App developer vinden tegen een scherpe prijs? 5 tips!| kennisbank

Ben jij op zoek naar een app developer? Waarschijnlijk wil je dat om meer omzet voor je bedrijf te krijgen. Of omdat je een app-idee hebt. Dan wil je natuurlijk een app laten maken met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Daarom laten we zien hoe je jouw app maakt tegen een scherpe prijs, met de onderstaande 5 tips.

Lees het artikel of bekijk de samenvatting in de video:

1. Bouw aan de hand van een plan

app developerDe kern van een app bouwen tegen een scherpe prijs, is het voorkomen van grote veranderingen in de app na de lancering. Want hoe maak je een app tegen een scherpe prijs als je achteraf extra geld kwijt bent voor aanpassingen?  Een duidelijk uitgewerkt plan zorgt ervoor dat je weet waar je mee bezig bent en voorkomt aanpassingen achteraf. Zorg dus dat je een plan hebt vóór je naar een app developer gaat. De belangrijkste onderdelen van dit plan zijn het doel en het marktonderzoek.

Je maakt jouw app met een gedachte, een doel. Misschien bouw je een app voor je personeel, of is de app op je klanten gericht. Misschien wil je jouw app zelfs inzetten om producten te verkopen in een appshop. Hoe dan ook, maak dat doel helder. Want hoe beter je weet wát je gaat bereiken hoe beter je de app daarop kan inrichten. Denk daarom aan wie de doelgroep is, wat je specifiek wil bereiken, wanneer je dit wil bereiken en hoeveel omzet of gebruikers je moet hebben om je doel te bereiken.

Zodra je het doel helder hebt, dan weet je wat je app moet bereiken. Maar je weet nog niet hóe je app eruit moet zien om zover te komen. Dat vraag je aan de doelgroep die je hebt gesteld voor de jouw app. Hun behoeftes zijn de sleutel tot het bouwen van de ultieme app die jouw doel gaat bereiken. Door een marktonderzoek uit te voeren, bijvoorbeeld door interviews en enquêtes, kom je erachter wat van jouw app een populaire app maakt. Het doen van marktonderzoek bespaart je geld, omdat je vooraf weet wat je app moet doen om een groot succes te worden.

2. Kies het juiste type app

app developerEr zijn grofweg 3 verschillende type apps: bestaande app store apps, gestandaardiseerde apps en maatwerk apps.

Bestaande appstore apps staan gewoon in Google Play Store of de Apple Store en vallen grofweg in de categorie € 0 tot € 100. Waarom zou je een app laten maken terwijl er al een app bestaat die al doet wat je wil? Doorzoek daarom de app stores om te zien of wat je wil al bestaat. Misschien is er een app die dezelfde functie heeft maar niet het probleem oplost die jij wilt. Zoek je bijvoorbeeld een app om je personeel productiever te maken? Gebruik da een gratis app zoals Trello om taken van projecten duidelijker met collega's te communiceren. Kijk dan goed hoe die app het aanpakt en waar jij een uniek element aan kan toevoegen. Het is de goedkoopste optie en er is dus veel winst te behalen door goed vooronderzoek te doen.

Gestandaardiseerde apps zijn vereenvoudigde apps en vallen in de prijscategorie € 100 tot € 2.500. Ze hebben beperkte functionaliteit en daarom is hun toegevoegde waarde vaak zeer beperkt. Gespecialiseerde standaard apps, zoals een boeken-app, een menukaarten-app of evenementen-app hebben het vaakst echt iets te bieden aan gebruikers. Dat is tegenstelling tot breed-georienteerde standaard apps die een soort websites zijn in een "app jasje". Deze breed-georienteerde apps zijn niet persé ergens goed in en voegen weinig toe voor de gebruiker. Het kan heel voordelig zijn om een gestandaardiseerde app in te zetten, als je géén uniek app-idee hebt. Bijvoorbeeld als je een nieuwe magazine wil maken, of een app nodig hebt voor je evenement. Dan is het een goedkope optie om een gestandaardiseerde app te bouwen bij een app developer. Lees meer over betaalbare apps onderaan het artikel.

Maatwerk apps worden geprogrammeerd aan de hand van jouw wensen en vallen in de prijscategorie € 5.000 tot € 100.000. Aan de hand van het aantal functies die je wil, zal een app developer een maatwerk app maken. Grote kostenposten bij zowel een Android app maken en iPhone app maken zijn het koppelen met externe databronnen. In de meeste gevallen is maatwerk app development de enige manier om jouw app echt toegevoegde waarde te geven. Want hoe maak je een app die gebruikers echt iets oplevert? Door de app goed te laten aansluiten op de behoeftes van de gebruikers!

Alle drie type apps zijn het overwegen waard, ga ze langs voordat je een beslissing maakt over jouw app zodat je geld kunt besparen.

"Als je kiest voor maatwerk bij een app developer, dan kan dat in Nederland of in het buitenland."

3. Ben terughoudend met outsourcing

app developerAls je kiest voor maatwerk bij een app developer, dan kan dat in Nederland of in het buitenland. De vuistregel is dat hoe minder verstand je hebt van de cultuur waar je jouw app laat maken, des te lastiger het is om controle te houden over de app ontwikkeling. En als je de controle verliest, dan voldoet de app vaak niet aan wat je in gedachte had. Daarbij lever je in op kwaliteit van de app en snelheid van oplevering. Als je aan outsourcing wil doen is het daarom verstandig om een zakelijke partner in te schakelen die ervaring heeft in het betreffende land en met de betreffende cultuur. Hou er ook rekening mee dat je veel tijd kwijt bent aan communicatie en feedback naar het betreffende land. De extra uren die jij en jouw partner erin moeten steken zorgen er vaak voor dat outsourcing niet goedkoper is dan ontwikkeling in Nederland. Met de juiste zakelijke partner en met voldoende tijdsinvestering kan outsourcing succesvol zijn, maar levert wel extra kosten op die de lage lonen van outsourcing gedeeltelijk compenseren.

app developer

4. Hoe maak je een app tegen een scherpe prijs? Verdien meer dan het kost!

app developerEen app die veel geld kost, maar nog méér geld oplevert is niet duur, maar juist een goede investering! Als je dit van plan bent, dan moet je vooral weten hoe: hoe maak je een app meer waard dan de investering die je doet? Dat doe je door vooraf eerst te bedenken hoe en hoeveel geld je gaat verdienen met jouw app. Aan de hand van een verdienmodel bepaal je niet alleen wat de app je gaat opleveren, maar ook wat het budget mag zijn. Vind hier voorbeelden van 10 verdienmodellen. Als je slim werkt, dan zorg je ervoor dat het verdienmodel onderdeel vormt van een businessplan voor jouw app. Hierin neem je het doel op dat je hebt gesteld voor je app, de uitkomsten van het marktonderzoek en welke taken jij en je organisatie gaan vervullen om de app tot een succes te maken. Als je dit overzicht hebt, dan kun je naast de inkomsten die je verwacht ook een raming maken van de kosten, zoals de kosten voor app marketing. Met dit businessplan onder de arm kom je er achter of de app de investering waard is. Daarnaast overuig je met een sterk businessplan investeerders om jouw app financieel te steunen. Denk je niet dat het je lukt om de investering in jouw app terug te verdienen? Dan bouw je hem niet. Zo maak je alleen een app als het iets oplevert.

"De juiste ervaring zorgt er namelijk voor dat jouw app voor jouw budget ontwikkelt kan worden, maar met name ook met een hoge kwaliteit."

5. Kies een app developer met juiste ervaring

app developerJe gaat jouw app laten maken. Kosten heb je ingeschat en je weet welk budget je beschikbaar hebt. Ook weet je voor welk platform je gaat ontwikkelen, welke functies je app gaat hebben en in welke markt je app gelanceerd gaat worden. Dan is het wel zo handig dat je een app developer vindt die met dit budget, het platform, de app functies en de markt ervaring heeft. De juiste ervaring zorgt er enerzijds voor dat jouw app voor jouw budget ontwikkeld wordt, maar anderzijds ook een hoge kwaliteit heeft. De ervaren app ontwikkelaar heeft immers eerder zo'n app gemaakt en herbruikt zijn ervaring van vorige apps! Een app maker met ervaring met het platform van jouw app, in jouw doelmarkt en app functies maakt jouw app met een hogere kwaliteit voor het budget dat jij stelt.

Begin direct met het vinden van de app developer met de juiste ervaring door te zoeken in het overzicht van app developers >

app developerHoeveel kost je app precies?

Ben je ook benieuwd hoeveel jouw app-idee precies gaat kosten?

Met de online matching tool match je jouw wensen in budget en functies met meer dan 140 apps zodat je exacter de prijs van jouw app ziet. Om het je makkelijk te maken, krijg je hieronder direct toegang tot de online matching tool, door je e-mailadres in te vullen.

Plus: elke week een tip om van je app een succes te maken!

Je gegevens worden beschermd door onze Privacy Statement

Je ontvangt dan een e-mail waarin je toegang krijgt tot de App-prijs Matching tool.

onderwerpen
  kosten