1 + 1 = team

Vandaag, 2 februari 2016, is het precies een jaar geleden dat de stage van Katja Nagelkerke begon bij AppSpecialisten. Nu werkt ze hier als Projectleider Mobiele Applicaties. Klink fancy, hieronder lees je wat dat echt inhoudt:

Wie is Katja?

Dat vind ik lastig om van mezelf te zeggen, maar vrienden vinden me vrolijk en creatief. Ook houd ik wel van een grapje en kun je me wakker maken voor blues muziek. Ik ben een groot fan van Billy Holiday. Zelf speel ik ook piano en houd ik van zingen.

Wat zijn dingen waar je trots op bent, voordat je bij AppSpecialisten kwam?

Ik werkte in Café Jack´s, dat ligt hier om de hoek. De eigenaar van dit café gaf me veel verantwoordelijkheid en gasten keken vaak verbaasd op als ze hoorden dat ik het café een hele avond in mijn eentje draaide. Dan moet je grenzen durven aangeven en daardoor kreeg ik nog meer respect van de (stam)gasten.

Ook heb ik een meewerkstage gedaan bij de Pathé bioscoop. Daar organiseerde ik evenementen zoals de ladies night, kinderbioscoop en diverse filmpremieres. Dan mocht ik alles bedenken, voorbereiden en tijdens de avond mijn collega's aansturen. Daar leerde ik niet alleen van, het was ook nog eens leuk.

Als laatste heb ik dit jaar mijn studie afgerond. De leukste minor uit mijn studie was Transmedia Storytelling, een nieuwe manier van communiceren waarbij je een spel maakt van de communicatie naar een doelgroep. Mensen gaan dan op zoek naar puzzelstukjes op diverse kanalen (op websites, op straat, via sms) om een verhaal te volgen. Daarvoor heb ik een sprookje geschreven en mensen moeten er dan achterkomen hoe het afloopt. Echt super raar om te zien dat mensen de broodkruimels die je hebt uitgestrooid ook allemaal vinden!

Een jaar geleden startte ik mijn eindstage bij AppSpecialisten en in de zomer studeerde ik af. Inmiddels werk ik bij AppSpecialisten.

Dus nu werk je bij AppSpecialisten. Zijn er nu 2 kapiteins op een schip?

Nee, joh, het voelt helemaal niet alsof er een van ons twee de baas is. Het leuke is dat we heel direct met elkaar communiceren en goed naar elkaar luisteren. Als er al een keer een probleem is dan spreken we dat meteen uit en lossen dat op. Dat is heel fijn, er worden nergens doekjes om gewonden. Ik ondersteun hem met online marketing, projecten voor klanten en bij het doen van marktonderzoek. En als er uiteindelijk een knoop moet worden doorgehakt, dan doet David dat.

Dus 1 + 1 = team?

Haha, ja inderdaad. Door de openheid is het fijn samenwerken en het is gezellig op kantoor. David heeft meer ervaring met online marketing en marktonderzoek, dus daar leer ik van. Nu weet ik meer over het bijhouden van zakelijke media, het schrijven van artikelen en het doen van bijvoorbeeld een marktonderzoek. Tegelijktijd verzin ik creatieve nieuwe dingen waar ik David van zie opkijken. We vullen elkaar dus goed aan.

 

Update december 2019: Inmiddels heeft Katja AppSpecialisten weer verlaten. Hoe dat voor haar was, vind je terug in haar afscheidsblog.

-David van AppSpecialisten

markten
onderwerpen
geschreven door
David van der Loo