App ontwikkelen: kosten-overzicht van Nederlandse apps

Ga je een app ontwikkelen, kosten zijn dan erg divers! Jij bent natuurlijk benieuwd hoeveel jouw app-idee gaat kosten. Die kosten lopen uiteen vanaf €2.500 tot ruim boven €100.000. Hieronder laten we de statistieken zien van app-budgetten, ingezet voor app-ontwikkeling door de app-ontwikkelaars op AppSpecialisten. Zo ontdek je meer over app-makers, maar krijg je ook een gevoel bij jouw app ontwikkel kosten.

In het artikel vind je de analyse. In de video vertel ik hoe ik aan deze gegevens kom én hoe jij ze inzet om de prijs van jouw app te bepalen:

Lees het artikel of bekijk de video:

Opmerking over video: sinds 2017 is de optie van gratis 30 minuten advies vervangen. Je kunt wel kijken of David ruimte heeft in zijn agenda voor een App Boost Call

De toegang tot de matchingstool vind je onderaan dit artikel.

App ontwikkelen kosten-overzicht

app ontwikkelen kosten
Bron: 194 apps gemaakt door Nederlandse app-ontwikkelaars

app ontwikkelen kostenInterpretatie van deze gegevens

Het bovenstaande overzicht is gebaseerd op maatwerk app-ontwikkeling. De kosten zijn gebaseerd op ruim 140 ontwikkelde apps door meer dan 40 Nederlandse app-makers. Ze geven een goed inzicht in hoe de kosten voor app-ontwikkeling zijn verdeeld. Er worden relatief weinig apps gebouwd in de laagste prijsrange: €2500 tot €5000. Dit zijn basis-apps; verwacht hierbij niet veel functies of flexibiliteit. Bij deze apps wordt veelal gebruik gemaakt van app-formats die al eerder zijn gemaakt, maar in een ander jasje worden gestoken. Wil je meer weten over verschillende soorten apps en hun kosten? Neem dan een kijkje bij het artikel: 'Wat kost een app?'.

Zoals je ziet vallen de meeste apps in de categorieën tussen de €5.000 tot €30.000. In deze budgetrange zijn veel apps omdat er dan genoeg uren vrij komen bij een app-maker om een unieke functie te bouwen, waardoor je apps van toegevoegde waarde krijgt. Bij deze apps wordt er ook data gehaald uit externe bronnen en aandacht besteed aan een sterk design en een fijne gebruiksvriendelijkheid.

Daarnaast vind ik het opvallend dat er veel apps worden gebouwd tussen de €50.000 en €100.000 en daarboven: in deze categorie worden zeer complexe apps ontwikkeld met verfijnde gebruikersinterfaces. Als je echt een state-of-the-art app wil met complexe functies, integraties met systemen en een echt waar kunstwerk, dan kom je in deze prijsklasse. Veel spelletjes apps komen ook in deze klasse terecht. Bij spelletjes wordt er meestal geen gebruik gemaakt van eerdere app-formats. Er gaat veel tijd zitten in het design, de gameplay, techniek en promotie. Een uitgebreide beschrijving over de prijsopbouw van apps vind je in dit artikel over app laten maken kosten. Of bekijk hoe een externe ontwikkelaar erover denkt op: watkosteen.app

"Per idee, markt en platform zijn de kosten uiteraard erg verschillend."

app ontwikkelen kostenMaar in welke prijsklasse valt jouw app dan?

Nu heb je een idee van de app markt en hoeveel de meeste apps kosten. Maar jij wil natuurlijk weten hoeveel jouw app kost! Per idee, markt en platform zijn de kosten uiteraard erg verschillend.

Daarom hebben we een App Prijs Database gemaakt waarmee je zelf in ruim 190 apps zoekt of er een vergelijkbare app is. Door te ontdekken hoeveel deze app heeft gekost, heb je ook een indicatie van jouw app!

Wil je toegang tot deze tool? Vul dan hieronder je e-mailadres in, dan geven we je per e-mail toegang:

Met de Ontwikkelkosten Check kom je erachter wat er betaald wordt voor meer dan 190 reeds gemaakte apps zodat je exacter de prijs van jouw app kunt zien. Om het je makkelijker te maken, krijg je hieronder direct toegang tot de Ontwikkelkosten Check, door je e-mailadres in te vullen.

-David van AppSpecialisten

Reacties

Ingediend door Michiel Groot … op

Beste David,

Wat een geweldig filmpje weer zoveel informatie en duidelijke handvaten om verder te gaan echt top.

Ik ga zeker gebruik maken van een app ontwikkelaar.

groeten,

Michiel Groot koerkamp

Ingediend door N op

Erg goeie informatie! Dankuwel.

Ingediend door sidney op

Nu ik u filmpjes gezien heb is het voor mij zeer duidelijk dat ik gebruik ga maken van een specialist voor de app ontwikkeling.

Danku voor de informatie.

Goed om te horen Sidney! Vergeet vooral niet te kijken in onze zoekmachine als je een geschikte ontwikkelaar zoekt: https://www.appspecialisten.nl/app-ontwikkelaars

Ingediend door Stefan de Bil op

Beste meneer de Loof,

Op dit moment ben ik bezig met een schoolproject, het gaat hierom het in kaart te brengen van de kosten van een app. Het gaat hierbij over dat een klant zijn locatie en probleem kan invoeren op de app, en hiervoor een monteur naar de klant gestuurt kan worden.

Kunt u mij hierover een geschatte inschatting geven van de kosten?

Met vriendelijke groet,

Stefan de Bil

Ingediend door david@appspeci… op

In reply to by Stefan de Bil

Hoi Stefan,

Wat leuk dat je bezig bent met een app-idee voor school. Neem eens een kijkje op dit artikel: https://www.appspecialisten.nl/school

Het is specifiek geschreven voor studenten en scholieren die met een app-project bezig zijn. Hier vind je ook een voorbeeld offerte.

Succes met je opdracht!

Gr. Katja

Ingediend door Daphne ten Voorden op

goedemorgen,

Bedankt voor het informatieve filmpje! Er is weer een hoop duidelijk geworden.

ik zou graag gebruik maken van jullie matchings-tool. Ik zie jullie mail graag tegemoet!

mvg,

Daphne

Ingediend door david@appspeci… op

In reply to by Daphne ten Voorden

Hoi Daphne,

Fijn dat je er iets aan hebt gehad! Voortaan kan je het bovenstaand formulier invullen om de matchingtool meteen in je inbox te krijgen.

Groetjes,

Katja

Ingediend door Frerik Bongers op

Graag krijg ik toegang tot het prijsoverzicht van de apps.

Alvast bedankt!

Hoi Frerik,

Goede vraag. Onderaan het artikel, onder de tekst "Toegang tot de App-prijs Matching tool" staat een grijs blok, waarin je de gegevens invult en klikt op "Krijg toegang tot de Prijs Matching Tool". Daarna krijg je toegang tot de tool via de mail.

Zie je het grijze blok niet? Dan ziet je webbrowser dit blok als een advertentie en wordt hij geblokkeerd. Stel dan je Adblocker minder streng in en laad de pagina opnieuw.

Lukt dat zo?