5 magazine-app platforms voor je eigen iPad-magazine

Op de iPad wordt de standaard newsstand-app meegeleverd, een app waarmee gebruikers tijdschriften kunnen aanschaffen. Als je echter als organisatie je eigen magazine wilt uitbrengen, is het handiger om een eigen magazine-app uit te brengen. Dit is namelijk goedkoper en met een aparte app trek je meer de aandacht. Welke magazine-app platforms voor iPad moet je overwegen voordat je een eigen magazine uitbrengt?

Maz

Met behulp van Maz platform kan je zonder ontwikkelaar een magazine-app voor de iPad ontwikkelen. Het voordeel van dit platform is dat gebruikers zogenaamde  ‘clippings’ kunnen gebruiken om stukken uit magazines te knippen en delen via social media. Met name het social media platform Pinterest is hier zeer geschikt voor. Het knippen in papieren magazines wordt nu al veel gedaan, de clippings van Maz lijken hier een natuurlijk uitvloeisel van.

Magplus

Magplus is een stuk professioneler dan Maz, omdat het gebruik maakt van de input van Indesign. In deze professionele lay-out tool zorgt de Magplus plug-in ervoor dat er interactie mogelijk is en multimedia ingevoegd kan worden. Als resultaat: een professioneel ogende app-magazine!

3D issue

Ondanks dat de naam de suggestie wekt dat er een groot 3D component in dit platform zit, valt dit in de praktijk tegen. Slechts een ‘omslaan’-effect zorgt ervoor dat 3D issue driedimensionaal moet overkomen. Een voordeel van dit platform is echter wel dat er direct gepubliceerd kan worden naar iPad, iPhone, Android en Web. Je bent dus met alle platformen verbonden. Het nadeel is echter dat het programma je geen eigen app laat maken, maar  het publiceert binnen de 3D issue app.

Prss

De Prss (spreek uit Press) magazine tool is nog al geheimzinnig. De tool is nog niet voor het grote publiek toegankelijk, maar je kunt hun gelikte app wel uitproberen. Overigens werkt deze app met newsstand, maar zorgt ervoor dat alles lekker soepel gaat door een klein bestandsformaat en de integratie met iAd, het advertentiesysteem van Apple.

Circle PublishingCircle Publish

Circle publish belooft gratis en eenvoudig te werken. Dat bevalt inderdaad heel goed, al moet je voor meer geavanceerde kenmerken een abonnement nemen. Bovendien is de integratie van interactie en multimedia beperkt, maar voor de kleine portemonnee zeker een goede keuze.

Nieuwe informatie

Dit artikel is al even geleden geschreven. Wil je nieuwe informatie over apps hebben? Zoals weten hoe je een goede app kan maken? Ik geef je 3 tips in dit artikel over app maken.

Hoe maak je een appWil jij alle stappen weten die bij een app maken horen?

Wil je de stappen om een app te maken gemakkelijk in een overzicht hebben? Dat kan! 

Vul je gegevens in, dan krijg je direct toegang tot een handig overzicht van het A tot App stappenplan:

-David van AppSpecialisten

markten
geschreven door
David van der Loo