5 verschillende kaarten-apps: leer van anderen voordat je jouw eigen app maakt

Voordat je zelf op kaarten app development gaat focussen, is het slim om je te oriënteren. Er zijn namelijk al diverse kaarten apps beschikbaar; wat is er al in de markt en wat kan ik daarvan leren?

Grenspalen

Met de Grenspalen-app zorgt het Kadaster ervoor dat zij het beheer van de grenspalen tussen Nederland, België en Duitsland goedkoper kunnen uitvoeren. Door namelijk de grenspalen die bij hen bekend zijn te plotten op een kaart en burgers de mogelijkheid te geven de status van deze palen door te geven, kunnen zij gericht de grenspalen onderhouden. Slim!

Lost in Time

Een heel andere app die gebaseerd is op kaarten en locatie is Lost in Time. Met deze app beleef je een avontuur dat afhankelijk is van je locatie. Zo ontdek je de binnenstad van Utrecht door locaties te bezoeken en opdrachten uit te voeren. Een ideale manier om Utrecht te verkennen en zo toeristen en dagjesmensen naar je stad te trekken. Met een kaartengame-app dus!

Amsterdam the map

Met kaarten-app The map navigeer je moeiteloos door Amsterdam en ontdek je de leukste plekken. Ideaal voor toeristen. Eem groot voordeel van de app is dat er geen internetverbinding nodig is voor het gebruik, zo bespaar je als gebruiker kosten. De app ontwikkelaar van deze app is slim geweest door tevens kortingscoupons toe te voegen.

iSailor

Niet alleen op het land, maar ook op het water zijn er diverse kaarten beschikbaar. Het is belangrijk dat ook deze kaarten accuraat worden bijgehouden, zodat ongelukken voorkomen worden. iSailor is gratis te downloaden en je betaalt vervoglens alleen voor de kaarten die je daadwerkelijk download en gebruikt.

App Map

Een hele ander type app is App-Map. Met deze app kun je zien welke apps gedownload worden en waar dit gebeurt. Op deze manier komen gebruikers erachter welke apps op bepaalde locaties populair zijn. Een relevante app dus voor iedere kaarten-app maker!

Nieuwe informatie

Dit artikel is al even geleden geschreven. Wil je nieuwe informatie over apps hebben? Wil je weten hoe mensen nu apps gebruiken én hoe jij het kan inzetten voor jouw app-idee? Lees dan dit artikel over Mobile Marketing.

Hoe maak je een appWil jij alle stappen weten die bij een app maken horen?

Wil je de stappen om een app te maken gemakkelijk in een overzicht hebben? Dat kan! 

Vul je gegevens in, dan krijg je direct toegang tot een handig overzicht van het A tot App stappenplan:

-David van AppSpecialisten