In 4 stappen je collega's overtuigen van jouw app-idee

Je hebt een idee voor een app dat een voordeel oplevert voor het bedrijf waar je werkt. Misschien loop je er al een tijdje mee rond en je bent er enthousiast over. Je collega's overtuigen is dan een belangrijke stap!

Als je er tijd aan wil besteden in de tijd van je baas, dan moet je jouw collega's overtuigen van een app maken. Dat doe je in 4 stappen:

Lees het artikel of bekijk de video:

1. Beschrijf de doelen van je bedrijf

collega's overtuigen Als de mensen in het bedrijf inzien wat een app hun oplevert zal collega's overtuigen veel gemakkelijker gaan! Daarom is het belangrijk om duidelijk te maken op welke punten je app gaat bijdragen aan doelen van je bedrijf.

Wil je meer winst voor het bedrijf, of juist een kostenbesparing? Misschien willen je collega's juist wel innoveren en meegaan met trends? Als je conservatieve collega's hebt dan zijn ze vaak gevoeliger voor een app laten maken om efficiënter te werken.

Tijdens de presentatie van je app-idee vorm je een probleemstelling gebaseerd op de doelen van het bedrijf. Vertel vooral waarom dit een goede app is en onderscheid geld verdienen met apps van kostenbesparing. Collega's kunnen in het begin wat terughoudend zijn als het gaat om nieuwe systemen of het gebruik van een app. Maar concrete realisatie van hún doelen zal niet snel tot weerstand leiden.

"Een app-prototype zorgt voor een ongelofelijke knaller, je collega's zal verstelt staan."

2. Presenteer jouw app als een oplossing

collega's overtuigenEen app maken moet vooral een oplossing zijn voor de problemen van je bedrijf en collega's. Onderbouw jouw oplossing met:

Budget. Hou er rekening mee dat een app laten maken kosten met zich meebrengt. Geef hierin inzicht, plus de uren die jij en je collega’s in het project moeten stoppen.

 Business case. Combineer het benodigde budget met voorspelde opbrengsten.

 Risico. Let op juridische problemen en voorkom kannibalisatie van de markt van je bedrijf. Voor risico's op juridisch vlak lees je hier 9 juridische tips.

 Tijdspad. Hoe lang duurt een app ontwikkelen? En hoe ziet de planning eruit?

 OnderbouwingHoe maak je een app tot een succes? Dit leidt je af aan informatie van klanten, collega’s en app-experts.

 Noodzaak. Collega's overtuigen door te laten zien waarom jouw app absoluut uitgevoerd moet worden.

Bestaande systemen. Breng in kaart welke systemen samen gaan werken met de app. Hoe dat werkt lees je hier

collega's overtuigen

3. Maak je app tastbaar 

collega's overtuigenEen presentatie of gesprek blijft vaak bij woorden, totdat je jouw collega's de app die je in gedachte hebt kunt laten zien.

Met een prototype van een app laat je jouw app niet alleen zien op je slides, maar geef je jouw collega's je app letterlijk in handen.

Een app-prototype werkt net als een echte app op een smartphone of tablet. Alleen, het is vaak een aaneenschakeling van klikbare afbeeldingen. Technisch gezien gebeurt er dus nog niets, maar gebruikers klikken door afbeeldingen. Een goede prototype heeft een professioneel design dat ervoor zorgt dat je collega's al het gevoel hebben dat ze een echte app ervaren. Zo kunnen ze alvast wennen en kennis maken met de nieuwe technologie. Een prototype maken kost ongeveer 10% van de kosten van een volledige app bouwen.

Een app-prototype zorgt voor een ongelofelijke knaller, je collega's zal verstelt staan. Daarnaast is je idee in één keer concreet en eenvoudiger uit te leggen en te bespreken. Hou rekening met het type telefoon van je collega's en laat hiervan afhankelijk een prototype van een iPhone óf Android app maken.

Lees ook over hoe Jack Hamelink zijn app prototype liet maken.

"Sluit af door de volgende stap van de aanpak duidelijk te maken."

4. Benader een app-ontwikkelaar

collega's overtuigenTechnische risico's kunnen roet in het eten gooien. Daarom is het belangrijk om op tijd een technisch persoon aan tafel te krijgen. Een app-ontwikkelaar kan deze rol als extern technisch deskundige op zich nemen. Daarnaast kan hij je helpen om een prototype van een app te maken en uiteindelijk de app ook daadwerkelijk te ontwikkelen.

Je vind hier een zoekmachine van app-ontwikkelaars die op kwaliteit zijn gecontroleerd. Benader ze gerust. 

collega's overtuigenCollega's overtuigen? Zet deze 4 tips om in actie!

Wat is de volgende stap?

In veel gevallen ga je op zoek naar een app-ontwikkelaar! 

Het is dan goed om te weten hoe een samenwerking tussen de app-ontwikkelaar en jouw bedrijf in zijn werking gaat. Daarom sturen we je de PDF '20 tips voor zakendoen met app-ontwikkelaars'.

Je kan hiervoor gemakkelijk je e-mailadres achterlaten hieronder.

 

-David van AppSpecialisten

Ingediend door david@appar.nl op

Bedankt voor je interesse in dit artikel en video.

Wil je de 20 tips voor zakendoen met app-ontwikkelaars als PDF ontvangen?

Beantwoord dan de vraag: Welke stappen heb je gezet om je collega's te overtuigen?

A) Doelen van bedrijf beschreven
B) Gespresenteerd als oplossing
C) Prototype ontwikkelt
D) Een app-ontwikkelaar
E) Ik heb nog geen stappen gezet

Ik hoor graag van je,

-David

PS als je een vraag of opmerking hebt, dan hoor ik dat natuurlijk ook graag in een reactie :)

Ingediend door henrie op

Doelen van bedrijf beschreven

doel van jouw app
fase van jouw app
geschreven door
David van der Loo