De snelste manier om financiering te vinden voor je app| kennisbank

Veel mensen ontdekken namelijk de kosten van een app, en schrikken zich kapot. Ik snap dat de meesten die dit lezen waarschijnlijk geen duizenden euro’s vrij te besteden hebben. Daarom wil ik je helpen om aan financiering te komen.. Om jouw idee werkelijkheid te laten worden!

Vandaag krijg je een nieuw stuk uit mijn boek dat je inzicht geeft in extra financieringsvormen. Dat boek is binnenkort te koop, maar dit stuk uit mijn boek download je nu al gratis onderaan dit blog.

Maar eerst laat ik je de snelste manier zien om aan financiering te komen voor jouw idee. Dat is namelijk met de App Kickstart. Ook leg ik uit welke 2 vormen al een financieringsoptie voor jou kunnen zijn.

financieringApp Kickstart

De laatste tijd heb ik veel geschreven over het vinden van financiering. Dat is natuurlijk niet zomaar. Er is namelijk een aanbieding die deze week afloopt (4 oktober 2018) en je een ernome boost gaat geven om geld te te krijgen voor je app: de App Kickstart.

Per idee en per bedenker verschilt het enorm welke financiering het best aansluit. Past jouw idee ideaal bij de zorg of of heb je een idee voor kleinkunstenaars? Dan zou je geschikt kunnen zijn voor een subsidie. Heb jij een app-idee waar geen treinreiziger zonder zou kunnen? Wie weet vind je dan financiering bij een slimme partner, zoals NS.

Het is moeitlijk om er 1, 2, 3, achter te komen voor welke financiering je moet gaan. Máár daar gaat een app- en financieringsexpert je mee helpen! De snelste manier om financiering te vinden is namelijk met de App Kickstart.

Dit is de laatste week dat ik een speciale App Kickstart aanbiedt voor mensen die geld voor hun idee nodig hebben. Met de App Kickstart weet je in 1 afspraak hoe goed je idee is, welke stappen je moet zetten en welke financiering een optie voor jouw app is. Samen met mij en expert Solvid gaan we kijken welke financiering het beste voor jouw idee is.

Ik heb nog maar plek voor 2 mensen over. Reageer meteen als je nog kans wilt maken op financieringsadvies.

Wil je alvast weten wat voor opties er zijn of ben je net te laat voor het aanbod? Lees dan verder over twee financieringsmogelijkheden; Lening en Investeerder.

FINANCIERingLening

Al honderden jaren bestaat de meest traditionele vorm van aan geld komen voor je droom. Een lening aanvragen bij een bank. Er zijn ook microfinancieringsfondsen die leningen geven aan ondernemers met goede plannen. Dit geld moet je natuurlijk weer met rente terugbetalen.

Een lening krijgen brengt uiteraard wel een risico met zich mee. Je móet het geld gaan terug betalen. Als jouw app compleet flopt, ben je vaak persoonlijk aansprakelijk. Het is dus belangrijk om te weten of jouw vertrouwen in je idee en jezelf het risico waard is om aan te gaan.

Door het nadenken over een lening snappen mensen vaak hoe belangrijk het is dat je een plan hebt met je app. Je moet weten dat er een markt voor je idee is en hoe je geld gaat verdienen. Wil jij  schulden oplopen voor een onuitgewerkt idee? Dat dacht ik ook niet. Als jij niet garant wil staan voor alleen jouw idee, waarom zou een andere investeerder dat dan wél doen? Bedenk hoe ver jouw idee getest en uitgewerkt moet zijn vóór jij financieel de verantwoordelijkheid wil dragen. Zorg dat je deze stappen zet vóór je een lening aanvraagt.

Wat een verstandiger moment om een lening te vragen is, als je al verder in het ontwikkelingsproces zit. Je hebt bijvoorbeeld al een eerste versie gemaakt en je weet dat mensen staan te popelen om je app. Op zo’n moment heb je al véél meer zekerheid dat je de lening kan terugbetalen als dat je slechts een idee hebt. Een ideale positie is natuurlijk als je al geld verdient met je app. Dan 'vraag je een lening aan om nieuwe functies of updates toe te voegen.

financieringInvesteerder

Een andere mogelijkheid om aan geld te komen voor je idee, is met een investeerder. In plaats van een lening op je eigen naam te zetten, investeert een ander in jouw idee. Een investeerder brengt weer hele andere risico's met zich mee.

Je gaat geen investeerder vinden als je, net als hierboven, je idee niet getest hebt of een businessplan hebt. Want als jij zelf geen moeite doet voor jouw idee, waarom zou een ander dat dan wel doen? Als je wél een investeerder vindt, wil deze natuurlijk zien waar zijn geld aan besteedt wordt. Investeerders willen vaak inspraak in de strategie van je app. Ze willen namelijk, net als jou, dat je app een succes wordt. Daar maak je natuurlijk afspraken over, zoals wie bepaalt wat? Toch ben jij in ieder geval verantwoording schuldig over wat je met zijn geld doet.

Bij investeerders geldt hetzelfde als bij een lening, zij zullen vaak instappen in een latere fase. Als het idee al zover gegroeid is dat er meer zekerheid en potentie is. Dan moet er op zijn minst een test zijn uitgevoerd of een businessplan zijn. Als een investeerder daarvóór instapt, dan neemt hij namelijk een groot risico. Soms doen ze dat wel, maar dan willen ze veel minder geld geven of meer dan 50% van de aandelen. Ben je juist al een stuk verder en wordt er al geld verdient met je app dan zullen investeerders juist in de rij staan voor je. Er is dan natuurlijk minder risico voor hem om zijn geld kwijt te raken.

financieringDe snelste manier om financiering te vinden

Zoals eerder gezegd, de snelste manier om financiering te vinden, is door op maat advies te krijgen. Wellicht zie jij zelf een subsidie of een investeerder helemaal zitten, maar is dat niet mogelijk voor je idee.

Momenteel lopen er geen speciale acties voor het vinden van financiering. Maar niet gevreesd, ik wil jou natuurlijk ook nog graag helpen. Met de App Try-out geef ik ook jou advies over je app, én kunnen we samen kijken naar financiering. Lees hier meer over de voordelen van een App Try-out.

financieringAndere financieringsopties

Ben je benieuwd wat andere opties zijn voor het vinden van geld voor je idee? Dat treft! Ik ben namelijk een boek aan het schrijven waar álles over apps in te vinden is (ja álles :) ). Daar ontbreekt financiering natuurlijk niet in.

Krijg hieronder vast een sneak preview van een stuk van mijn boek over financiering:

Ik geloof dat je app succesvol wordt, als je waarde creëert. Daarom stuur ik alleen waardevolle e-mails. Hoe? Dat lees je in de Privacy Statement.

We wensen je een succesvolle app toe,

-David & Katja

markten
publicatiedatum
maandag 01.10.2018

Plaats mijn reactie