De 6 beste toepassingen van apps voor calculatie in de zorg

In het eerder artikel over calculatie-apps, bleek al dat er in iedere sector calculatie apps zijn: apps die een berekening voor je uitvoeren. Met name in de zorg sector zijn deze apps erg populair. Daarom lichten we er 6 voor je uit.

calculatieCalculatie app 1: Doseeradvies dabigatran

Om tot een goede dosering te komen van het Dabigatran medicijn zijn er diverse factoren belangrijk. Zo speelt leeftijd een rol en moet er ook rekening gehouden worden met het lichaamsgewicht. Aan de hand hiervan wordt een optimale dosering berekend in de Dabigratran-app. Dit komt de werking van het medicijn ten goede. 

(inmiddels is de Dabigatran app niet meer beschikbaar)

calculatieCalculatie app 2: Medix

Als patiënten meer controle over hun ziekte hebben, worden ze gesterkt om het gevecht met hun ziekte aan te gaan. Om patiënten meer controle te geven werkt de Medix-app als een dagboek voor het innemen van medicatie en kunnen er doelen gesteld worden om de gezondheid te verhogen. Daarnaast heeft de app een alarm dat de patiënt eraan herinnert om zijn medicijnen in te nemen. Door de koppeling met een online systeem kunnen artsen daarnaast zien wat de status is van de patient en hierdoor meer gerichte behandelingen voorschrijven. De calculatie in deze app berust met name op interactie tussen arts en patiënt.

calculatieCalculatie app 3: Tell me Baby

Als je de keuze maakt om kinderen te krijgen, is het voor stellen handig om te weten wanneer zij het meest vruchtbaar zijn. Met de Tell me Baby-app kunnen stellen berekenen op welke datum zij het beste een kind zouden kunnen verwekken. Op deze manier wordt het krijgen van een baby eenvoudiger. Daarnaast is de app zelfs in staat om datums te bepalen waarop de kans groter is dat er een jongen of een meisje verwekt kan worden.

"Als jonge ouder wil je het liefst zo goed mogelijk zorgen voor je kind. Apps kunnen dit ondersteunen."

calculatieCalculatie app 4: ADHD in beeld

Als ouder van een ADHD-kind is het soms lastig om bij te houden hoe ADHD invloed heeft op je kind. Door in de ADHD in beeld-app een score bij te houden en aan te geven welke activiteiten er op een dag worden gedaan, berekent de app welke activiteiten het meest bevorderend zijn voor een leuke dag. Daarnaast krijgt een ouder meer inzicht in hoe dagen zijn verlopen en kan zij bijsturen om het omgaan met ADHD-kinderen te verbeteren.

calculatie

calculatieCalculatie app 5: Burn Fat not Fuel

Het is veel gezonder om te fietsen en het bespaart benzine om niet met de auto te gaan. Maar hoeveel precies? De Burn Fat not Fuel-app berekent precies hoeveel je kan afvallen én benzine je kan besparen door te fietsen in plaats van auto te rijden. Daarvoor gebruikt zij de variabelen van de route die je fietst, je gewicht en je lengte.

calculatieCalculatie app 6: Kraamzorg

Als jonge ouder wil je het liefst zo goed mogelijk zorgen voor je kind. Apps kunnen dit ondersteunen. Zo houd je met de kraamzorg-app nauwkeurig bij hoeveel je baby weegt, helpt het je bij het geven van flesvoeding en het bijhouden van het voedingsschema. Door regelmatig het gewicht van je baby in te geven berekent de app bovendien of jouw baby een gezond gewicht heeft.

Nieuwe informatie

Dit artikel is al even geleden geschreven. Wil je nieuwe informatie over apps hebben? Wat je bijvoorbeeld echt wel en niet moet doen? Lees dan dit artikel 'Deze 7 valkuilen kent een applicatie ontwikkelaar niet... maar bepalen wel het succes van jouw app!'.

Hoe maak je een appWil jij alle stappen weten die bij een app maken horen?

Wil je de stappen om een app te maken gemakkelijk in een overzicht hebben? Dat kan! 

Vul je gegevens in, dan krijg je direct toegang tot een handig overzicht van het A tot App stappenplan:

-David van AppSpecialisten