De snelste manier om financiering te vinden voor je app| kennisbank

Veel mensen ontdekken namelijk de kosten van een app, en schrikken zich kapot. Ik snap dat de meesten die dit lezen waarschijnlijk geen duizenden euro’s vrij te besteden hebben. Daarom wil ik je helpen om aan financiering te komen... Om jouw idee werkelijkheid te laten worden!

Vandaag krijg je een stuk uit mijn boek dat je inzicht geeft in extra financieringsvormen. Dat boek is sinds een tijdje te koop, maar dit stuk uit mijn boek download je gratis onderaan dit blog.

Maar eerst laat ik je de snelste manier zien om aan financiering te komen voor jouw idee. Dat is namelijk met de App Kickstart. Ook leg ik uit welke 2 vormen al een financieringsoptie voor jou kunnen zijn.

financieringVerschillende typen financiering

Per idee en per bedenker verschilt het enorm welke financiering het best aansluit. Past jouw idee ideaal bij de zorg of of heb je een idee voor kleinkunstenaars? Dan zou je geschikt kunnen zijn voor een subsidie. Heb jij een app-idee waar geen treinreiziger zonder zou kunnen? Wie weet vind je dan financiering bij een slimme partner, zoals NS.

Wil je alvast weten wat voor opties er zijn? Lees dan verder over twee financieringsmogelijkheden; Lening en Investeerder.

FINANCIERingLening

Al honderden jaren bestaat de meest traditionele vorm van aan geld komen voor je droom. Een lening aanvragen bij een bank. Er zijn ook microfinancieringsfondsen die leningen geven aan ondernemers met goede plannen. Dit geld moet je natuurlijk weer met rente terugbetalen.

Een lening krijgen brengt uiteraard wel een risico met zich mee. Je móet het geld gaan terug betalen. Als jouw app compleet flopt, ben je vaak persoonlijk aansprakelijk. Het is dus belangrijk om te weten of jouw vertrouwen in je idee en jezelf het risico waard is om aan te gaan.

Door het nadenken over een lening snappen mensen vaak hoe belangrijk het is dat je een plan hebt met je app. Je moet weten dat er een markt voor je idee is en hoe je geld gaat verdienen. Wil jij  schulden oplopen voor een onuitgewerkt idee? Dat dacht ik ook niet. Als jij niet garant wil staan voor alleen jouw idee, waarom zou een andere investeerder dat dan wél doen? Bedenk hoe ver jouw idee getest en uitgewerkt moet zijn vóór jij financieel de verantwoordelijkheid wil dragen. Zorg dat je deze stappen zet vóór je een lening aanvraagt.

Wat een verstandiger moment om een lening te vragen is, als je al verder in het ontwikkelingsproces zit. Je hebt bijvoorbeeld al een eerste versie gemaakt en je weet dat mensen staan te popelen om je app. Op zo’n moment heb je al véél meer zekerheid dat je de lening kan terugbetalen als dat je slechts een idee hebt. Een ideale positie is natuurlijk als je al geld verdient met je app. Dan 'vraag je een lening aan om nieuwe functies of updates toe te voegen.

financieringInvesteerder

Een andere mogelijkheid om aan geld te komen voor je idee, is met een investeerder. In plaats van een lening op je eigen naam te zetten, investeert een ander in jouw idee. Een investeerder brengt weer hele andere risico's met zich mee.

Je gaat geen investeerder vinden als je, net als hierboven, je idee niet getest hebt of een businessplan hebt. Want als jij zelf geen moeite doet voor jouw idee, waarom zou een ander dat dan wel doen? Als je wél een investeerder vindt, wil deze natuurlijk zien waar zijn geld aan besteedt wordt. Investeerders willen vaak inspraak in de strategie van je app. Ze willen namelijk, net als jou, dat je app een succes wordt. Daar maak je natuurlijk afspraken over, zoals wie bepaalt wat? Toch ben jij in ieder geval verantwoording schuldig over wat je met zijn geld doet.

Bij investeerders geldt hetzelfde als bij een lening, zij zullen vaak instappen in een latere fase. Als het idee al zover gegroeid is dat er meer zekerheid en potentie is. Dan moet er op zijn minst een test zijn uitgevoerd of een businessplan zijn. Als een investeerder daarvóór instapt, dan neemt hij namelijk een groot risico. Soms doen ze dat wel, maar dan willen ze veel minder geld geven of meer dan 50% van de aandelen. Ben je juist al een stuk verder en wordt er al geld verdient met je app dan zullen investeerders juist in de rij staan voor je. Er is dan natuurlijk minder risico voor hem om zijn geld kwijt te raken.

financieringAndere financieringsopties

Ben je benieuwd wat andere opties zijn voor het vinden van geld voor je idee? Dat treft! Ik heb namelijk een boek geschreven waar álles over apps in te vinden is (ja álles :) ). Daar ontbreekt financiering natuurlijk niet in.

Download hieronder alvast gratis een sneak preview van een stuk van mijn boek over financiering. Of als je direct toegang wil tot het hele boek, dan koop je dat hier.

Ik geloof dat je app succesvol wordt, als je waarde creëert. Daarom stuur ik alleen waardevolle e-mails. Hoe? Dat lees je in de Privacy Statement.

Ik wens je een succesvolle app toe,

-David

markten
geschreven door
David van der Loo en Katja Nagelkerke

Plaats mijn reactie