Persinformatie

Eerder gezien in:

Bio van David van der Loo

David van der Loo (1985) is app expert, adviseur en auteur van het boek ‘Maak een App als een Baas’ – Hoe je fans krijgt voor jouw app-idee.

Na zijn Cum Laude afstuderen in 2011 (MSc Information Management, Tilburg University) startte David in de app-markt. Hij maakte apps in opdracht van oa Kamer van Koophandel en diverse Gemeentes. Daarnaast adviseerde hij sindsdien bedrijven zoals Organon, DHL, Tata, Stedin, DELA, Young Capital en diverse ministeries.

Na een aantal apps te hebben gebouwd, ervaarde hij dat alleen een app bouwen niet genoeg is voor een populaire app. Daarom richt hij zich met AppSpecialisten om app bedenkers de volledige potentie uit hun idee te halen. Dat doet hij met kennis, advies en training op het gebied van app marketing, financiering, verdienmodellen en het vinden van de juiste ontwikkelaar.

Zo hielp hij al meer dan 800 app bedenkers en bedrijven in 1-op-1 sessies. Zijn kennisplatform is al meer dan een miljoen keer bekeken en geldt als standaard voor de sector met honderden blogs, video’s en podcasts over iedere fase ‘van A tot App’.

David is gastdocent en -coach op Eindhoven University of Technology, Tilburg University, BUas (NHTV), Windesheim, Saxion, Avans en HAN. Hij sprak eerder op events zoals Appril en App Dev Con. Verder kwam hij eerdere in de media via oa Computable, AD, Emerce en het FD. Ook zet hij zich in voor het toegankelijk maken van apps voor iedereen als partner van Stichting Appt.

Ben je journalist of redacteur en heb je een interviewverzoek, bel dan het ‘Dream team’ van David via 013 7009 739

Heb je een podcast of YouTube-kanaal en wil je David interviewen? Mail hem dan gerust via david@appspecialisten.nl

David in de pers

Financieel Dagblad
App met abonnementen is in opkomst

“‘Bedrijven zijn bekend met dit model [app-abonnementen], wat de kans op commercieel succes voor een app vergroot’, zegt David van der Loo van AppSpecialisten.”

Lees het volledige artikel

Algemeen Dagblad logo

Algemeen Dagblad
Digitaal de regio door met Apps

“De app van gemeente Hendrik-Ido-Ambacht zit goed in elkaar, met een agenda waarop je de huidige werkzaamheden…”

Lees het volledige artikel

Computable
Apple past ruilvoorwaarden app-store aan

“Van der Loo: ‘Ik denk dat ontwikkelaars hier niet echt wakker van liggen. Daar komt bij dat het verdienmodel voor app-ontwikkelaars verschuift van betaalde apps in de app-store naar gratis apps waarbij er wordt verdiend aan in-app purchases.”

Lees het volledige artikel

Emerce

Emerce
Startup onthult geheim achter succesvolle apps in videoserie

“Een succesvolle app maken is een idee plus uitvoering. Die uitvoering wordt met deze videoserie voor iedereen bereikbaar.”

Lees het volledige artikel

Vastgoed Magazine
Vaktaal: Een app is meer pull dan push

“Een volledig eigen app kan heel goed werken, maar vooral als je de ambitie hebt om die toepassing door te verkopen aan collega’s.”

Lees het volledige artikel

Please
Als start-up personeel aannemen? Ondernemer David van der Loo legt uit waarom hij voor payrolling kiest

“AppSpecialisten adviseert bedrijven, start-ups maar ook overheden over de beste manier om een app in de markt te zetten.”

Lees het volledige artikel

Evofendex
Volwassen apps voor de zakelijke markt

“Het is belangrijk zakelijke apps zo te ontwerpen dat medewerkers er graag mee werken.”

Lees het volledige artikel

Emerce

Emerce
Brabander schrijft eerste Nederlandse zelfhulpboek voor apps

“Op 7 december publiceert app-expert David van der Loo zijn eerste boek over apps: Maak een APP als een BAAS. “

Lees het volledige artikel

Brabants Dagblad
Verzoekjes via de app van TAPP Your Music

“Op 7 december publiceert app-expert David van der Loo zijn eerste boek over apps: Maak een APP als een BAAS. “

Lees het volledige artikel

Young Startup
Vind de maker van je app via AppSpecialisten

“In 2012 deed David al een interview met Youngstartup. Toen was zijn ambitie nog gefocused op zijn app-adviesbureau Appar. “Ik zag dat er een breder potentieel was voor de dienstverlening die ik aanbied. Online kan ik een groter ‘assortiment’ van app-ontwikkelaars aanbieden en tegelijkertijd een groter publiek…”

Lees het volledige artikel

De Ondernemer
Het geheim van succesvolle apps

“Het ontwikkelen van een succesvolle app lonkt en dat is niet alleen afhankelijk van geluk. “Een app maken is geen trucje, het is een wetenschap”, zegt van der Loo. “Ik schrijf veel artikelen om mensen te laten zien hoe…”

Lees het volledige artikel

Metro
Nederland app-land

“Nederland is volgens David van der Loo van de site Appspecialisten.nl heel goed in het ontwikkelen van apps.“Na de westkust van de VS, levert Nederland de beste app-ontwikkelaars van de wereld.” Dat zou onder meer te danken zijn aan de goede telecominfrastructuur die in Nederland aanwezig is. (Spitsnieuws, nu Metro)”

Lees het volledige artikel

Brabants Dagblad
Bemiddeling voor maken app

“Drie jonge Brabantse ondernemers zijn een platform gestart waarop app-ontwikkelaars en organisaties elkaar sneller en efficiënter kunnen vinden. Hun Tilburgse bedrijf AppSpecialisten.nl maakt zowel het vinden van de juiste bouwers als de vertaalslag tussen organisaties en ontwikkelaars een stuk eenvoudiger, aldus David van der Loo, information manager…”

Lees het volledige artikel

Stichting Appt
Kun jij alle apps gebruiken? Eén op de vier Nederlanders kan nog niet bij alle apps

“AppSpecialisten deed begin dit jaar onderzoek naar toegankelijkheid onder Nederlandse app-ontwikkelaars. Daaruit bleek dat developers nog nauwelijks vragen van commerciële opdrachtgevers krijgen om hun apps toegankelijk te maken.”

Lees het volledige artikel

ALL AI
Wetenschappers en experts aan kabinet: “geen corona-apps zonder waarborgen voor grondrechten en aandacht voor maatschappelijke implicaties”

Ondertekening brief aan kabinet, samen met 100+ wetenschappers en experts, waaronder Natali Helberger (Universiteitsprofessor Recht en Digitale Technologie, Universiteit van Amsterdam), Virginia Dignum (Professor of Social and Ethical AI, Umeå University Zweden), Claes de Vreese (Professor Political Communication & Journalism Universiteit van Amsterdam), Maxim Februari  (Schrijver, jurist, filosoof).

Lees het volledige artikel

Spreker & interviews

App Dev Con – Interviews – “Rondkomen van je eigen app” & “Effectieve App marketing in 2022”

Appril Festival – Spreker – “How apps become popular”

What’s NEXT – Talkshow – “5 jarig bestaan van de appstore”

Kabisa – Interview – “3 factoren voor een succesvolle mobiele app”

Omroep Tilburg – Interview – “Nieuwe app voor studenten”

Frismakers –  Spreker- “Collaborative App Design”

Ben – Interview – “Verslavingstrucs”

Foto's van David

Aangenaam!

In contact komen met het team van AppSpecialisten? Dat kan! Iedereen krijgt antwoord.
Mail daarvoor naar info@appspecialisten.nl

of plan direct een App Boost Gesprek met een expert