Landbouw op je smartphone: 3 apps die je helpen bij het boeren

Als landbouwer wil je natuurlijk niets liever dan direct aan de slag gaan met apps, om op deze manier je werk te vermakkelijken. De volgende apps kunnen je daarmee helpen!

Weer voorspellen

Voorspel het weer zodat je weet wanneer je het beste het land op kunt. De Bayer regenmeter-app van AppsforFarming laat niet alleen zien welke buien eraan komen, maar ook hoeveel regen er is gevallen over de afgelopen periode. 

Ziekte in gewassen herkennen

Herken direct ziektes in gewassen door gebruik te maken van apps. Met bijvoorbeeld de Ziekten in Suikerbieten-app, weet je binnen een paar taps of je suikerbiet een ziekte heeft. Voor andere gewassen gebruik je de PlantCheck-app.

Dosering van bespuiting bepalen

Afhankelijk van het middel dat je gebruikt voor je bespuiting, kan je een van de volgende apps downloaden: de EtiketLeeswijzer-app of Herbiciden-app van BayerCropscience, de Gro-Stop-app van Certis Europe, de Vitasol Kalkulator voor Magkal of Vitakal, de Sencor app of de PhyApp voor Phytophthora. Een van de beste apps in deze categorie is de OCI Nutri-N app, gemaakt door de app-ontwikkelaar AppsforFarming. In deze app vindt een volledige calculatie plaats aan de hand van 7 variabelen. Op deze manier rekent de app zowel een optimum voor Nutri-N bemesting als de opbrengst in euro's per hectare uit.

Nieuwe informatie

Dit artikel is al even geleden geschreven. Wil je nieuwe informatie over apps hebben? Hoe je er bijvoorbeeld voor zorgt dat je hoog in de app store komt te staan? Lees dan dit artikel genaamd 'Hoe maak je een app'

Hoe maak je een appWil jij alle stappen weten die bij een app maken horen?

Wil je de stappen om een app te maken gemakkelijk in een overzicht hebben? Dat kan! 

Vul je gegevens in, dan krijg je direct toegang tot een handig overzicht van het A tot App stappenplan:

-David van AppSpecialisten

fase van jouw app
onderwerpen
geschreven door
David van der Loo