App-ontwikkelaar gezocht? 5 dingen waar je op moet letten bij het vinden van App-ontwikkelaars...| kennisbank

Als je op zoek gaat naar een app-ontwikkelaar, dan wil je alleen de beste app-ontwikkelaars overwegen. Ik weet hoe dat gaat: ik heb al tientallen mensen geholpen aan hun droom-ontwikkelaar. Maar voordat ze bij mij kwamen, hadden ze het zelf al vaak geprobeerd. Dus ik heb veel horrorverhalen gehoord over afgebroken trajecten, uitgelopen budgetten en planningen etc etc ...

Begrijpelijk dus als jij het ook moeilijk hebt met het zoeken naar de IDEALE app-ontwikkelaar. Geen probleem, ik ga je erbij helpen :)

Lees hieronder de tekst of bekijk de samenvatting in de video:

app-ontwikkelaar1. Budget

Een app laten maken door een applicatie ontwikkelaar kán duur zijn. Daarom is het slim om na te denken over je budget, voordat je app-ontwikkelaars gaat vergelijken. Bedenk welke functies je minimaal nodig hebt. Met een lijst van functies krijg je overzichtelijk hoeveel je app bij iedere ontwikkelaar kost en vergelijk je ze eenvoudig op prijs-kwaliteit. (De MoSCoW-methode is daar een handige manier voor, die meteen de haalbaarheid van je idee test)

Maar hoeveel kost een app?

Hou rekening met ongeveer €10.000 voor een basis maatwerk app, €19.000 voor een gemiddelde app of meer dan €30.000 voor een uitgebreide app.

Waarschijnlijk heb je zulke bedragen niet in een spaarpotje thuis liggen. Gelukkig zijn er talloze opties om financiering te vinden. Hier vind je 16 originele manieren om financiering te vinden. (TIP: verwacht niet dat een ontwikkelaar je app gratis maakt in ruil voor aandelen. De tijd dat zoiets gebeurde is inmiddels ver achter ons...)

app-ontwikkelaar2. Marktkennis van App-ontwikkelaar

Elke app developer heeft ervaring met een bepaalde markt zoals de zorg, de overheid of de logistiek. Deze ervaring is belangrijk voor jouw keuze, omdat app-ontwikkelaars hun ervaring opnieuw inzetten om van jouw app een succes te maken. Regelgeving, omgangsnormen, reeds geprogrammeerde onderdelen en databronnen zorgen ervoor dat een ontwikkelaar met marktkennis in jouw markt, voor jouw app het onderste uit de kan haalt.

Bovendien kost het maken van jouw app minder tijd en dus geld als de app-ontwikkelaar al ervaring heeft met hetzelfde soort apps als jouw idee.

Kijk daarom in het portfolio van app-ontwikkelaars of ze vergelijkbare apps hebben gemaakt.

app-ontwikkelaar3. Mobiel platform

app-ontwikkelaarDoor ervaring met een mobiel platform, zoals Android, iPhone of iPad, weet je zeker dat een app-ontwikkelaar niet het wiel opnieuw hoeft uit te vinden. App-ontwikkelaars die al ervaring hebben met een bepaald platform, hoeven geen tijd te investeren om dit platform te 'leren kennen'.

Daarnaast: hoe meer ervaring er is met een platform, hoe beter een app-ontwikkelaar de mogelijkheden kent en van jouw app een goed werkend product maakt.

Ook zijn gebruikers per platform een bepaald uiterlijk en gebruiksgemak gewend. De juiste app-ontwikkelaar weet deze 'app-etiquette' perfect toe te passen.

Ga je een app maken bij een app-ontwikkelaar? Probeer dan een aantal van zijn reeds gemaakte apps uit. Stel jezelf daarna de vraag: zijn deze apps fijn in gebruik?

app-ontwikkelaar4. Kwaliteitscontrole

Op internet roepen veel app-ontwikkelaars dat ze de beste zijn. Maar hoe weet je of dat ook echt zo is? Hoe maak je een app bij de juist ontwikkelaar?

Je kunt kijken naar alle reviews van hun apps in de app-store. Of je belt de klanten van de ontwikkelaar. Maar dat is niet betrouwbaar en tijdrovend.

Daarom is het handig om een professional als begeleider in te schakelen of je bekijkt een overzicht van app-ontwikkelaars die op kwaliteit zijn gecontroleerd. AppSpecialisten controleert zijn app-ontwikkelaars op deze criteria.

Of heb je een offerte gekregen van een app-ontwikkelaar? Laat de offerte dan controleren op addertjes onder het gras, fouten of andere tekortkomingen via een App Offerte Scan (Ik kijk altijd naar VIJFTIG punten voordat ik een offerte goedkeur)

app-ontwikkelaar5. Bekijk app-ontwikkelaars in een overzicht!

In de meest ideale situatie vergelijk je app-ontwikkelaars in een overzicht op alle bovenstaande factoren.

Dat is mogelijk in het overzicht van app-ontwikkelaars van AppSpecialisten.

Je filtert deze app-ontwikkelaars eenvoudig op basis van budget, markt, ontwikkelplatform, specialisme, regio, methode of specialisten. En natuurlijk zijn ze voor jou getoetst op onze kwaliteitseisen! Kortom: een lijst van de beste ontwikkelaars van Nederland :)

Zaken doen met app-ontwikkelaars

Hopelijk heb je dankzij de bovenstaande tips meer inzicht gekregen waar je app-ontwikkelaars op moet selecteren.

Wil je inhoudelijk weten wat je moet bespreken met app-ontwikkelaars? Dat kan!

We sturen je graag de PDF '20 tips voor zakendoen met app-ontwikkelaars'.

Je kan hiervoor gemakkelijk je e-mailadres achterlaten hieronder.

Ik geloof dat als je waarde creëert, je app succesvol wordt. Daarom stuur ik alleen waardevolle e-mails. Hoe? Dat lees je in de Privacy Statement.

Je mag natuurlijk ook hieronder een reactie achterlaten. :)

Op het succes van jouw app-droom!

PS Ben je op zoek naar een app-ontwikkelaar die in de buurt zit? Bekijk dan eens de vergelijkingen van: