Sundar Pichai: Code Rood

Het klinkt misschien als een onschuldig, vermakelijk appje: Chat GPT en soortgelijke AI software die tekst kunnen schrijven die haast niet van 'echte' tekst te onderscheiden is. Toch sloeg Sundar Pichai, bestuursvoorzitter van Google, alarm. Volgens hem brengt de nieuwe ontwikkeling zijn bedrijf in levensgevaar. Want Chat GPT en consorten zouden zomaar de hele zoekmachine overhoop kunnen gooien. Ten nadele van Google, natuurlijk.

Hoe is het dan zo gevaarlijk? Nou, als je Google vraagt waarom bananen geel zijn, krijg je een aantal links naar jouw antwoord. Software zoals Chat GPT geeft jou echter al gelijk antwoord en slaat dus een stap over.

Ontwikkeltools

Niet alleen Google heeft te maken met deze ontwikkeling. Ook de wereld van apps gaat hierdoor veranderen. Zo heeft GitHub, een ontwikkeltool voor app ontwikkelaars, een extra tool uitgebracht: Copilot. Deze tool is net als Chat GPT gebaseerd op AI, welke programmeurs helpt om sneller en foutlozer code te maken. Ook Google wil de slag niet missen en heeft PaLM-Coder 2 aangekondigd. De ins en outs hebben ze nog niet vrijgegeven, maar het zou moeten gaan samenwerken met Android Studio. Welke software programmeurs dan ook (gaan) gebruiken, er wordt verwacht dat ze allemaal met deze nieuwe generatie AI aan de slag kunnen gaan.

Designtools

Naast ontwikkeling zal ook het ontwerp van apps in een versnelling raken. AI kan namelijk net zo goed worden ingezet om apps te designen. Met de zogenaamde Maker Suite is het eenvoudig om prototypes te maken van je apps, wat UI en UX designers ten goede komt. Alles bij alles komt dus bijna elk facet van appontwikkeling in een stroomversnelling.

De volgende Google I/O

Hoe de nieuwe tools eruit gaan zien, komen we waarschijnlijk pas te weten tijdens de volgende Google I/O. Dit is een groot internationaal evenement, georganiseerd door Google, waar de grootste aankondigingen van het jaar plaatsvinden. Die vinden meestal plaats in mei, dus is het nog even afwachten tot we duidelijkheid hebben.

Jouw app maken en AI

Maar zelfs met deze nieuwe tools is het voor jou mogelijk nog net zo ingewikkeld om een app te maken; het hangt allemaal af van jouw kunnen en kennen. Heb je kennis van ontwikkeling of programmeren? Wellicht gaat het voor jou dan allemaal wat sneller. Zit jouw passie echter vooral bij jouw app-idee? Dan zijn dit vooral ontwikkelingen die jouw ontwikkelaar zullen treffen.

Dat gezegd hebbende gaan er toch dingen voor jou en je app veranderen. Doordat designers en ontwikkelaars sneller kunnen werken, zal de prijs van appontwikkeling gaan dalen. Aan de andere kant zullen er op hoger tempo apps op de markt verschijnen. Oftewel: meer concurrentie.

Hoe kun jij hiermee omgaan? Gelukkig gaat het maken van een app niet alleen om ontwikkeling. Het gaat namelijk om 4 dingen:

1. Technologie
  2. Financiering
  3. Marketing
  4. Je team

De technologie zal dus gaan veranderen. Financieel gezien gaat het er nog steeds om dat je een goed financieringsplan hebt. Je marketing blijft kernachtig om je doelgroep te bereiken en je team zal altijd de drijfveer van je project blijven.

Hoe maak je een appVan A tot App Stappenplan

Die vier onderdelen moeten goed in balans staan om een succesvolle app te maken. Dat kun je op gevoel doen, maar ook met een meetinstrument. Bijvoorbeeld het Van A tot App Stappenplan. Daarmee houd je zicht op alle aspecten van de ontwikkeling van jouw app. Download 'm hieronder, gratis.

het Van A tot App Stappenplan
In welke stappen ga jij Van A tot App?
het Van A tot App Stappenplan
Kom erachter welke stappen je leiden naar jouw eigen app

Met het Van A tot App Stappenplan ontdek je:

✔️ Welke stappen er zijn om je app succesvol te maken
✔️ Waar je allemaal aan moet denken om geen stappen te vergeten
✔️ Hoe je iedere stap uitvoert

Toegang tot het Van A tot App Stappenplan kost normaal €7 in de shop, nu GRATIS toegankelijk:

-David van AppSpecialisten

Fase van jouw app
Markten
Geschreven door
David van der Loo

Reacties: Wat vind jij van dit artikel?

Je hebt het bovenstaande artikel snel doorgelezen. De kopjes en iconen waren daarvoor handig. Maar misschien heb je iets gemist dat er niet in stond. Of misschien heeft dit artikel je juist geholpen. Laat een reactie achter en laat weten wat je van het artikel vindt!