Derde aflevering YouTube serie: Een app maken voor iPhone of Android?

Een app maken voor iPhone of voor Android? Deze video laat het verassende antwoord zien:

In Nederland heeft naar schatting 75% van de mensen een Android Smartphone en 19% heeft een iPhone. Er zijn dus ongeveer 4x zoveel Android gebruikers als iPhone gebruikers. Als je een app wil ontwikkelen voor één mobiel besturingssysteem dan zou je voor Android moeten gaan, toch? Nou het zit iets complexer.

Uit verschillende rapporten blijkt namelijk, dat Android gebruikers hun telefoon over het algemeen minder intensief gebruiken. Een rapport van business insider melde zelfs dat iPhone gebruikers 5 keer meer geld uitgeven dan een Android gebruiker. Sommige onderzoekers suggereren dat het komt dat er veel Android smartphones alleen worden gebruikt voor telefoneren en af en toe sms-en.

Zijn alle Android gebruikers dan huisvrouwen? En zijn alle iPhone gebruikers hipsters met grote brillen en baarden? Nou zo erg zal het niet zijn, maar laten we ervan uitgaan dat je niet persé hoeft te ontwikkelen voor Android door het groter aantal gebruikers. Er zit trouwens wel een kern van waarheid in het type gebruikers van iPhone. iPhone's zijn vaak duurder en dat zou erop wijzen dat zij hun smartphone belangrijker vinden dan Android gebruikers. Kort gezegd, iPhone gebruikers zullen sneller een nieuw smartphone kopen en daardoor ook sneller een app downloaden of kopen.

Daarnaast is er nog een ander belangrijk feit te noemen. De iPhone werd in 2007 geintroduceerd en inmiddels zijn er 7 nieuwe iPhones en 7 type iPads uitgekomen. Best wel diverse apparaten zou je zeggen, maar sinds de introductie van Android zijn er meer dan 12 duizend verschillende Android apparaten uitgekomen. Om een app compatible te maken is dus een stuk eenvoudiger voor iPhone dan voor Android. Je moet namelijk ervoor zorgen dat een app goed werkt op Androids met verschillende schermresoluties en met uiteenlopende snelheden. Als je een app maakt dan wil je daar niet op concentreren. Dan wil je bezig zijn met testen met gebruikers of de app fijn voor hen werkt of met de promotie van je app.

In de meeste gevallen zal blijken dat een iPhone app effectiever is dan Android. Maar, dat hangt af van specifieke wensen, doelen en je gebruikers. Het is dus erg belangrijk om op voorhand goed te kijken naar jouw doelgroep. Of Android of iPhone beter is, wordt dan vanzelf duidelijk.

Wil je jouw Android of iPhone app laten maken door een professional? We hebben een zoekmachine gebouwd waarin we de beste Nederlandse app-ontwikkelaars hebben verzameld. Klik op de knop hieronder om de zoekmachine te gebruiken en vind jou ideale iPhone en/of Android app-ontwikkelaar!

Hoe maak je een appWil jij alle stappen weten die bij een app maken horen?

Wil je de stappen om een app te maken gemakkelijk in een overzicht hebben? Dat kan! 

Vul je gegevens in, dan krijg je direct toegang tot een handig overzicht van het stappenplan:

-David van AppSpecialisten

fase van jouw app
markten
onderwerpen
geschreven door
David van der Loo