Interview: zo maakte Golfy zijn app

Een app maken, hoe werkt dat eigenlijk? David van der Loo van AppSpecialisten vroeg het aan Jan-Douwe Gaastra van Golfy. Met de Golfy app kun je in enkele clicks een starttijd reserveren of profiteer je van een aantrekkelijke golfdeal. Hoe liet hij deze app maken? Wat kun jij daarvan leren? En hoe is het eigenlijk allemaal begonnen?

He Jan-Douwe, leuk dat ik even met je kan praten over Golfy. Waarom wilden jullie de Golfy app maken?
 

He David, geen probleem ik vind het juist leuk om te praten over mijn grote passie, Golfy. We hebben de Golfy app gemaakt omdat we een behoefte zagen in de golfmarkt die nog niet werd vervuld. Daarnaast was het ook een stuk eigen frustratie. Voordat onze app bestond moest je namelijk een half uur rondbellen en Googelen naar golfbanen om te kunnen gaan golfen op de dag en het tijdstip van jouw keuze. Terwijl je aan het bellen en zoeken was moest je dan ook nog eens je medespelers op de hoogte houden. Dat moet anders kunnen vonden wij!

Tegen welke uitdagingen liepen jullie aan en hoe heb je deze aangepakt?
 

 

Technisch gezien is het bouwen van de Android app het lastigste. Er zijn zoveel verschillende devices met hun “eigen” lagen dat het veel extra werk en kennis kost om die app goed te laten werken op alle software-versies en smartphones. Qua sales was het met name in het begin lastig om de golfbanen te overtuigen van ons concept. We waren nieuw op de markt met een baanbrekend product dus velen keken even de kat uit de boom. Om over deze drempel te kunnen stappen zijn we met alle stakeholders in onze markt een open dialoog aangegaan om draagvlak te creëren. Na enige tijd begon dit zijn vruchten af te werpen.

Jullie hebben gekozen voor Label A als ontwikkelaar voor jullie app, waarom hebben jullie voor hen gekozen?

 

Een van de medeoprichters van Golfy heeft eerder naar grote tevredenheid gewerkt met Label A. Dat leidde tot het eerste contact. Nadat wij ons idee letterlijk op de achterkant van een bierviltje hadden gepresenteerd, besloten zij om mee te doen als bouwende partij en te participeren in Golfy. De slagkracht, kennis, expertise en passie voor ondernemen en aanpakken maakt Label A een perfecte partner. Ik kan hen dan ook aanraden aan elk bedrijf of ondernemer die denkt aan het bouwen van een app.

Kunnen andere bedrijven iets van jullie leren als het aankomt op app-ontwikkeling?
 

 

Wij zouden bedrijven of personen die een app willen ontwikkelen aanraden om eerst goed rond te vragen in hun eigen omgeving én daarbuiten of er behoefte is aan de app die je wilt gaan laten maken. Zonder behoefte kan het niet slagen. Daarnaast is het verstandig om eerst een app prototype te laten maken en die te testen in de markt. Houd bij budgettering niet alleen rekening met de initiële bouw, maar ook met doorontwikkeling, marketing en onderhoud. Daarmee voorkom je dat je een schitterende app hebt die vanwege gebrek aan geld nooit kan slagen.

Over Golfy

Wil je meer weten over hoe Golfy de golfmarkt wil veroveren? Bezoek dan de Golfy website, download de gratis Golfy app of bekijk deze animatie.

 

 

Ook een app-prototype laten bouwen?

Wil je ook de behoefte naar jouw app testen voordat je hem gaat bouwen? Lees hoe je veel geld kunt besparen in dit artikel over het bouwen van een app-prototype.

Hoe maak je een appWil jij alle stappen weten die bij een app maken horen?

Wil je de stappen om een app te maken gemakkelijk in een overzicht hebben? Dat kan! 

Vul je gegevens in, dan krijg je direct toegang tot een handig overzicht van het stappenplan:

-David van AppSpecialisten