

6 redenen waarom je niet bang hoeft te zijn dat je idee gestolen wordt

Al talloze keren heb ik het gehoord: ‘Ik ben bang dat mijn idee gestolen wordt!’.

Applicatie Specialist vertelt de weg naar veel app downloads

Hoe zorgt een applicatie specialist dat zijn app veel downloads krijgt? Door hem nuttig te maken! Hoe je dat doet vind je in dit artikel.

Collega Katja neemt afscheid van AppSpecialisten

Met een beetje sentiment maar ook met mooie herinneringen ga ik afscheid nemen van expert David en AppSpecialisten zelf. Het eind van een tijdperk!

Waarom moet je apps door specialisten laten ontwikkelen? 4 redenen!

Stel, je wil een mobiele app ontwerpen omdat je een geweldig app-idee hebt. Of omdat jouw bedrijf of organisatie wat extra aandacht verdient.

Hoe wordt een app gemaakt? (De spreekbeurt van Niels)

Hoe wordt een app gemaakt? Ik leg het uit aan Niels, die in groep 8 zit. En jij mag meekijken.

Hoe deze applicatie ontwikkelaar succesvol een zakelijke app maakt

Applicatie ontwikkelaar Ingmar Vroege maakte een app voor de zakelijke markt. Wat jij daarvan kunt leren voor jouw app, lees je hier.

Hoe de geheimen van data jouw bedrijfsapp mogelijk maken

Wist je dat er in alledaagse data kansen liggen die jouw bedrijfsapp een boost geven? Leer hoe de geheimen an de data jouw bedrijfsapp mogelijk maken.

Wél je app-idee vastleggen in de VS? Dit is wat je moet weten:

Een mooie kans voor ondernemers: Je app-idee vastleggen kan wél in de Verenigde Staten! Want in Nederland je app-idee vastleggen dat kan niet, dat is wettelijk zo geregeld. Dat is anders in de Verenigde Staten: dáár kun je een app-idee vastleggen met een patent.

App-ideeën van de bovenste plank: hoort jouw app-idee erbij?

Jouw app-idee is uniek, dat weet je zeker. Maar hoe weet je of het een van de beste app-ideeen is? We laten zien hoe je daar achter komt.

Crasht jouw idee of vliegt het net zo goed als de gebroeders Wright?

Achter ieder goed idee in de geschiedenis van de mensheid zit een bedenker die een held is geworden.

Geld vinden voor je idee op 16 manieren

Je hebt een geweldig app-idee, maar geen geld om 'm ook echt te bouwen. En goedkopere opties blijken achteraf duurkoop. Hoe kom jij aan app financiering?

App ontwikkeling: omzet uit apps wordt onderschat

De ene keer lees je dat er geen cent te verdienen valt met app ontwikkeling, dan weer dat er miljarden worden verdiend. Hoe zit het nu?

App offertes vergelijken: deal or no deal

App offertes vergelijken. Hoe weet je of je wel de goede prijs voor je app hebt? In dit artikel geven we je de oplossing!

Meet in 2 minuten hoe goed jouw idee voor een app is

Een idee voor een app is niet altijd een goed idee. Testen of jouw idee voor een app een goede is, kan op verschillende manieren maar vandaag houden we het eenvoudig en snel. Over 2 minuten weet je of jouw idee een goed idee is!

Is je app eigenlijk wel goed genoeg? Doe de ultieme idee test

Veel mensen zijn overtuigd van hun eigen ideeën. Zelfs als die ideeën eigenlijk hartstikke slecht zijn. De jouwe ook? Doe zelf de ultieme idee test!

Zo ontstaan echte App Stars! Wordt jouw app de ster van je sector?

Tikkie is de koning van de betaal apps en Flitsmeister de Max Verstappen van de auto-apps. En van welke sector wordt jouw app de onverslaanbare koning?

Waarom was Pokémon Go een app hype? 7 redenen

Waarom was de Pokémon Go app zo populair? Bekijk 7x waarom zo'n app hype ontstaat en hoe je het inzet voor jouw (game) app.

Vind app bouwers met ervaring in jouw markt

Apps zijn van alle markten thuis. Vind hier de allerbeste app bouwers in jouw markt, dat kan je een hoop geld schelen!

De verbluffende factor van Instagram voor jouw app?

Hoe heeft Instagram het voor elkaar gekregen? Binnen 3 maanden al een miljoen gebruikers... Hoe creeër je deze verbluffende factor voor jouw app.

3 app mythes die jou voor de gek houden

Ja, echt! Er gaan allerlei app mythes in de ronde, die helemaal niet waar zijn!

Ik heb een lek in mijn app, wat nu?!

O nee, een app lek! Wat ga je nu doen? Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen.. Maar als het al te laat is, moet je dit lezen!

Maak een APP als een BAAS: het boek is nu te koop!

Jaaaaa! Maak een APP als een BAAS is nu officieel te koop!! Woohooo, mijn eerste boek ligt bijna op je deurmat.

Hoe een bijzonder app-idee een maatschappelijk probleem oplost. Leer het van Vil Du?!

Het heel bijzonder app-idee Vil Du?! is opgenomen door het Canon voor Nederlandse Games.

Wacht, kan jij een goedkope app krijgen met 40% korting?

Ho! Zou je een goedkope app kunnen krijgen met Flutter? Apps die gemaakt worden met deze methode kunnen 40% goedkoper zijn dan ‘native’ apps.

De eerste stap van je app-droom waarmaken

“Ik heb een idee voor een app, en nu?” Heb jij jezelf die vraag wel eens gesteld? Een app-droom waarmaken is natuurlijk het mooiste wat er is.

Verdient jouw idee eigenlijk wel financiering?

Helaas bestaan er mensen wiens idee het nooit tot een succes schopt.

Maak je app net zo’n succes als Game of Thrones met een app pilot

Net zo'n succes hebben met je app als de makers van de serie Games of Thrones hadden? Probeer het met een app pilot!

Nostalgie: Zoveel geld verdienen als Flappy Bird

Het is eind januari 2014 en ik ben net 29 geworden.

Hoe kom je aan 3 miljoen app-downloads? Het geheim van de Logo Quiz app maker

Een app die 3 miljoen keer gedownload wordt, dat wil iedereen natuurlijk wel! Maar hoe krijg je dat voor elkaar?

Bouw apps zo...! (Dan krijg je meer winst per gebruiker)

Bouw apps waar mensen niet zonder kunnen! Hoe doe je dat? Door een routine te maken van het gebruik van je app!

De 7 manieren om je app te financieren

Wil je een app ontwikkelen? Dat kost vaak (te) veel geld! Toch zijn je kansen niet meteen verkeken. Lees hier de 7 manieren om je app te financieren.

Hoe maak je een app? Met dit stappenplan!

Iedereen wil het weten: Hoe maak je een app? Want waarom veel geld uitgeven als je het zelf ook kan doen?

Goed idee voor een app? 7 redenen om dit te delen met anderen

Niet iedereen wil zijn of haar goed idee voor een app zomaar delen. Vaak omdat ze bang zijn dat het idee gestolen wordt.

App verslaving: zo maak jij jouw app (niet) verslavend

Het is dinsdagmiddag, 2 uur. Mijn telefoon gaat. "Hoi met Benten. Spreek ik met David?" "Ja dat klopt," antwoord ik.

App developer of programmeur vinden tegen een scherpe prijs? 5 tips!

Je bent op zoek naar een app developer of programmeur. Bijvoorbeeld omdat je meer omzet wil draaien, een proces wil verbeteren of omdat je een app idee hebt.

Zo wordt jouw app de allerbeste verleider in de App Store

Hoe maak je van jouw app de MEEST VERLEIDELIJKE APP van de App Store?

Mijn app bestaat al! Toch je app idee ontwikkelen?

Nee toch, bestaat jouw app idee al?! We leggen je uit wat je moet doen als iemand jouw idee al ontwikkeld heeft. Toch je app idee ontwikkelen?

Waarom een app (niet) minder dan € 2.000 moet kosten

Wil je graag een app voor een zacht prijsje? Think twice... Goedkoop is vaak duurkoop. Lees hier de voor- en nadelen van apps onder de € 2.000.

Wist je dat de Uber app gehackt is? Ontdek hoe jij dat voorkomt

Wordt net als Uber ook jouw app gehackt? Er is een grote kans dat je hier niet van gehoord hebt want over app hacks wordt nog té weinig gesp

Een eigen bedrijf starten zoals Snapchat: zo maak je een app van 10 miljard

Ik ben erg onder de indruk van SnapChat. Want een eigen bedrijf starten zoals Snapchat klinkt gewoon aantrekkelijk.

Een app maken: wat is de meest gemaakte fout?

Oké, je hebt een goed app-idee en je gaat een app maken.

Rotterdam staat op zijn kop dankzij succesvol sport app-idee

Hoe ga je van een succesvol sport app-idee naar een app die Rotterdam op z’n kop zet? Marianne Ploegmakers van de Fit Happens app, heeft het helemaal zelf gedaan!

Hoe jouw app zo succesvol wordt als deze 4 apps

Hoe wordt jouw app zo succesvol als de apps met duizenden gebruikers? Heb jij een super goed app-idee maar nog geen succes?

App-promotie: deze 3 kanalen zet een applicatie maker in

Tof! Je app staat klaar in de appstore. Hoe zorg je dat jouw doelgroep je app vindt tussen al die andere apps? Lees hier via welke 3 kanalen je je app promoot.

30min stopt: Gratis advies over je app voor nog maar 10 mensen!

"Ik heb een geweldig app-idee, maar weet niet hoe ik er verder mee moet. "

8 stoptekens voor app ontwikkeling die jij nog niet kent

Lees wat de stoptekens zijn die het meest genegeerd worden in het ontwikkelen van een app.

App promoten: van gebruikers naar helden

Met deze strategie voor app promoten krijg je niet alleen gebruikers, maar helden! Die vertellen je app door en dat zorgt voor een viraal effect...

Je business app slim verspreiden zoals de Milo app

Een tijdje terug was ik op de Tech Live beurs van EMERCE. Daar heb ik verschillende interessant lezingen over apps en technologie bijgewoond.

Nieuw verdienmodel voor apps zorgt voor ongekende inkomsten

Veel apps maken gebruik van in-app purchases om hun geld te verdienen. Maar slechts 5% doet daadwerkelijk zo’n aankoop. Wat doe je met de andere 95%?

Maak je app onweerstaanbaar met deze mobile marketing inzichten

Een app maken kan iedereen. Maar een app succesvol maken? Dat is andere koek! Met mobile marketing kun je dat wél voor elkaar krijgen. 

Het verborgen feit achter succesvol een app programmeren: TimesUpp

Bij een app programmeren of laten programmeren komt meer kijken dan je denkt.

Deze 6 app store categorieën groeien het hardst

Het is Lente in de AppStore! Het app gebruik is afgelopen jaar met 11% gegroeid. Sommige apps worden groen, andere bloeien al.

Waarom niemand zijn app-idee beschermt (onderzoek Europees Hof)

Als je een goed idee hebt, dan ben je soms bang dat iemand er met jouw idee vandoor gaat.

Wat bepaalt de kosten voor onderhoud door een app bedrijf?

Als mensen denken aan app-ontwikkeling, dan staan ze vaak vooral stil bij de kosten van een app zelf.

Hoe jouw appstore marketing 6x beter kan

AppSpecialisten heeft onderzoek gedaan naar appstore marketing. Via een online enquête hebben we 6 opvallende inzichten en hun implicatie voor appstore marketing gevonden, zo krijg je de sleutel tot de appstore.

Het verhaal achter gekleurde pepernoten

Oké, ik zat dus dit weekend chocolade pepernoten te eten.

Website VS App: wie wint het gevecht?

Maak je een app of ga je voor een website? Beide hebben voor- en nadelen, maar wie zou er winnen in een gevecht van Website VS App?

Met app indexing op Android jouw app zichtbaar in Google

Het rommelt bij Google. Ze zijn al een tijdje bezig om apps op nieuwe manieren beschikbaar te maken.

12 items die in een bedrijfsapp horen

Als je jouw bedrijfsapp gaat maken, waar moet je dan op letten?

App idee laten ontwikkelen? Start met een prototype!

Het is duur om jouw unieke app idee te laten ontwikkelen door een

In 4 stappen je collega's overtuigen van jouw app-idee

Je hebt een idee voor een app dat een voordeel oplevert voor het bedrijf waar je werkt.

Hoe kan een app samenwerken met bestaande systemen? Een app programmeur vertelt!

Een app voor je bedrijf? Hoe kan een app samenwerken met bestaande systemen? Ontdek in dit interview met een app programmeur hoe het werkt!

Toon Tellegen app: Zo maak je een prijswinnende app!

De Toon Tellegen app is een interactief verhaal die nu al een prijs heeft gewonnen. Hoe maak jij een prijswinnende app van jouw idee?

Apple kondigt App Store 2.0 aan! Deze 4 veranderingen moet je kennen

Gisteravond, 8 juni 2016, ontving ik het nieuws dat Apple de nieuwe appstore 2.0 heeft bevestigd. Deze aankondiging gaat vooraf aan het Apple congres WWDC dat volgende maandag plaatsvindt. Vers van de pers dus!

Zo is MyTherapy een succesvolle mobiele app geworden

Je kan veel leren van het succes van een andere mobiele app. Hier lees je over de MyTherapy app. Deze zorg-app is al meer dan 50.000 keer gedownload!

Tijd voor de appmaker! De laatste stappen van een app maken

Tijd voor de appmaker! Afgelopen weken zijn de verschillende stappen in het stappenplan van app-ontwikkeling besproken. Iedere week besprak ik een aantal stappen met links naar verdiepende artikelen. Handig, zo krijg je het overzicht in de stappen naar een app maken toe maar ook de diepgang.

Hoe maak ik een app? Stap 3 en 4

Veel mensen vragen het zich af; ‘Hoe maak ik een app?’.

Google en Apple in de ring: Battle of the App Stores

In the right corner, in the white shorts, the three times worldchampion heavyweight, winner of the search wars and champion of ...

Een app bouwen en kinderen helpen: YipYip doet het!

Een game app bouwen? Cool! En dan ook nog een maatschappelijk probleem oplossen? Dat klinkt als een succes!

1 + 1 = team

Vandaag, 2 februari 2016, is het precies een jaar geleden dat de stage van Katja Nagelkerke begon bij AppSpecialisten.

7 trucs om hoog in de App Store te komen

Als je een eigen app hebt, dan wil je natuurlijk zo hoog mogelijk worden geplaatst in de Apple stores. Hoe doe je dat?

Hoe Google het web en apps samenvoegt

Afgelopen week kondigde Google bijzonder nieuws aan: Apps gaan dezelfde ontwikkeling door als video's en muziek - Google heeft namelijk een technolog

AppRuption: Download Verdienmodellen van Apps

Na de presentatie op AppRuption van 30 November 2016, kun je hier het verdienmodelsjabloon downloaden:

Landelijke bekendheid voor app van cameraman

Filip Braams vond het tijd voor een tool waar kinderen nóg gemakkelijker filmpjes mee kunnen maken. Hij ontwierp de app Mini Movie Maker app, die in de komende tijd in de spotlicht zal staan op het UNICEF Kinderrechten Filmfesival.

Wij willen meer downloads! 8 nieuwe mogelijkheden die Google introduceert om je app te promoten

Met meer dan 1.4 miljoen apps in zowel de Google Play Store en Apple App Store is het belangrijk om als app op te vallen.

Zorg dat je app niet verwijderd wordt: 5 tips!

"Ga je een app bouwen? Dan moet je dit niet doen." Met deze prikkelende titel ging Erwin Reijnaerts aan de slag ...

Met jouw app hoog in de appstore staan? Kijk dan goed naar wat TiqTiq deed

Dat het goed gaat met TiqTiq is duidelijk, vorige week stond de app namelijk al op de vierde plaats in de mega ranking van de App Store.

Webinar: Hoe maak je een app succesvol?

In de appstore staan miljoenen apps en tóch zijn er een paar die met kop-en-schouders boven andere apps uitsteken. 

Wat 50 Nederlandse app-ondernemers op dit moment beleven

Vandaag, 13 oktober 2015, liepen  om kwart voor acht 

5 tips voor je app strategie bedacht door Google

Eerder dit jaar publiceerde Google een onderzoek naar het aankoop-

Van elk horloge een smartwatch maken: de Trivoly app

Een app die elk horloge een smartwatch kan maken: Trivoly! We interviewen Roger om meer te weten te komen.

Wat Rabobank kan leren van Volkswagen: app blunders en app pluimen

Wat kan je leren van andere apps? Bekijk hier de fouten van de Rabobank app en de goede keuzes van de Volkswagen app.

Zelf een app maken, hoe doe je dat? Interview met Jip ter Voort van APPointment

Jip heeft zelf een app gemaakt voor ouderen. In dit artikel kom je erachter hoe hij dat heeft aangepakt.

Ongewone aanpak maakt van app voor kinderonderwijs een appstore topper

“Een succesvolle app begint met een leuke ervaring voor de gebruiker”. Dat is de filosofie van Paul Bierhaus, art director bij...

Visie op de Nederlandse app-sector

De zomer zorgt elk jaar voor een kleine adempauze in de Nederlandse app-sector: 

Een goed idee voor een app is niet alleen leuk: het verhaal van Jack (in een video)

Jack heeft een goed idee voor een app. Hij had al van meerdere mensen gehoord dat het een leuk idee is. "Mooi", dacht hij, "maar ik wil ook weten of mijn app-idee haalbaar is."

De betrouwbaarheid van medische apps: het perspectief van de app-ontwikkelaar

Gebruikers hebben er moeite mee om een app te vertrouwen in plaats van een dokter.

De betrouwbaarheid van medische apps: het perspectief van mevrouw de Vries

De afgelopen tijd is er in de landelijk pers veel aandacht voor medische apps.

Hoe een goed idee voor een app beter wordt door het falen van Google

“Falen is het geheime ingrediënt van ons succes!” Een gewaagde uitspraak van Astro Teller, directeur van het geheimzinnige Google[x]

Hoe Alterdesk de zakelijke markt bestormt: interview met Jenny Luco

We zagen al eerder dat de markt van chat-apps behoorlijk dynamisch is.

Kun je met een app buitenspelen? De Wanderwatch maakt het mogelijk!

Kinderen én hun ouders gebruiken steeds meer apps. Wanderwatch introduceert een smartwatch voor kinderen gericht op buitenspelen.

Lessen die je kan leren van studenten met een app-idee

Soms krijg je een app-idee niet in je eentje, maar pak je dit aan als groep.

Hoe een startup en een verzekeraar samen een applicatie maken voor veiliger transport

“We zijn hard op weg naar nul verkeersdoden in transport over weg en water in 2020.” Zo verte

App-ondernemer interview: Sandra Diependaal

Eenvoudigheid voorop. Dat is wat ik dacht toen ik de Meditatie en Ontspannings app zag.

Chat apps: ontwikkelaar-verdienmodellen die de markt veroveren

Chat apps groeien als kool. Volgens marktonderzoekbureau Flurry met zo’n 100% in het afgelopen jaar. Tijd dus om te onderzoeken wat we kunnen leren van hoe er geld wordt verdiend door ontwikkelaars met chat-verdienmodellen.

Een iPad app maken? 7 zaken waar je op moet letten

Ga je een iPad app maken of laten maken? Dan wil je voorbereid zijn!

Tiendeo business case: reclamefolder-app verovert 31 landen in 4 jaar tijd

De business case van Tiendeo begint vier jaar geleden in Barcelona, Spanje.

Top 10 tips uit de ontbijtsessie mobiele applicatie ontwikkeling

Opening sessie mobiele applicatie ontwikkeling: Harm de Laat

Ontbijtsessie mobiele app ontwikkeling Weert 3 Maart 2015

Heb je de ontbijtsessie van 20 november gemist?

AppSpecialisten sluit zich aan bij 30MIN

Ondernemers komen dagelijks diverse uitdagingen tegen. Deze uitdagingen overwinnen zij niet alleen, maar samen met anderen.

4 redenen om de nieuwe appstore-regels aan je laars te lappen

Vanaf 1 januari 2015 betalen consumenten meer voor hun apps.

Sfeerverslag Ontbijtsessie Kabisa – YellowBrick – AppSpecialisten

Proef de sfeer van de ontbijtsessie op 20 november en leer over de app-idee scan.

Succesvol een mobiele app maken, zo doe je dat met een app prototype

Met jouw app wil je natuurlijk een zo groot mogelijke doelgroep bereiken. Dat bepaalt uiteindelijk namelijk het succes van je app. Ik geef je hier tips over hoe je dit bereikt.

Ontbijtsessie mobiele app ontwikkeling Amsterdam 20 november 2014

- De inschrijving van de ontbijtsessie is inmiddels gesloten. Met zo'n 25 personen belooft het een gezellig drukke ontbijtsessie te worden!

Tweede aflevering YouTube serie: Een app maken, hoe pak je dat aan?

Feit! Nederlandse app-ontwikkelaars hebben gemiddeld 4 tot 8 verschillende specialisten in huis.

Kennis apps: maak kennis toepasbaar!

Het mooie van een technische universiteit zijn de tastbare onderzoeksresultaten, zoals testmodellen, maquette en experimentele constructies. Zo'n concrete uitwerking van een onderzoek is een blikvanger, nog meer dan cijfers of woorden dat kunnen.

Eerste aflevering YouTube-serie: Hoeveel kost een app laten maken door een app-ontwikkelaar?

Een app laten maken kan prijzig zijn. Deze video laat je zien hoeveel een app kost, en belangrijker nog: wat een app je kan opleveren.

AppSpecialisten onthult geheim achter succesvolle apps in YouTube-serie

Een startup die sinds een jaar actief is op de Nederlandse markt legt met een nieuwe videoserie op YouTube de geheimen van succesvolle apps bloot.

Wat Nederland kan leren van Duitsland: mobile marketing via Shazam

59% van mensen die televisie kijken gebruiken een smartphone of tablet ernaast als “second screen”.

‘Één app is géén app’ volgens Facebook: het verhaal van app-constellaties

Afgelopen week heeft Facebook haar Messenger app losgekoppeld van de reguliere Facebook app.

App in een dag: design staat centraal voor Transportlab

Met één voet in de transport sector en één voet in de mobiele techniek brengt Transportlab apps naar transporteurs. In samenwerking met de Innovatiefabriek ondersteunt AppSpecialisten Transportlab met de uitvoering van een app die een groot probleem voor transporteurs oplost.

Zelf apps maken: tips van app-ondernemer Jack Hamelink

Je gaat zelf apps maken, maar hoe pak je dat aan? AppSpecialisten spreekt met Jack Hamelink, een ondernemer die de kans zag om een eigen app te maken.

Interview: zo maakte Golfy zijn app

Een app maken, hoe werkt dat eigenlijk?

Ouderen en tablet apps: een ideale combinatie?

Opvallend onderzoek van Deloite: van alle oudere Nederlandse consumenten bezitte

App Store de enige plek voor jouw app? Top-10 van plekken voor jouw app

Een app verspreid je via de App Store of Play Store maar dit is niet de enige plek om je doelgroep te ber

App-specialist interview: Sjoerd van Oosten van e-sites

AppSpecialisten heeft al een tijdje contact met e-sites.

Korting apps: wat retailers kunnen leren van bestaande korting apps

Groupon, VoucherCloud, Scoupy, Passbook, en 1001 andere korting app initiatieven...

App-specialist interview: Tim Nooteboom van YipYip

AppSpecialisten was op bezoek bij YipYip in Rotterdam.

3 onderdelen van een succesvolle mobiele strategie

91% van de mensen heeft zijn smartphone altijd binnen handbereik. Ook jouw bedrijf moet inspelen op deze trend. Zorg ervoor dat je voorbereid bent en ontwikkel een mobiele strategie.

Maak je eigen game app zo verslavend als Flappy bird met deze 5 kenmerken

Begin 2014 was hij daar opeens: Flappy Bird. De app waarin je door te tappen op het schermen een vogeltje tussen buizen laat vliegen.

Derde aflevering YouTube serie: Een app maken voor iPhone of Android?

Een app maken voor iPhone of voor Android? Deze video laat het verassende antwoord zien:

Windows app maken: 5 redenen waarom je dit platform niet moet vergeten!

Een mobiele app maken voor Windows Phone, waarom zou je dat doen?

Android app maken: gebruik deze 5 tips!

Je gaat een Android app maken! Dan heb je vast al een idee van de functies die jouw app gaat hebben.

Apps maken op de Silicon Valley manier in 4 stappen

Snapchat, Tinder en Whatsapp zijn een aantal van de succesvolle apps die afkomstig zijn uit Silicon Valley! Apps maken lijkt hier dus eenvoudiger te zijn. Wat kunnen we daarvan leren?

Halloween apps: de 5 gruwelijkste mobiele applicaties

Halloween! Het feest van de ondoden en de horror. Speciaal voor deze feestdag zetten we de beste halloween apps op een rij.

Appshop bouwen? 8 essentiële tips voordat je begint!

Producten verkopen via een appshop, prima idee toch? Nou, niet altijd. Er zitten wat haken en en ogen aan zo’n appshop, dus voordat je gaat bouwen lees eerst de onderstaande 8 tips.

App-specialist interview: Anette Schouls van Service2Media

Service2Media is een snelgroeiend technologiebedrijf dat met zijn M2Active app development platform met name grote bedrijv

Kanker en apps: AppSpecialisten zet zich in voor Movember

De twee werelden kunnen bijna niet verder uit elkaar liggen: kanker en apps.

De gouden regel van app marketing: 7x7

App marketing: hoe zorg je dat jouw app gedownload wordt? Gebruik de gouden regel: 7x7. 

Tizen of Android: 3 redenen waarom Samsung Google (niet) gaat verslaan

Tizen is het nieuwe besturingssysteem voor smartphones dat ontwikkeld wordt door Samsung. We zetten voor je op een rij: 3 redenen waarom Tizen Android gaat verslaan... en 3 redenen waarom niet.

Scholieren apps: zo krijg je jongeren enthousiast over onderwijs

Kunnen apps helpen om jongeren meer geïnteresseerd in school te krijgen? Hier vind je tips hoe die mogelijk is.

Wat de nieuwe iPhone 5c en 5s gaan betekenen voor apps

Afgelopen dinsdag zijn door Apple de nieuwe iPhone 5c en 5s gepresenteerd. Wat betekent dit voor de app-markt?

Verhuisbericht: AppSpecialisten vestigt zich aan de Spoorlaan in Tilburg

Sinds 17 juni 2013 is AppSpecialisten verhuisd naar de Spoorlaan 460 in Tilburg.

Business apps en iOS7: Slimmer, prettiger en effectiever werken

Over de aanpassingen in het design en de interface van iOS7 is al veel geschreven. Vandaag willen we het juist hebben over de verbeteringen die iOS7 voor zakelijke gebruikers mogelijk maakt.

Eerste Hulp Bij Apps: essentiële basiskennis over apps

Apps zijn voor veel mensen een nieuw fenomeen. Het is handig om een basiskennis van apps te hebben. Lees daarom dit artikel en leer wat je moet weten

Wat Chromecast gaat betekenen voor Nederlandse bedrijven: de 5 grootste kansen en bedreigingen

Op 24 juli heeft Google Chromecast aangekondigd: een laag geprijst apparaatje dat lijkt op een usb-stick.

Hoe deze 4 gezondheidszorg-apps het verschil maken

In de gezondheidszorg worden er nu al op verschillende manieren gezondheidszorg-apps ingezet. We geven 4 voorbeelden van hoe apps in de gezondheidszorg worden ingezet en hoe zij het verschil maken.

Apps voor sportclubs: deze 6 apps geven het goede voorbeeld

Als sportclub wil je op een moderne manier in contact staan met je leden, supporters en vrijwilligers.

Waarom M-commerce werkt op tablet maar niet op smartphone

'Verkopen op mobiel, daar kan je niet omheen!'; 'Iedereen loopt met een mobieltje rond, daarop wil je toch ook je producten verkopen?'; 'Terwijl een

Achter de schermen: hoe is Appspecialisten ontstaan?

De techniek uit Eindhoven, het design uit Breda en de kennis uit Tilburg maken het mogelijk dat Appspecialisten.nl opdrach

Lancering AppSpecialisten!

Vol trots presenteren wij de lancering van AppSpecialisten.nl! Vanaf vandaag kunnen bedrijven en ondernemers uit heel Nederland een betere app-ontwikkelaar vinden.

De 5 grootste fouten bij het maken van een marketing-app

Apps hebben heeft het landschap van marketing in de afgelopen jaren veranderd. Een marketing-app speelt daarop in. Ontdek de 5 fouten die jij zeker niet moet maken!

99 tools voor de marketing van je app!

Om de marketing van jouw app goed te doen zijn er zeer veel tools online verkrijgbaar.

Mobile Marketing Infographic: hoe promoot je een app?

Mooi, je hebt een eigen app! Maar hoe vermarkt je deze app? Hoe zorg je dat jouw promotiecampagne veel gebruikers bereikt en een ongekend succes wordt?

6 uitstekende reken-apps voor het basisonderwijs

Apps zijn een ideale manier om jonge kinderen te leren rekenen! Vind hier 6 uitstekende reken-apps.

De 6 beste apps om educatieve filmpjes te maken

Educatieve filmpjes zijn handig om op een leuke wijze les te geven.Vind hier 6 apps zodat je ze kan maken!

Heeft de beste online retailer de beste apps? De innovatieve aanpak van Bol.com

Bol heeft een vrij innovatieve app strategie als online retailer. Is dat slim? Kan jij het ook toepassen?

Hoe verdient Google geld aan smartphones? Een infographic

Google is het op het moment het nummer één bedrijf ter wereld als het aankomt op smartphones en apps.

De waarde van iPad-apps voor de zakelijke markt

Zakelijke apps worden nu al op grote schaal toegepast. De echte revolutie lijkt echter nog te komen.

Wat is de kracht van Google Glass?

Google Glass werd op 27 juni 2012 voor het eerst volledig getoond aan consumenten.

iPhone 6: Een iPhone met het nieuwe besturingssysteem iOS7

In de geruchten molen wordt er nu al flink gespeculeerd over de nieuwe iPhone.

Health app award 2013: onze top 3 van Nederlandse zorg-apps

Jaarlijks bekronen Artsennet en MedicalPHIT de beste Nederlandse zorg-apps met  de

Rijksoverheids-apps: Hoe pakken de 11 ministeries het aan?

Elk ministerie heeft zijn eigen aanpak als het aankomt op apps.

iPhone 6: Een iPhone met NFC en vingerprintsensor

In de geruchtenmolen wordt er nu al flink gespeculeerd over de nieuwe iPhone.

iPhone 6: een dunnere iPhone met een groter scherm

In de geruchten molen wordt er nu al flink gespeculeerd over de nieuwe iPhone.

5 verrassende apps van niche sociale media netwerken

Verschillende bekende sociale media netwerken zoals Facebook en Twitter bereiken een grote doelgroep.

5 bedrijfsprocessen apps met een positieve businesscase

Als organisatie moet je constant bezig zijn met het optimaliseren van je bedrijfsprocessen.

De 6 beste toepassingen van apps voor calculatie in de zorg

In het eerder artikel over calculatie-apps, bleek al dat er in iedere sector calculatie apps zijn: apps die een berekening voor je uitvoeren.

iPhone 6: Een goedkopere iPhone van plastic

In de geruchten molen wordt er nu al flink gespeculeerd over de nieuwe iPhone.

The best of the best: 4 prijswinnende open data-apps

Open data is een hot topic, vooral voor de Nederlandse overheid.

Top 8 iPad verkoop-apps

De tijd van grote logge CRM systemen om klantcontacten bij te houden ligt achter ons.

Koninginnedag-apps: welke apps mag jij niet missen?

30 april 2013 barst in heel Nederland het feest los waarbij mensen zich in het Oranje hullen.

Overheids-apps: 5 tips voor een gemeenteraad-app

In een gemeenteraad gaat er veel papier rond: raadsstukken en moties worden verspreid onder raa

Calculatie-apps: handig in iedere sector

We kennen natuurlijk allemaal de simpele calculator of misschien zelfs het telraam nog.

Infographic: het effect van smartphones op zeldzame metalen

Bewustwording vindt AppSpecialisten belangrijk.

5 magazine-app platforms voor je eigen iPad-magazine

Op de iPad wordt de standaard newsstand-app meegeleverd, een app waarmee gebruikers tijdschrift

Welke 6 onderdelen horen er in een festival-app?

Als je een app gaat bouwen voor een informeel evenement, van dansfeest tot festival, dan wil

5 innovatieve locatie-gebonden sport-apps

Sport doe je over het algemeen buitenshuis, daarom is het handig om als sporter een app te gebruiken die rekening houdt me

Wat gaat het 4G netwerk betekenen voor apps?

De 4G frequenties zijn een paar jaar terug geveild en verschillende providers zijn bezig met he

4 tools om je app direct beter te maken

Uit een app valt altijd meer te halen dan je denkt.

APP, de film - review: de moeite waard?

De nieuwe film APP draait sinds twee weken in de bioscoop.

3 nieuwe apps die consumenten weer de winkel in trekken

Het is overduidelijk: de retail heeft last van de digitalisering.

Valt er geld te verdienen met je eigen game app? De case van Mystery Friend

Veel mensen dromen ervan: rijk worden door je eigen game-app te ontwikkelen die door duizend, tienduizend of wel honderddu

Welke 5 onderdelen horen er in een congres app?

Tijdens een zakelijk evenement zoals een congres, symposium of lezing kan een app erg handig zi

3 grote attractieparken en hun apps

Dat attractieparken populair zijn, is duidelijk: alleen vorig jaar al gingen er 4 miljoen bezoe

App biedt eerste hulp bij voedingsstoffentekort in gewassen

Wanneer gewassen bruine plekken hebben, is er een grote kans dat ze lijden aan een tekort.

Bijenkorf app: de beste retail app van Nederland?

De Maffe Marathon bij de Bijenkorf is net afgelopen.

Moet de Nederlandse overheid ook een app-store maken?

Een overheid die burgers aanraadt welke apps ze moeten downloaden.

6 onmisbare apps voor patiënten

Als je gebruik maakt van de gezondheidszorg dan kan je je wapenen met verschillende apps.

Top-apps: onze 5 favoriete nominaties voor de sport apps award

Ieder jaar worden er door Sport NEXT de sport app awards uitgereikt voor de beste apps op het gebied van

5 redenen waarom Windows Phone beter is dan iPhone (en 5 redenen waarom niet)

De Windows Phone is nieuw op de markt en werkt heel anders dan de iPhone.

Wat kunnen we leren over apps van de overheid in de VS?

In de Verenigde Staten gaat de overheid heel anders om met apps dan de overheid in Nederland.

De beste 4 sporttraining-apps die je direct kunt inzetten

Wist je dat je apps ook kan gebruiken om beter te worden in sporten?

Landbouw op je smartphone: 3 apps die je helpen bij het boeren

Als landbouwer wil je natuurlijk niets liever dan direct aan de slag gaan met apps, om op deze manier je werk te vermakkelijken.

Top 5 apps voor medewerkers in de logistiek

Steeds meer medewerkers hebben een smartphone en ook in de logistieke sector lopen steeds meer mensen met een smartphone rond.

Smartphones: welke kansen zijn er voor logistieke bedrijven?

Smartphones zijn tegenwoordig niet meer uit ons straatbeeld weg te denken.

Less = more. Hoe je met minder een betere app maakt

Apps laten zien dat er op een hele taakgerichte manier een doelgroep benaderd kan worden, maar wanneer is een app nou echt

7 app-ideeën om de prestaties van werknemers te verbeteren

Steeds meer mensen zijn in het bezit van een smart-phone en het is daarom onvermijdelijk dat deze gebruikt worden onder werktijd.

8 app-ideeën om het beleid van de overheid te verbeteren

De overheid zet apps op verschillende manieren in om doelstellingen te bereiken.

9 app-ideeën om direct meer klanten te krijgen

Door nieuwe technologiën is er tegenwoordig steeds meer mogelijk wat betreft apps en hierdoor raken m