5 innovatieve locatie-gebonden sport-apps

Sport doe je over het algemeen buitenshuis, daarom is het handig om als sporter een app te gebruiken die rekening houdt met de locatie waar je je begeeft. We zetten 4 apps voor je op een rij die je locatie gebruiken om beter, eerlijker en leuker te kunnen sporten.

Whereabouts

Na het grote dopingschandaal in de wielersport, is er de behoefte om sporters te kunnen traceren om dopinggebruik tegen te gaan. Internationale top-sporters kunnen dankzij een app op eenvoudige wijze aan de doping-autoriteit laten weten wat hun locatie is. De whereabouts-app helpt hen om dit snel te kunnen doorgeven. Het doel is om de app door sporters over de hele wereld te laten gebruiken.

Golf-traxx

Op een grote golfbaan is het soms lastig om te navigeren, met name als je moet weten waar de hole is. Je wilt weten waar je precies bent en meer informatie over je omgeving bekijken. Golf-traxx is een app die je hierbij helpt en golfers hun locatie in hun voordeel laat gebruiken.

Zombies, run!

Er zijn vele verschillende apps die hardlopers helpen om hun prestaties bij te houden, maar er is geen enkele app die een hardloper zo motiveert als Zombies, run! In deze app zit er een horde van zombies achter je aan die je afschud door… te hardlopen! Wanneer je langzamer gaat lopen halen de zombies je langzaam in en hoor je ze kreunen door je oortelefoontjes. Ondertussen verzamel je punten door opdrachten uit te voeren, een sterke motivatie app dus!

Hooligan app

Sport, en met name voetbal, wordt soms verpest door hooligans. Deze hooligans krijgen steeds vaker een stadionverbod, maar dit verbod is lastig te handhaven. Met de Hooligan-app wordt dit probleem verkleind, omdat de app de locatie van de hooligan toont. De app werkt ondermeer met een vingerafdruk voor de verificatie van gebruiker. Waterdicht is het systeem nog niet, maar het werkt beter en goedkoper dan de bestaande methodes.

Nieuwe informatie

Dit artikel is al even geleden geschreven. Wil je nieuwe informatie over apps hebben? Wat je bijvoorbeeld echt wel en niet moet doen? Lees dan dit artikel 'Deze 7 valkuilen kent een applicatie ontwikkelaar niet... maar bepalen wel het succes van jouw app!'.

Hoe maak je een appWil jij alle stappen weten die bij een app maken horen?

Wil je de stappen om een app te maken gemakkelijk in een overzicht hebben? Dat kan! 

Vul je gegevens in, dan krijg je direct toegang tot een handig overzicht van het A tot App stappenplan:

-David van AppSpecialisten

markten
onderwerpen
geschreven door
David van der Loo