Betaal je app met een stapel geld| kennisbank

Het kan duur zijn om een app te laten maken. Daar hoef je na vandaag niet meer bang voor te zijn. Je leert namelijk hoe je financiering kunt STAPELEN om een app te betalen. Betaal je app met een stapel geld!

Lees het artikel of bekijk de video:

Betaal je app met een stapel geldVerschillende vormen van financiering

Er zijn verschillende traditionele manieren om je app te financieren, zoals:

• Lening bij de bank
• Investeerder
• Familie en vrienden

Maar er zijn ook nieuwe manieren van financiering:

• Subsidie
• Crowdfunding
• Microfinanciering

Welke vorm moet je kiezen … ? En welke past bij jou … ?

Nu komt het mooie: je hoeft niet te kiezen. Kies ervoor om een STAPEL te maken van je financieringen!

Betaal je app met een stapel geldStapelfinanciering

Eigenlijk is stapelfinanciering niets anders dan het op elkaar stapelen van verschillende vormen van financiering om je app te betalen.

Als je via microfinanciering €10.000 kunt krijgen of €10.000 via familie en vrienden, waarom zou je dan deze bedragen dan niet combineren tot €20.000?

Combineer financieringsvormen en maak gebruik van de voordelen van iedere manier van financiering:

1.       Bij crowdfunding heb je contact met je doelgroep, waardoor je je app kunt testen. Als zij in jou geloven en investeren, heb je er niet alleen klanten bij, maar ook ambassadeurs.

2.       Een goede investeerder legt niet alleen geld in, maar help je ook met zijn kennis en netwerk.

3.       Een banklening of microfinanciering kun je gespreid terugbetalen. Microfinancieringen zijn kleine leningen met vaak gunstige rentes, die je niet bij een bank afsluit maar andere organisaties zoals Qredits.

4.       Subsidie vraag je vaak samen met een subsidieadviseur aan. Velen van hen werken no-cure no-pay. Zij doen hun best voor je, maar niet iedere subsidieaanvraag wordt erkent. Subsidie is een extra kans op financiering dus met een risico. Door subsidie te combineren met andere financieringsvormen heb je kans op deze financieringsvorm zonder alle hoop te verliezen als het niet lukt.

5.       Als familie en vrienden het je gunnen, dan kan het zijn dat ze geen terugbetaling of rendement verwachten.

6.       Het voordeel van het spreiden van de financiering is het delen van het risico. Door het stapelen van financiering draagt iedere financier minder risico! Daardoor stappen ze sneller in.

Betaal je app met een stapel geldZo pak je het aan

Investeer je financiering niet in één keer, maar zorg ervoor dat je nadenkt over de verschillende fases van app-ontwikkeling. Onderscheid deze 5 fases: idee, plan, prototype, ontwikkeling en groei

Als je uitgaat van de bovenstaande 6 financieringsvormen, dan is dit een goede spreiding in deze 5 fases:

1)      Voor de idee-fase maak je vooral gebruik van je eigen geld
In deze vroege fase ben je nog bezig om je idee te bedenken. Je zult je eigen geld moeten investeren. En omdat je het meeste zelf kunt, heb je weinig kosten.

2)      Voor de plan-fase gebruik je eigen geld en vrienden en familie
In de planfase kom je achter de haalbaarheid van je app-idee. Als je vrienden en familie vertelt over je app, dan worden ze enthousiast en in deze fase willen ze vaak al meedoen in de financiering hiervan.

3)      Voor de prototype-fase maak je gebruik van subsidie, je eigen geld en vrienden en familie
Met een prototype wordt je app concreet zonder hoge kosten. Innovatie subsidie kun je gebruiken om de prototype fase en ontwikkeling te financieren.

4)      Voor de ontwikkelfase maak je gebruik van subsidie, crowdfunding en microfinanciering
Nu wordt je app echt gebouwd. Bij crowdfunding is het belangrijk om een groep mensen te enthousiasmeren over je idee. Dat kan met het prototype dat je hebt gemaakt.

5)      Voor de groei maak je gebruik van microfinanciering, leningen en investeerders
Nadat je app op de markt is en je begint te groeien, heb je een stevigere onderhandelingspositie met investeerders. Ook heb je langzaam meer zekerheden zodat je lening kunt aanvragen.

Momenteel lopen er geen speciale acties voor het vinden van financiering. Maar niet gevreesd, ik wil jou natuurlijk ook nog graag helpen. Met de App Try-out geef ik ook jou advies over je app, én kunnen we samen kijken naar financiering. Lees hier meer over de voordelen van een App Try-out.

 

idee geldGoed idee: geld verdienen met het Verdienmodelsjabloon

Als je hebt besloten wat de beste optie is om met jouw idee geld te vinden, dan wil je ook weten hoe je geld gaat verdienen natuurlijk! Met het Verdienmodelsjabloon zie je welke opties je hebt en hoeveel je ermee kan verdienen. Zo weet je meteen hoe je met jouw idee geld terug gaat verdienen om bijv. je lening terug te betalen.

Vul hieronder je emailadres in om 'Het Verdienmodelsjabloon' in je mailbox te krijgen:

idee geld

Ik geloof dat je app succesvol wordt, als je waarde creëert. Daarom stuur ik alleen waardevolle e-mails. Hoe? Dat lees je in de Privacy Statement.

Ik wens je een succesvolle app toe,

-David & Katja

markten
onderwerpen
geschreven door
David van der Loo en Katja Nagelkerke

Reacties

Fantastisch artikel David, leerzaam en nuttig! Bedankt, hier kunnen we wat mee. Goede video ook.

Hoi Giel,

Goed om te horen dat het artikel en video je helpen.

Zoek je trouwens nog meer artikelen over app financiering, kijk dan hier: https://www.appspecialisten.nl/blog/onderwerpen/financiering

Groeten,

-David

Plaats mijn reactie