App ontwikkelen: kosten-overzicht van Nederlandse apps| kennisbank

Ga je een app ontwikkelen, kosten kunnen dan erg divers zijn! Jij bent natuurlijk benieuwd hoeveel jouw app-idee zal gaan kosten. Die kosten kunnen uiteen lopen van €2.500 tot ruim boven €100.000. Hieronder laten we de statistieken zien van app-budgetten, ingezet voor app-ontwikkeling door de app-ontwikkelaars op AppSpecialisten. Leuke gegevens over app-makers, maar ook handig om een gevoel te krijgen voor app ontwikkel kosten.

In het artikel vind je de analyse. In de video vertel ik hoe ik aan deze gegevens kom én hoe jij ze kunt inzetten om de prijs van jouw app te bepalen:

Lees het artikel of bekijk de video:

De toegang tot de matchingstool vind je onderaan dit artikel.

App ontwikkelen kosten-overzicht

app ontwikkelen kosten

app ontwikkelen kostenInterpretatie van deze gegevens

Het bovenstaande overzicht is gebaseerd op maatwerk app ontwikkeling. Kosten zijn gebaseerd op ruim 140 ontwikkelde apps door meer dan 40 Nederlandse app-makers. Ze geven een goed inzicht in hoe de kosten voor app-ontwikkeling zijn verdeeld. Er worden relatief weinig apps gebouwd in de laagste prijsrange: €2500 tot €5000. Dit zijn basis-apps, verwacht hierbij niet veel functies of flexibiliteit. Bij deze apps wordt veelal gebruik gemaakt van app-formats die al eerder zijn gemaakt, maar in een ander jasje worden gestoken. Wil je meer weten over verschillende soort apps en hun kosten? Neem dan een kijkje bij het artikel: 'Wat kost een app?'.

Zoals je ziet vallen de meeste apps in de categorien tussen de €5.000 tot €30.000. In deze budgetrange vallen veel apps omdat er dan genoeg uren vrij komen bij een app-maker om een unieke functie te bouwen waardoor apps van toegevoegde waarde zijn. Bij deze apps kan er ook data worden gehaald uit externe bronnen en aandacht worden besteedt aan een sterk design en een fijne gebruiksvriendelijkheid.

Daarnaast vind ik het opvallend dat er veel apps worden gebouwd tussen de €50.000 en €100.000 en daarboven: in deze categorie worden zeer complexe apps ontwikkelt met verfijnde gebruikersinterfaces. Als je echt een state-of-the-art app wil met compexe functies, integraties met systemen en een echt waar kunstwerk, dan kom je in deze prijsklasse. Veel spelletjes apps komen ook in deze klasse terecht. Bij spelletjes wordt er namelijk vaak geen gebruik gemaakt van eerdere app-formats. Er gaat veel tijd zitten in het design, gameplay, techniek en de promotie. Een uitgebreide beschrijving over de prijsopbouw van apps vind je in dit artikel over app laten maken kosten.

"Per idee, markt en platform zijn de kosten uiteraard erg verschillend."

app ontwikkelen kostenMaar in welke prijsklasse valt jouw app dan?

Nu heb je een idee van de app markt en hoeveel de meeste apps kosten. Maar jij wil natuurlijk weten hoeveel jouw app kost! Per idee, markt en platform zijn de kosten uiteraard erg verschillend.

Daarom hebben we een matchingstool gemaakt waarmee je zelf kunt zoeken in ruim 140 apps om te zien of er een vergelijkbare app is.

Wil je toegang tot deze tool? Vul dan hieronder je e-mailadres in, dan geven we je per e-mail toegang:

Toegang tot App-prijs Matching tool:

Ik geloof dat als je waarde creëert, je app succesvol wordt. Daarom stuur ik alleen waardevolle e-mails. Hoe? Dat lees je in de Privacy Statement.

Een reactie achterlaten mag ook nog steeds, maar met het bovenstaande formulier krijg je de toegang sneller :)

-David

markten
onderwerpen
  kosten

Reacties

Beste David,

Wat een geweldig filmpje weer zoveel informatie en duidelijke handvaten om verder te gaan echt top.

Ik ga zeker gebruik maken van een app ontwikkelaar.

 

groeten,

Michiel Groot koerkamp

Erg goeie informatie! Dankuwel.

Nu ik u filmpjes gezien heb is het voor mij zeer duidelijk dat ik gebruik ga maken van een specialist voor de app ontwikkeling.

Danku voor de informatie.

Goed om te horen Sidney! Vergeet vooral niet te kijken in onze zoekmachine als je een geschikte ontwikkelaar zoekt: https://www.appspecialisten.nl/app-ontwikkelaars

Beste meneer de Loof,

Op dit moment ben ik bezig met een schoolproject, het gaat hierom het in kaart te brengen van de kosten van een app. Het gaat hierbij over dat een klant zijn locatie en probleem kan invoeren op de app, en hiervoor een monteur naar de klant gestuurt kan worden.

Kunt u mij hierover een geschatte inschatting geven van de kosten?

Met vriendelijke groet,

Stefan de Bil

Hoi Stefan, 

Wat leuk dat je bezig bent met een app-idee voor school. Neem eens een kijkje op dit artikel: https://www.appspecialisten.nl/school 

Het is specifiek geschreven voor studenten en scholieren die met een app-project bezig zijn. Hier vind je ook een voorbeeld offerte. 

Succes met je opdracht!

Gr. Katja

 goedemorgen,

Bedankt voor het informatieve filmpje! Er is weer een hoop duidelijk geworden.

ik zou graag gebruik maken van jullie matchings-tool. Ik zie jullie mail graag tegemoet!

mvg,

Daphne

Hoi Daphne,

Fijn dat je er iets aan hebt gehad! Voortaan kan je het bovenstaand formulier invullen om de matchingtool meteen in je inbox te krijgen.

Groetjes,

Katja

Plaats mijn reactie