App-ontwikkelaar gezocht? 5 dingen waar je op moet letten bij het vinden van App-ontwikkelaars...| kennisbank

Er zijn veel  HORRORverhalen over app-ontwikkelaars die trajecten afbreken, budgetten die overschreden worden en extra geld kosten. Of erger nog: dat je app klaar is maar omdat hij zo slecht werkt je veel negatieve reviews krijgt. Brrrrr...

Ik heb al honderden mensen met een app-idee geholpen aan hun droom ontwikkelaar. Maar ik hoor ook horrorverhalen van mensen die het niet is gelukt. Daarom help ik je met waar je op moet letten, zodat je zelf niet in zo'n nachtmerrie terecht komt:

Lees hieronder de tekst of bekijk de samenvatting in de video:

Geldzakje euro icoon1. Budget

Een app laten maken door een applicatie ontwikkelaar kán duur zijn. Daarom is het slim om na te denken over je budget, voordat je app-ontwikkelaars gaat vergelijken. Bedenk welke functies je minimaal nodig hebt. Met een lijst van functies krijg je overzichtelijk hoeveel je app bij iedere ontwikkelaar kost en vergelijk je ze eenvoudig op prijs-kwaliteit. De MoSCoW-methode is een handige methode om functionaliteiten te prioritiseren en waarmee je meteen de haalbaarheid van je idee test.

Maar hoeveel kost een app?

Hou rekening met ongeveer €10.000 voor een basis app, €19.000 voor een gemiddelde app of meer dan €30.000 voor een uitgebreide app. 

Waarschijnlijk heb je zulke bedragen niet in een spaarpotje thuis liggen. Gelukkig zijn er talloze opties om financiering te vinden. Hier vind je 16 originele manieren om financiering te vinden. TIP: verwacht niet dat een ontwikkelaar je app gratis maakt in ruil voor aandelen. De tijd dat zoiets gebeurde is inmiddels ver achter ons...

Kennishoedje icoon2. Marktkennis van App-ontwikkelaar

Elke app developer heeft ervaring met een bepaalde markt zoals de zorg, de overheid of de logistiek. Deze ervaring is belangrijk voor jouw keuze, omdat app-ontwikkelaars hun ervaring opnieuw inzetten om van jouw app een succes te maken. Regelgeving, omgangsnormen, reeds geprogrammeerde onderdelen en databronnen zorgen ervoor dat een ontwikkelaar met marktkennis in jouw markt, voor jouw app het onderste uit de kan haalt.

Bovendien kost het maken van jouw app minder tijd en dus geld als de app-ontwikkelaar al ervaring heeft met hetzelfde soort apps als jouw idee.

Kijk daarom in het portfolio van app-ontwikkelaars of ze vergelijkbare apps hebben gemaakt.

mobiele telefoon icoon3. Mobiel platform

app-ontwikkelaarDoor ervaring met een mobiel platform, zoals Android, iPhone of iPad, weet je zeker dat een app-ontwikkelaar niet het wiel opnieuw hoeft uit te vinden. App-ontwikkelaars die al ervaring hebben met een bepaald platform, hoeven geen tijd te investeren om dit platform te 'leren kennen'.

Daarnaast: hoe meer ervaring er is met een platform, hoe beter een app-ontwikkelaar de mogelijkheden kent en van jouw app een goed werkend product maakt.

Ook zijn gebruikers per platform een bepaald uiterlijk en gebruiksgemak gewend. De juiste app-ontwikkelaar weet deze 'app-etiquette' perfect toe te passen.

Tip! Ga je een app maken bij een app-ontwikkelaar? Probeer dan een aantal van zijn reeds gemaakte apps uit. Stel jezelf daarna de vraag: zijn deze apps fijn in gebruik? 

checklist icoon4. Kwaliteitscontrole

Op internet roepen veel app-ontwikkelaars dat ze de beste zijn. Maar hoe weet je of dat ook echt zo is? Hoe maak je een app bij de juist ontwikkelaar? 

Je kunt kijken naar alle reviews van hun apps in de app-store. Of je belt de klanten van de ontwikkelaar. Maar dat is niet betrouwbaar en tijdrovend.

Daarom is het handig om een professional als begeleider in te schakelen of je bekijkt een overzicht van app-ontwikkelaars die op kwaliteit zijn gecontroleerd. AppSpecialisten controleert zijn app-ontwikkelaars op diverse kwaliteitscriteria.

Of heb je een offerte gekregen van een app-ontwikkelaar? Laat de offerte dan controleren op addertjes onder het gras, fouten of andere tekortkomingen (Ik kijk altijd naar VIJFTIG punten voordat ik een offerte goedkeur).

selecteren in lijst icoon 5. Bekijk app-ontwikkelaars in een overzicht!

In de meest ideale situatie vergelijk je app-ontwikkelaars in een overzicht op álle bovenstaande factoren.

Dat is mogelijk in het overzicht van app-ontwikkelaars van AppSpecialisten.

Je filtert deze app-ontwikkelaars eenvoudig op basis van budget, markt, ontwikkelplatform, specialisme, regio, methode of specialisten. En natuurlijk zijn ze voor jou getoetst op onze kwaliteitseisen! Kortom: een lijst van de beste ontwikkelaars van Nederland :)

Zaken doen met app-ontwikkelaars

Hopelijk heb je dankzij de bovenstaande tips meer inzicht gekregen waar je app-ontwikkelaars op moet selecteren.

Wil je inhoudelijk weten wat je moet bespreken met app-ontwikkelaars? Dat kan!

We sturen je graag de PDF '20 tips voor zakendoen met app-ontwikkelaars'.

Je kan hiervoor gemakkelijk je e-mailadres achterlaten hieronder.

20 Gouden Tips voor zakendoen met een app-ontwikkelaars

Kom erachter welke afspraken je moet maken met een ontwikkelaar!

20 gouden tips voor zakendoen met een app-ontwikkelaar

 

Door het invullen van dit formulier worden je gegevens beschermd volgens onze Privacy Statement. Je ontvangt een mail met het aangevraagde document en daarnaast andere mails met tips voor je app, waar je je altijd voor kunt uitschrijven.

Ik wens je een succesvolle app toe.

PS Ben je op zoek naar een app-ontwikkelaar die in de buurt zit? Bekijk dan eens de vergelijkingen van:

 

-David van AppSpecialisten

markten
onderwerpen
geschreven door
David van der Loo

Reacties

Het heeft me een open vizier gegeven. 

Dank je voor de nuttige informatie! Ik ontvang ook graag de 20 gouden tips.

Bedankt voor dit handige filmpje, alles is nu toch wat duidelijker.

Bedankt voor het interessante filmpje. 

Als je je net aan het oriënteren bent hoe en wat te doen om je idee te ver-appen dan is dit zeer nuttig!

Super handig een lijst met top bouwers.  bedankt.

ik ontvag graag nog meer tips van je.

Super info, bedankt

erg handig

ik ontvang graag nog meer tips

Beste David, 

Bedankt voor je informatieve filmpjes. Zou u mij ook de gouden tips kunnen sturen?

hallo David, dank voor je heldere uiteenzetting. Voor een IOS app ontwikkelaar is het ook erg handig om de tips voor opdrachtgevers tot je te nemen. Ben benieuwd naar de 20 gouden tips! Vast bedankt.

Mooi beknopt samenvatting.

Ik ga hier zeker mee aan de slag.

Kan bijna niet wachten op de 20 golden TIPS.

Mvg ,

Marvin

Interessant! Ik ontvang ook graag de gouden tips. 
Alvast bedankt!!

Ben beniewd naar je gouden tips!

Bedankt voor je reactie! Ze zitten in je mailbox Tom. Gr. Katja

Bedankt voor de info die ik al gehad heb, ik ontvang ook graag de 20 tips om zaken te doen met Appbouwers. 

Goede video!

Ik ontvang graag de gouden tips!

Ze zijn naar je onderweg Jean!

 

-David

Plaats mijn reactie