De kosten van een app laten maken? Zie wat andere apps hebben gekost: van € 2.500 tot € 100.000+| kennisbank

Het is lastig om inzicht te krijgen in de kosten van het laten maken van een app. Vaak kan wel een schatting gegeven worden, maar pas als je precies weet wat jij wilt, krijg je een exacte prijs.

Om het voor jou wat makkelijker te maken, geven we je een overzicht van een aantal apps die in diverse prijsklasse ontwikkeld zijn door verschillende app-ontwikkelaars.

Lees het artikel of bekijk de samenvatting in de video over de kosten van een app laten maken:

 

 

Kosten apps: van € 2.500 tot € 5.000

Basis apps maken veelal gebruik van hergebruik van bestaande onderdelen. Enerzijds betekent dit dat er minder flexibiliteit is als je jouw app laat maken, anderzijds kun je voor een scherpe prijs gebruik maken van een bewezen concept.

Voorbeeld hergebruikte app: Fun Forest app

Fun Forest logo

App-ontwikkelaar MijnMKBapp maakte ook zo’n app: de Fun Forest app. Voor een scherpe prijs bieden zij voor bedrijven in diverse sectoren apps aan, gebaseerd op een bewezen app concept. De Fun Forest app is gemaakt om de klimparken van Fun Forest te begeleiden. Niet alleen bevat de app veel informatie over de klimparken maar staat er ook nieuws in en kan je gemakkelijk contact opnemen. Zo zorgt de app dat Fun Forest zijn klanten bindt en informeert. Een simpele maar effectieve app, die nog het meest lijkt op een mobiele website.

Bekijk alle app-ontwikkelaars die apps bouwen tussen de € 2.500 - € 5.000 >

 

 

"Met name als er gegevens uit een externe informatiebron of database worden gehaald zorgt dit voor veel maatwerk."

 

Kosten apps: van € 5.000 tot € 20.000

Een app laten maken kost gemiddeld tussen de €5.000 en €20.000. Omdat dit budget meer maatwerk mogelijk maakt, is er ook meer ruimte om de apps aan te passen op zijn omgeving. Zo worden veel apps aangepast aan het bedrijf waarin ze worden gebruikt en de wensen van de gebruiker worden meegenomen in het laten maken van de app. Daarnaast bezitten deze apps vaak meer mogelijkheden met betrekking tot de vormgeving en bevatten veelal vernieuwde functies.

Voorbeeld: Buienalarm

Buienalarm logo

Een goed voorbeeld van zo’n app is de Buienalarm app. Misschien dat jij de app zelf ook wel eens gebruikt. De app waarschuwt gebruikers als het gaat regenen in de omgeving en de gebruiker kan de weersverwachting checken. Door het hebben van een groter budget konden er radar-, grafiek- en map functies geïntrigeerd worden. Een relatief simpele app die een duidelijk probleem oplost voor de gebruikers. Ze hoeven namelijk niet meer bang te zijn om doorweekt thuis te komen.

Bekijk alle app-ontwikkelaars die apps bouwen tussen de € 5.000 - € 20.000 >

 

 

foto twee jongens bezig met hun smartphone
 

Kosten apps: € 20.000 +

Vanaf €20.000 kun je een uitgebreide app laten maken. In deze prijsklasse is er meer maatwerk nodig en liggen kosten hoger. Er is met name veel maatwerk nodig als er gegevens uit een externe informatiebron of database worden gehaald en in de app worden weergegeven. Daarnaast zorgen geavanceerde functionaliteiten er vaak voor dat de app meer uren kost om te maken. Uiteraard zie je dat deze investering loont: door deze maatwerk aanpak zet je een unieke app in de markt die veel waarde toevoegt voor gebruikers.

Voorbeeld: Couverts

Couverts logo

De Couverts restaurant app (tegenwoord 'The Fork') is precies zo’n app. Deze app maakt het gemakkelijk om te reserveren in een restaurant en reviews hierover te lezen. Deze app, initieel gemaakt door Infi, combineert externe databronnen om 2500 restaurants beschikbaar te stellen. Daarnaast bevat de app diverse geavanceerde functionaliteiten, waaronder de koppeling met WhatsApp, Twitter en Facebook zodat gebruikers hun favoriete restaurants kunnen delen. Ook laat de app zien waar een tafeltje vrij is en krijgt de gebruiker een sms of email ter bevestiging.

Bekijk alle app-ontwikkelaars die apps bouwen boven de € 20.000 >

 

 

"Ben je ook benieuwd hoeveel jouw app-idee gaat kosten?"

Kosten apps: € 100.000 +

Het neusje van de zalm van app-ontwikkeling vind je boven de € 100.000. Een app laten maken kost zoveel, door een combinatie van veel complexe, technische functies en een uitzonderlijk visueel design. In zo'n geval gaat het visueel design veel verder dan een goed doordacht ontwerp, maar wordt de gebruiker bij iedere stap centraal gesteld. Door uitvoerig gebruikers te betrekken bij het ontwerp van een app en het ontwerp pas na vele kleine verbeteringen en tests goed te keuren, wordt er zón exclusieve app gemaakt dat deze app veel bekendheid verwerft.

Voorbeeld: Rabobank Bankieren app

Rabobank logo

Dit geldt ook voor de Rabobank Bankieren app, in eerste instantie ontwikkelt door Service2Media. Zowel de technische complexiteit als het uitmuntend design zorgden voor een app die de meeste Rabobank-klanten gebruiken. Een bankieren app is een dure app omdat ontzettend veel databronnen gekoppeld moeten worden en veel functies mogelijk moeten zijn. Een zware beveiliging van de gegevens is ook een vereiste. Daarnaast kost het zorgen voor gebruiksgemak en daarmee ook het ontwerp tijd en aandacht (al heeft Rabobank hier ook kritiek op gehad). De investering van meer dan €100.000 verdiende Rabobank snel terug  doordat ze met de app meer trouwe klanten creëert..

Bekijk alle app-ontwikkelaars die apps bouwen boven de € 100.000+>

icoon gereedschap Waarom een app laten maken zo duur is

Er bestaan 2 redenen waarom een app laten maken zoveel kost:

1) Er is maatwerk ontwikkeling nodig voor het laten maken van jouw unieke idee.
Dat betekent dat een uniek idee niet "bij elkaar gesleept' kan worden met bestaande elementen. Een programmeur of team van programmeurs moet voor jou aan de slag. Ook heb je de ervaring nodig van deze programmeurs, dus zelf leren programmeren duurt langer dan een jaar voordat je genoeg ervaring hebt. Voor programmeurs in spe is dit goed nieuws: zij zullen niet om werk verlegen te zitten.

2) Dure ontwikkelaars en veel uren.
Er bestaat dus veel vraag naar ontwikkelaars. Zoveel vraag dat dit zelfs leidt tot een tekort aan programmeurs! Dat zorgt ervoor dat ze goed betaalt krijgen, maar ook dat jíj de hoofdprijs betaalt. Uurprijzen van boven de €80 zijn geen uitzondering. Doe dit maal het aantal weken of maanden dat nodig is voor het laten maken van een app en zo kom je snel tot de conclusie dat een app laten maken duur is.

Lees ook: waarom een app (niet) minder dan € 2.000 moet kosten

icoon zakje geldWaarom een dure app niets uitmaakt

Zoals je ziet is het laten ontwikkelen van een app duur. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw app er wel komt (ook als je zelf geen zak met geld paraat hebt)? Hoe overkom je het obstakel van een dure app? En hoe zorg je ervoor dat jouw app idee in de smaak valt bij anderen?

De oplossing is om jouw idee te financieren. Op verschillende manieren krijg je geld om jouw app te laten maken. Daar lees je hier meer over: Klik hier om 7 manieren te ontdekken om je app te financieren

 

icoon klik met wijsvingerBereken je eigen prijs

Ben je ook benieuwd hoeveel jouw app-idee precies gaat kosten?

Met de Ontwikkelkosten Check kom je erachter wat er betaald wordt voor meer dan 190 reeds gemaakte apps zodat je exacter de prijs van jouw app kunt zien. Om het je makkelijker te maken, krijg je hieronder direct toegang tot de Ontwikkelkosten Check, door je e-mailadres in te vullen.

Weet jij wat je app kost?

Vul je gegevens in en krijg toegang tot de Ontwikkelkosten Check

Ontwikkelkosten Check  

De Ontwikkelkosten Check is een online tool van AppSpecialisten. Binnen 10 seconden zie je het budget waarvoor je app ontwikkeld kan worden.

Je krijgt:
✔️ Inzicht in het benodigde budget, binnen 10 seconden
✔️ Gebaseerd op échte verkoopprijzen van 190+ écht gebouwde apps van 40+ ontwikkelaars
✔️ Veilig gebruik van je gegevens, het checken van de kosten van je app is geheel vrijblijvend. Je gegevens worden niet gedeeld met derden en alle ingevulde gegevens behandelen we uiterst vertrouwelijk.
✔️ Meteen een link voor toegang in je mailbox voor onbeperkt toegang

Toegang tot de Ontwikkelkosten Check kost normaal €5 per maand,
nu tijdelijk onbeperkt en levenslang toegang voor €0:

Door het invullen van dit formulier worden je gegevens beschermd volgens onze Privacy Statement. Je ontvangt een mail met het aangevraagde document en daarnaast andere mails met tips voor je app, waar je je altijd voor kunt uitschrijven.

Ik wens je een succesvolle app toe.

-David van AppSpecialisten

markten
onderwerpen
geschreven door
David van der Loo

Reacties

Bedankt voor je interesse in dit artikel en video. Als jij ook toegang wil tot de matchingstool waarin je exacter de prijs van je app ziet, laat dan een reactie achter met de prijscategorie waarin jouw app waarschijnlijkt valt:

A) € 2.500 to € 5.000
B) € 5.000 tot € 20.000
C) € 20.000 tot € 100.000
D) Meer dan € 100.000

Ik hoor graag van je,

-David

PS als je een vraag of opmerking hebt, dan hoor ik dat natuurlijk ook graag in een reactie :) (of stuur me een persoonlijk bericht)

Ik heb een idee voor een app en ik denk dat de kosten liggen tussen in prijscategorie B, € 5.000,- tot € 20.000,-.

Hallo David,

ik zou graag toegang willen krijgen tot de matchingtool. Mijn app zal liggen in categorie B €5000 tot €20000.

ik hoor graag van u.

 

 

Hi David,

Ik heb ook een idee voor mijn app, zelf denk ik dat deze tussen de 20.000 en de 100.000€ zal kosten. Graag zou ik toegang willen krijgen tot de matching tool.

BVD

- RJ

 

Ha RJ,

Je kan de Online Matching Tool zelf meteen ontvangen door hierboven het formulier in te vullen!

 

Gr. Katja

Hallo David,

Ten eerste hartelijk dank voor het zo genereus delen van jouw kennis! Dat is de reden waarom ik, als we zo ver zijn, contact met je zal opnemen om verder te praten. 

Ik ben geinteresseerd in de vergelijkingstool. Ik heb een D-idee en een C-idee.

Met dank en hartelijke groet,

Banoyi

Tof filmpje David, goede uitleg. Ga ik zeker nog een keer gebruiken om te laten zien bij potentiële klanten. Ben ook wel benieuwd naar de Matching Tool :). 

Ik dacht dat mijn app max 30.000 zou gaan kosten. Tot dat er iemand kwam en die zei dat het tonnen gaat kosten. Ik wil het graag eens bekijken...

David, ik ben benieuwd hoe gedetailleerd de tool is. Ik heb een idee voor een app en ben benieuwd of hier al standaard modules voor zijn.

mijn app idee komt op zeker boven de 100.000 euro uit. het is een zeer complex app idee, waar meerdere sites en informatie punten van het www gehaald dienen te worden, en waar mee de gebruiker goed geinformeerd gaat worden over zijn of haar mogelijkheden.

Hallo,

bedankt voor de uitleg!

Ik schat dat mijn idee tussen B en C zou liggen.

Zou ik de link tot de matchingtool kunnen krijgen?

Mvg, Kristof

Hoi Kristof,

Bedankt voor je reactie. Net als de andere reageerders heb ik je de link naar de matchingstool toegegestuurd. Helaas kreeg ik een automatische reactie dat het mailadres dat je hebt opgeven niet bestaat. Misschien heb je een spelfoutje gemaakt.

Je hebt al een reactie gegeven. Dus als je de tool wil ontvangen, dan mag je hem in dit geval aanvragen via een mail naar info@appspecialisten.nl, dan stuur ik hem alsnog naar je toe :)

Groeten,

-David

Hallo,

Zeer duidelijk uitleg en verwacht dat mijn idee op een B of C uitkomt.

Ik ben benieuwd naar de matchingtool

Mvg Sjoerd

hartelijk bedankt voor de video

mijn idee is een B idee denk ik

Top video, ik verwacht dat mijn idee tussen b en c in zit.

Dankje David voor het delen van je kennis. Ik heb een C idee

Veel dank voor de duidelijke uitleg. Ik heb een C idee. 

Hartelijk dank voor de info! Ik ben wel benieuwd in welke 'klasse' mijn idee terecht komt, ik verwacht in categorie A, maar misschien denk ik wel veel te makkelijk :)

 

Leuke video, verwacht dat mijn app zich tussen B en C bevindt!

Momenteel liggen mijn opdrachtjes rond prijsklasse B. Ik heb vermoelijke wel betere ideeën dan deze, maar voorlopig kom ik daar nog niet aan toe. Fijn dat je deze video (en app) gemaakt hebt, houdt de markt stabiel.

ik zou graag gebruik willen maken van u. Tool. heb een C-idee. 

ik zou graag gebruik willen maken van de tool om mijn financiele planning inzichtelijk te maken

Bedankt! ik heb een C-idee.

Ben benieuwd naar de matchingtool.

Mvg,

Milad

mijn app zal tussen de 5000 en 2000 vallen

Dag David,

Fijn dat je deze info met ons wilt delen. Omdat ik geen idee heb wat achter een app verborgen is, wordt een prijsindicatie lastig. En die heb ik nodig voor een projectvoorstel. Dus je prijsvergelijkssysteem komt mooi uit.

Ik denk dat ik in de categierie B terecht kom en dan mogelijk het bovenste segment daarvan. Dat wil ik graag toetsen en meenemen in het voorstel.

Ik zie dus graag je link tegemoet.

Vr. Gr Joke

 

 

 

Hi David,

Bedankt voor de duidelijke uitleg. Ik denk dat mijn idee tussen B en C categorie valt. Ik zou graag met de matchingtool willen controleren of dat ook klopt. 

Alvast bedankt.

Hi David,

 

Dank voor je uitleg. Onze app komt denk ik > 20.000 uit. Zou je de matchingstool kunnen sturen?

Thanks

Bedankt voor de uitleg;de app(s) die ik voor ogen heb zullen tussen de 5.000 en 10.000 euro kosten vermoed ik.

Vermoedelijk valt mijn idee in de categorie C. Ik ben benieuwd wat er uit de matchingstool komt 

Beste

De app die ik wens te ontwikkelen behoort tot de categorie 5.000 - 20.000 euro. Zou u mij de matching tool willen doorsturen zodat ik een preciesere prijs voor ogen kan zien?

Alvast bedankt!

V. Van Puymbroeck

Beste David,

Bedankt voor je leuke informatieve video. Ik denk dat mijn idee voor een app in categorie C zit? Ik kijk uit naar de matchingstool.

Hartelijke groet

Beste,

Ik denk dat mijn app idee zou vallen tussen de 20.000-1000.000 euro. Ik ben benieuwd wat de matchingtool zal uitwijzen.

Bedankt! Stephanie

Hopelijk heeft de Online matching tool je iets dichterbij je app-droom gebracht Stephanie! Gr. Katja

graag ontvang ik van u de lijst om te kunnen bepalen wie ik kan uitnodigen voor het maken van een eigen app.

 

met vriendelijke groeten 

Ot Blom.

 

De toegang tot de Online matching tool zit in je mailbox, Ot! Gr. Katja

Hallo,

Ik heb een idee voor een applicatie die (denk ik) tussen de 20.000 en de 100.000 euro zal kosten. Ik kijk uit naar de matching tool.

Alvast bedankt,
Mathieu

Hoi Mathieu, de matching tool vind je in je mailbox! Gr. Katja

Hoi David,

Ik verwacht dat mijn app uitkomt in categorie C of D. Zou je mij de matching tool kunnen doorsturen?

Thanks!

De tool is naar je verstuurd, Maarten. Gr. Katja

Ik denk dat mijn app tussen de 20.000 en de 100.000 euro zal kosten. Zou je mij de matching tool kunnen doorsturen?

Jazeker! Hij is verzonden, Mattheus. Gr. Katja

Hi,

 

Ik denk dat mijn idee past in categorie B, graag zou ik ook de matching tool willen ontvangen.

 

Groet Tineke

Hallo,

bedankt voor het delen van je kennis. Ik heb een idee dat in verschillende versies kan uitgewerkt worden, basic tot heel complex. Benieuwd of de matching tool helpt om de kosten in te schatten voor deze verschillende versies. Bedankt voor de link!

Hoi Sam, dat is mooi! Als je nog vragen hebt neem dan gerust contact op! Gr. Katja

Hoi,

Ik denk dat mijn app tussen de €20k en €100k zal koment te liggen omdat die toch heel specifiek is en er veel aandacht zal besteed worden aan de gebruikservaring.

Maar om toch wat een exactere prijs te kennen, had ook ik graag toegang gekregen tot de matching tool. 

Alvast bedankt!

Hoi Jan, de online matching tool is naar je verstuurd! Gr. Katja

de verschillende soorten verdienmodellen zijn zeker interessant. Het lijkt er dus op,dat software bij een bestaand product het beste is. 

Leuke video's

Goed om te horen, Niels. De matching tool vind je in je mailbox! Gr. Katja

Ik heb het idee dat mijn app rond de 100.000 euro moet gaan kosten maar ik denk toch echt dat ik de matching tool wil gebruiken om de prijsklasse beter in te schatten.

Mvg,

Hopelijk helpt de matching tool je verder! Gr. Katja

Pagina's

Plaats mijn reactie

De auteur van dit artikel

David is de naam, aangenaam je te leren kennen!

David van der Loo

App Expert


"In dit artikel leer je van mijn ervaring met 600+ bedrijven, 10+ jaar werken in de app markt en vele interviews en onderzoeken met experts. Deze artikelen zijn inmiddels meer dan 1.000.000x gelezen. Goed dat je één van deze lezers bent!"


Lees wat anderen over David zeggen