icoon met een plusjeVoordelen van app-development onder de € 2.000

+ Van apps onder de € 2.000 moet je niet te veel spektakels verwachten. Apps in deze prijsklasse komen met weinig tot geen maatwerk. Je ontwikkelt ze vaak zelf en maakt dan gebruik van een gestandaardiseerd platform. Je voegt dan in 'blokken' zelf extra pagina's, opties en functionaliteit toe. Het grote voordeel is dat deze blokken vaak zijn geoptimaliseerd voor hun doeleinde en als 'best practice' gelden in hun industrie. Voorbeelden van apps onder de € 2.000: basis korting-systemen voor retailers, programmaboekjes tijdens evenementen, tourschema’s van muzikanten, online magazines of een producten-catalogus voor verkopers.

+ Voordat je investeert boven de € 2.000 wil je misschien eerst proberen hoe een simpele app je bevalt. Zo leer je welke functionaliteiten je in een latere app wil en zo zorg je voor een betere app. Daarnaast vragen veel appbouwers die een app bouwen onder de  € 2.000 vaak een bedrag vooraf, bijvoorbeeld € 500, en vervolgens een bedrag per maand, zeg € 50. Hierdoor spreid je de investering en ga je meteen aan de slag met app-development. 

+ Veel apps onder de € 2.000 zijn gestandaardiseerd. Dit maakt het voor leverancier, oftewel app-ontwikkelaar, mogelijk om zijn bestaande systeem te verbeteren en uit te breiden. Zo voegt de ontwikkelaar nieuwe functies toe en je app breidt daardoor flexibel uit. Let wel op, omdat je één van de vele afnemers bent van het systeem van de ontwikkelaar, voegt hij niet zomaar functies toe, tenzij je hier duidelijk om vraagt (en betaalt).  

+ De app die je krijgt is door de app-maker al vaker doorverkocht. Het werkt alsof hij een modelhuis voor je bouwt en jij kiest de kleur van de muren en de kamerindeling. Naast het verkopen van dit model bieden developers vaak ook extra ondersteuning aan. Zo dat je zelf met een beetje hulp verder uit de voeten kan. Hierdoor bespaar je flink want je kiest dan niet voor (dure) hulp van buitenaf.

"De concurrentie tussen apps in de app-store is moordend."

app-development

icoon met een min tekenNadelen van app-development onder de € 2.000

- Omdat je binnen een gestandaardiseerd systeem werkt, blijft er nauwelijks ruimte over voor creatieve ideeën. De inhoud van jouw app wordt bepaald door wat iemand anders standaard heeft maakt. Hierdoor schopt jouw app het nooit verder als een standaardapp als je niet bereidt bent om diep in de buidel te tasten. Voor een echte unieke app kom je er niet met € 2.000.

- Op de schaal van toegevoegde waarde scoort zo’n goedkope app natuurlijk laag. Mensen downloaden en gebruiken alléén apps die een duidelijke functie of waarde bevatten. Waarom zouden ze jouw app downloaden als jouw app er 1 uit een dozijn is? Als een app geen waarde toevoegt dan wordt het al snel een 'app voor de heb'.

- De concurrentie tussen apps in de app-store is moordend. Volgens Statista bestaan er bijna 2,9 miljoen apps in de Google Play Store en bijna 2 miljoen in de Apple Store. En dit aantal groeit maar door! Met een app onder de € 2.000 krijg je een standaard app waarvan er al veel zijn. Het is lastig om tussen de miljoenen apps op te vallen als je app geen probleem oplost voor gebruikers. Met als resultaat weinig mensen die je app downloaden.

- Als je zelf een app maakt, schort het vaak aan de ervaring om te weten hoe je een goede app in elkaar zet. Zowel het design en de gebruiksvriendelijkheid van de app doe je op je eigen houtje. Dat leidt tot lelijke en rommelige apps die lastig zijn in gebruik. Hierdoor zorgen apps onder de € 2000 vaak voor een ontevreden gebruikers. Mensen die een app als onprettig ervaren verwijderen de app meteen. Door hun slechte uitvoering doen goedkope apps dus meer kwaad dan goed voor de organisatie achter de app.

- Denk even na: welke apps gebruik jij dagelijks? Grote kans dat deze apps allemaal een erg hoge kwaliteit bevatten. Gebruikers eisen dan ook die kwaliteit, en willen hier niet op inleveren. Denk bijvoorbeeld aan de integratie van simpele functies als een Facebook koppeling bijvoorbeeld. Of het gebruiken van een app met een prachtig design. Met een app onder de € 2.000 val je compleet uit de toon. Er blijft namelijk geen budget over voor een mooi design of veel functionaliteiten. Je loopt dan het risico dat mensen je app niet waardig genoeg gaan vinden.

- Recentelijk kondigde Apple aan dat zij apps weigeren die zijn gebaseerd op een "commercieel template" of "app generation service". Apple vindt dat een app een "unieke gebruikerservaring" levert. Kort gezegd: Apple is apps van lage kwaliteit zat. Ze stralen in alles wat ze doen hoge kwaliteit uit en willen het gebruikers makkelijk maken. Nogmaals: apps onder de € 2000 scoren vaak laag op kwaliteit én voegen weinig toe voor gebruikers. De kans dat een app van onder de € 2000 niet in de appstore komt, is groot. Het is dus een risico dat je loopt als je voor een goedkope aanbieder gaat.

"Als je niet weet waar je mee bezig bent, maakt het zelfs klanten óntevreden."

app-developmentWanneer dan app-development boven de € 2.000?

Tenzij je op een gespecialiseerde 'best practice' app inzet, én goed nadenkt over de vermarkting, is een app onder de € 2.000 weggegooid geld. Als je niet weet waar je mee bezig bent, maakt het zelfs klanten óntevreden.

Mijn advies is als volgt: Als je een uniek idee hebt voor een app en je wil dat het zijn volledige potentie bereikt, ga dan niet zitten prutsen met een app van lage kwaliteit. Helaas blijkt ook maar weer dat je niet voor dubbeltje op de eerste rij kan zitten. Zoek een expert die je graag helpt om je app professioneel te ontwikkelen. Het klopt, dat meer kost geld. Zorg daarom dat je voor financiering zorgt voor app development. 

Hoeveel kost het dan om een maatwerk app te laten maken? Hou er rekening mee dat een maatwerk app al snel € 10.000 tot € 20.000 kost. Gelukkig zijn er ook genoeg financieringsmogelijkheden om aan dat geld te komen! Lees hier hoe je financiering kan stapelen.

Ook goed om te weten: app development en je app metéén laten ontwikkelen is géén goed startpunt. Omdat een app bestaat, betekent dit niet automatisch dat veel mensen het gaan en willen gebruiken. Regelmatig krijg ik verzoeken en advies over apps die al in de app store staan maar die niemand downloadt. Dit komt vaak voor omdat app te weinig of helemaal niet van tevoren zijn getest. Het geld is op en je kunt niet meer terug. Test altijd vóórdat je app laat of gaat bouwen het uit. Want zonder test steek je veel geld, tijd en energie in een app die slechts een kleine kans van slagen heeft. Neem gerust contact op om erachter te komen hoe je idee vooraf test en zo zorgt voor een populaire app!

App-developmentWat gaat jouw app kosten?

Wil jij weten hoeveel je app precies gaat kosten? Wat vragen ICT bedrijven?

Wil je zien hoeveel bepaalde opties kosten in andere apps?

Met de Ontwikkelkosten Check kom je erachter wat er betaald wordt voor meer dan 190 reeds gemaakte apps zodat je exacter de prijs van jouw app kunt zien. Om het je makkelijker te maken, krijg je hieronder direct toegang tot de Ontwikkelkosten Check, door je e-mailadres in te vullen.

Weet jij wat je app kost?
Ontwikkelkosten Check
Ontdek de kosten om jouw app te laten maken

Dit krijg je:

✔️ Inzicht in het benodigde budget, binnen 10 seconden
✔️ Gebaseerd op verkoopprijzen van 190+ écht apps
✔️ Concrete prijzen, afgegeven door 40+ ontwikkelaars


Toegang kost normaal €5 per maand, nu onbeperkt en levenslang toegang voor €0:

-David van AppSpecialisten

Fase van jouw app
Geschreven door
David van der Loo

Reacties: Wat vind jij van dit artikel?

Je hebt het bovenstaande artikel snel doorgelezen. De kopjes en iconen waren daarvoor handig. Maar misschien heb je iets gemist dat er niet in stond. Of misschien heeft dit artikel je juist geholpen. Laat een reactie achter en laat weten wat je van het artikel vindt!

Klik en laat een reactie achter