App marketing: ontdek hoe je veel app downloads krijgt| kennisbank

App marketing, hoe zet je dat succesvol in?

Ik ken veel verhalen van mensen die een app hebben gemaakt maar geen app downloads krijgen.

Niks is vervelender: eindelijk is je droom-app op de markt... alleen niemand maakt er gebruik van!

Daarom heb ik 5 onderzoeken uitgevoerd om te ontdekken wat mensen nu écht beweegt om een app te downloaden (en te blijven gebruiken!).

De inzichten uit de onderzoeken heb ik omgezet in praktische stappen in een Online Training.

De Online training: 'Meer app downloads' bestaat uit verschillende lessen die jou concrete handvaten geeft voor een succesvolle app.

Hieronder krijg je alvast les 4 gratis, waarin ik de strategie introduceer. Heb je de video gezien en wil je meer tips? Doe dan de GRATIS mini cursus.

app marketingApp marketing strategie

Dankzij de onderzoeken over app gebruik heb ik veel inzichten gekregen. Zo ben ik er bijvoorbeeld achter gekomen waarom mensen apps verwijderen én waarom mensen apps downloaden. Deze informatie en nog van de andere onderzoeken heb ik samen in een schema geplaatst. Hierdoor wordt meteen duidelijk welk pad je moet bewandelen om te zorgen voor veel app downloads en dat je app een succes wordt!

"Je app marketing moet altijd in het teken van je gebruikers staan."

app marketingApp marketing: de stappen naar veel app downloads

Hieronder staat een afbeelding van het lessenschema voor veel app downloads. Centraal in het midden staat de gebruiker. Je app marketing moet altijd in het teken van je gebruikers staan. De gebruiker doorloopt de 3 hoofd-stappen: Ontdekken, Download en Routine. Dit zijn dus ook de stappen waar jij kan zorgen dat je app veel gedownload wordt. Lees onder de afbeelding verder waar deze stappen voor staan.

app marketing

app marketingStap 1: Ontdekken

De allereerste stap is het ontdekken van je app. Hoe komt je gebruiker in aanraking met je app? Nee, dit is niet via de app store maar meestal via een ander kanaal of een vriend of vriendin. Focus je marketing dus niet alleen op de appstore, maar vooral erbuiten!

"Je moet ervoor zorgen dat je app steeds weer geopend en gebruikt wordt."

app marketingStap 2: Download

De tweede stap is het downloaden van de app. Dit gebeurt wel in de app store. Hier maken mensen de uiteindelijke beslissing of ze een app wel of niet gaan downloaden. In de training leer ik je de 2 manieren waarop je mensen omver blaast als het gaat om jouw app downloaden. Ondersteunend daaraan zijn de app store optimization en app store advertisement. Met app store optimization zorg je dat je zichtbaar bent en gevonden wordt. Met app store advertisement kan je adverteren en zorg je dat je geld verdient i.p.v. te verliezen.

Als mensen jouw app hebben gedownload moet je natuurlijk zorgen dat ze de app ook blijven gebruiken. In mijn online training leg ik precies uit op welke knoppen je moet drukken zodat mensen jouw app nodig hebben. Een app gebruiken gaat hand-in-hand met een app verwijderen, deïnstallatie dus. Ik leg je ook uit hoe je zorgt dat je app NIET verwijderd wordt aan de hand van 2 momenten waarop mensen kritisch zijn.

app marketingStap 3: Routine

Als mensen je app hebben gedownload en gebruikt, wil je natuurlijk niet dat het daarbij blijft. Je moet ervoor zorgen dat je app steeds weer geopend en gebruikt wordt. Dat de app dus routine wordt. Er zijn 5 stappen die gebruikers nemen voordat je kan spreken van routine. Hoe zorg je dat mensen steeds je app openen? Dat leg ik je dus haarfijn uit in de training.

Na routine kom je bij het einde van de cirkel (en eigenlijk ook weer bij het begin), bij de verspreiding van je app. Je moet ervoor zorgen dat je app verspreidt wordt, dat mensen het aan elkaar vertellen. Om er voor te zorgen dat je app snel verspreidt moet je app aan bepaalde voorwaarden voldoen. Als dat lukt, gaat je app viral en kan je weer dezelfde stappen doorlopen voor een nog sterkere app marketing!

app marketing

app marketingGratis mini-cursus

Nu weet je welke stappen er globaal gezet moeten worden om ervoor te zorgen dat jij je app marketing succesvol inzet en meer downloads krijgt.

Maar wil je écht aan de slag met jouw app? En wil je weten hoe je moet beginnen aan veel downloads krijgen?

Dat kan! Met de mini-cursus die ik heb gemaakt. Hiermee kun je GRATIS het begin van de online training uitproberen.

Maak gebruik van mijn gratis mini-cursus om de weg te starten naar veel app downloads.

Schrijf je hieronder in voor de mini cursus en start direct:

app promoten

Ik geloof dat je app succesvol wordt, als je waarde creëert. Daarom stuur ik alleen waardevolle e-mails. Hoe? Dat lees je in de Privacy Statement.

-David

publicatiedatum
dinsdag 06.06.2017