Apps voor sportclubs: deze 6 apps geven het goede voorbeeld

Als sportclub wil je op een moderne manier in contact staan met je leden, supporters en vrijwilligers. We zetten 6 apps op een rij die sportclubs hierbij helpen, elke app op zijn eigen manier.

Wedstrijdschema en teams

Om aan supporters te laten zien waar je club voor staat, houdt je hen op de hoogte van het wedstrijdschema en geef je hen extra informatie over de teams binnen je club. Een app die hierin goed slaagt is de Feyenoord-app. Feyenoord heeft deze app laten maken door een app-ontwikkelaar die de technologie om deze app te maken schaalbaar heeft gemaakt. Daardoor kun je als club voordelig een eigen app laten maken bij deze app-ontwikkelaar: e-sites.

Toernooien

Tijdens sporttoernooien is er veel informatie beschikbaar over het speelschema, de uitslagen en de diverse teams die deelnemen. De Zin-in-goud-app die de Rabobank heeft laten maken voor de Olympische spelen is een app die zelfs een prijs heeft gewonnen voor zijn aanpak. Nu organiseren sportclubs niet zo snel hun eigen Olympische spelen. Mocht het toch nog eens voorkomen, dan kan de ontwikkelaar van de app, Coding Dutchmen, de ervaring die zij heeft opgedaan met de Zin-in-Goud-app opnieuw inzetten voor een sporttoernooien-app.

Onderhoud grasmat

Veel clubs beoefenen hun sport op een grasmat, hardloopbaan of andere ondergrond die gevoelig is voor het weer. Het is daarom belangrijk om de goede gereedschappen te hebben om deze ondergrond bij te houden. De Bayer regenmeter die ontwikkeld is door Appsforfarming zorgt ervoor dat beheerders van de ondergrond de hoeveelheid gevallen regen bij kunnen houden en zo gericht onderhoud kunnen doen. Uiteraard zet Appsforfarming graag deze ervaring opnieuw in om een app te maken voor een sportclub die specifiek gericht is op onderhoud van háár grasmat, hardloopbaan of andere ondergrond.

Marketing en sponsoring

Als sportclub kun je alle inkomsten die je toekomen goed gebruiken. Daarbij biedt Resporter uitkomst. Met de Resporter-app en bijbehorende Resporter TV weten clubs sponsoren over te halen gericht te adverteren naar hun doelgroep en extra opbrengsten binnen te halen. Resporter is gemaakt door IntoApps en is beschikbaar voor voetbalclubs.

Ledenloyaliteit

Leden bindt je aan je sportclub of sportvoorziening door hen loyaliteitskorting aan te bieden. Het systeem van pasjes is hierbij volledig outdatet: met een app geef je hen digitaal een pas én kan je hen gerichte kortingsaanbiedingen doen. De Sportcity Bowling app is hiervan een goed voorbeeld. Voormalig app-ontwikkelaar UnitApp heeft de app development gedaan en biedt deze kortingsapp tegen een scherpe prijs aan voor andere sportclubs.

Reserveren

Als je naast je eigen leden ook sportbeoefenaars van buitenaf wil betrekken, dan kun je een voorbeeld nemen aan de Golfy app. Met deze app vind je snel de dichtstbijzijnde golfbaan, reserveer je hem en geeft zo aan golfbaanhouders een hogere omzet.

 

Nieuwe informatie

Dit artikel is al even geleden geschreven. Wil je nieuwe informatie over apps hebben? Wat je bijvoorbeeld echt wel en niet moet doen? Lees dan dit artikel 'Deze 7 valkuilen kent een applicatie ontwikkelaar niet... maar bepalen wel het succes van jouw app!'.

 

Hoe maak je een appWil jij alle stappen weten die bij een app maken horen?

Wil je de stappen om een app te maken gemakkelijk in een overzicht hebben? Dat kan! 

Vul je gegevens in, dan krijg je direct toegang tot een handig overzicht van het A tot App stappenplan:

-David van AppSpecialisten