Welke 5 onderdelen horen er in een congres app?

Tijdens een zakelijk evenement zoals een congres, symposium of lezing kan een app erg handig zijn. We noemen hieronder een aantal zaken waarvoor je een app kan gebruiken tijdens een congres. 

Programma

Het programma is een must voor een congres app. Zelfs wanneer het programma tussentijds wijzigt, bijvoorbeeld door een vertraagde spreker, blijven congresbezoekers toch nog up do date dankzij de app. Ook kan de app gepersonaliseerd worden, zodat bezoekers kunnen aangeven aan welke sessies ze gaan deelnemen en hun eigen schema ontvangen. Daarnaast kunnen bezoekers presentaties een cijfer geven en dit delen met andere gebruikers. 

Plattegrond

Een plattegrond is erg handig tijdens een zakelijke evenement, denk bijvoorbeeld aan toiletten, garderobe, eetgelegenheden en de balie. Als de plattegrond het toelaat kun je ook de route naar het evenement opzoeken.

Registratie

Een app is natuurlijk de ideale tool om gebruikers te registreren. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij binnenkomst of bij het verstrekken van de lunch. Eventbrite heeft hier een verassend uitgebreid systeem voor dat werkt met QR-codes, die zorgen voor een unieke registratie.

Deelnemers

Voor de deelnemers is het handig om te weten wie er nog meer aanwezig zijn tijdens het event, op die manier kunnen ze gericht netwerken. Een aanwezigheidsindicator in de app helpt hierbij. Daarnaast kan een interactieplatform zorgen voor connecties tussen de bezoekers tijdens de presentaties in de vorm van een chat of social media platform. Hiervoor leent Twitter zich goed, dat relatief eenvoudig te integreren is in een app.

Interactie

Interactie met het publiek is belangrijk om een presentatie te laten slagen. Een goed voorbeeld van een app die ervoor zorgt dat de presentator interactie kan hebben met het publiek, is Presenterswall. Met deze app blijft een presentator in controle over zijn presentatie, maar kan hij wel direct inspelen op de zaal door vragen te stellen. 

Vergeet daarbij niet de gouden regel: een simpele app is vaak een krachtige app. Beperk daarom het aantal functionaliteiten of stel de app beschikbaar voor verschillende situaties. Ook is het vaak handig om de app uit te brengen voor tablets, zodat er meer informatie op een scherm getoond kan worden.

Nieuwe informatie

Dit artikel is al even geleden geschreven. Wil je nieuwe informatie over apps hebben? Zoals weten hoe je een goede app kan maken? Ik geef je 3 tips in dit artikel over app maken.

 

Hoe maak je een appWil jij alle stappen weten die bij een app maken horen?

Wil je de stappen om een app te maken gemakkelijk in een overzicht hebben? Dat kan! 

Vul je gegevens in, dan krijg je direct toegang tot een handig overzicht van het A tot App stappenplan:

-David van AppSpecialisten

doel van jouw app
fase van jouw app
geschreven door
David van der Loo