3 onmisbare tools als je begint aan een app| kennisbank

"Hoe moet ik nu verder met mijn app-idee?"

Stel jij jezelf wel eens deze vraag, of een vraag die er nogal op lijkt?

Regelmatig spreek ik mensen met een app-idee die mij zo'n vraag stellen. Het is natuurlijk ook een belangrijke en logische vraag, want je wil graag verder komen dan alleen het idee.
Daarom geef ik je in dit artikel 3 onmisbare tools voor als je begint aan een app.

Mocht je geholpen zijn met mijn tips, vraag ik je om mij ook te helpen. Met jouw feedback kan ik namelijk één van mijn tools nóg beter maken! Meer hierover aan het eind van dit artikel, of aan het einde van de livestream:

video een eigen app maken

Onmisbare tool 1: Toets de haalbaarheid

Gaat je app wel werken? Kan het een succes worden? En hoeveel gaat dat dan kosten?

Het kostenplaatje is voor veel mensen een reden om wel of niet door te gaan met hun app-idee, of hun app-idee aan te passen. Want als je weet of je het kan betalen of hoe je je uitgaven terugverdient, dan kun je met meer zekerheid je app ontwikkelen.

Maar weet je ook hoe je een app kan betalen? Ja, met je eigen geld, maar er zijn nog meer opties. Dit geldt ook voor verdienmodellen.

Ik heb zo'n 190 apps bestudeerd en in één tool gezet waarmee jij jouw app-idee met een bestaande app vergelijkt: de App Haalbaarheid Scan. Je probeert natuurlijk een uniek app-idee op de markt te brengen, maar elke app heeft wel iets van een andere app weg.

Stel, je vindt in de tool een app die goed overeenkomt met jouw app-idee. Dan krijg je gelijk inzichtelijk:

• hoeveel die bestaande app heeft gekost;
  • hoe deze app is gefinancierd;
  • welk verdienmodel deze app gebruikt.

Op die drie vlakken heb je een aardig beeld van de haalbaarheid van je app.

Onmisbare tool 2: Zet je idee direct als app op je telefoon

"Huh, maar moet die app niet eerst ontwikkeld worden voor ik 'm op mijn telefoon heb?". Ja, dat klopt. Maar ik heb het dan ook niet over een volledige app die op de app store staat. Ik heb het over een werkend prototype.

Dat prototype bestaat uit pen, stift of potlood, wat papier en jouw smartphone. Oh ja, en natuurlijk de POP app van Marvel! Want met de POP app maak je van jouw schets een werkend model van jouw app-idee.

Je schetst de schermen voor jouw app, maakt er foto's van en zet ze in de POP app. Daarin kun je een aantal basale functies maken, bijvoorbeeld knoppen die je naar een volgend scherm leiden. Dat werkt op je smartphone, dus kun je het idee ook gelijk testen.

Toch kan het lastig zijn om 'zomaar' een app ontwerp te schetsen. Vooral als je dit nooit eerder hebt gedaan. Daarom heb ik een training ontwikkeld waarmee jij met de POP app aan de slag leert gaan. Je komt te weten wat je nodig hebt om jouw app-idee zo goed mogelijk direct op je telefoon te zetten.

Onmisbare tool 3: Met begeleiding je app-succes maken

Vanaf het moment dat je een app-idee hebt, komen er ontzettend veel vragen op je af.

Wordt het een succes volgens je marktonderzoek? Moet je een ontwikkelaar inschakelen of een designer om hulp vragen? Op welke app store gaat je app staan? Is er promotie nodig? Gaat de groei niet snel genoeg?

In welke fase je ook zit, app-ontwikkeling kent veel vragen waar je een antwoord op moet hebben. Het zou toch fijn zijn als je daar wat handvaten bij had.

Die handvaten heb je met Van A tot App. Deze tool is nog vers van de pers! Van A tot App geeft je op het juiste moment de juiste informatie voor je app, zodat je zelf van A tot App gaat.

De beste tool?

De App Haalbaarheid Scan, de POP app training en Van A tot App. 3 onmisbare tools als je begint aan een app. En toch vraag ik je om te kiezen: aan welke tool heb jij het meest?

Ik vraag je dit omdat ik een subsidie heb ontvangen waarmee ik één van deze tools verder kan ontwikkelen. Dan ontwikkel ik natuurlijk het liefst de tool waar de meeste mensen het meeste aan hebben!

Laat het me voor 29 november weten in deze poll, dan krijg je van mij toegang tot de tool die jij het liefst gebruikt.

PS Je hebt een geweldig idee voor een app. En toch is ‘ie er nog niet.

Wat zou het gaaf zijn als daar nou eens verandering in kwam!

De Live Online Training Krijg je eigen app! op 30 november geeft de ontwikkeling van jouw app de boost die hij nodig heeft.

Klik hier en schrijf je in via deze link

Zou het niet mooi zijn als het ontwikkelen van je app in een stroomversnelling kwam. Mét geld van een betrouwbare partij, en met een ontwikkelaar die je enthousiasme deelt en snapt wat je precies bedoelt.

Daarom krijg je tijdens deze Live Online Training:

• 3 supertips waardoor jouw app eindelijk vaart krijgt en  nu eindelijk wél gaat lukken
  • Dé methode waarmee ik voor tientallen apps financiering regelde, en hoe jij dat ook doet zelfs als je dit niet eerder hebt gedaan
  • Een effectieve manier om ontwikkelaars te overtuigen zodat ze jouw app willen bouwen
  • 5 versnellers, die de vaart die je nu hebt nog enorm vergroten en zorgen dat jouw app er heel snel is

Reserveer je plek nu en schrijf je in

-David van AppSpecialisten

markten
geschreven door
David van der Loo

Plaats mijn reactie

Loop jij al een tijdje rond met een idee? En wordt het maar geen app?

Ontdek tijdens de
Live Online Training
'Krijg je eigen app':

• 3 supertips waardoor jouw app nu eindelijk wél gaat lukken

• Dé methode waarmee je financiering regelt

• Het overtuigen van een ontwikkelaar om jouw app te bouwen

• 5 versnellers die ervoor zorgen dat jouw app er heel snel is

Schrijf je in:

De auteur van dit artikel

David is de naam, aangenaam je te leren kennen!

David van der Loo

App Expert

"In dit artikel leer je van mijn ervaring met 600+ bedrijven, 10+ jaar werken in de app markt en vele interviews en onderzoeken met experts. Deze artikelen zijn inmiddels meer dan 1.000.000x gelezen. Goed dat je één van deze lezers bent!"

Lees wat anderen over David zeggen