6 uitstekende reken-apps voor het basisonderwijs

Jonge kinderen vinden het fijn om interactief te leren. De meesten zijn opgegroeid met het gebruik van een tablet of smartphone en dit is een goede manier om interactie te brengen in het leerproces. Zo kan de juf of meester zich bezighouden met kinderen die extra aandacht nodig hebben. We zetten zes uitstekende reken-apps voor het basisonderwijs op een rijtje.

Motion Math: Hongerige vis

reken-appsMet deze game leren kinderen optellen en aftrekken. Door de diverse niveaus is deze app geschikt voor kinderen van groep 1 t/m 6. Enige nadeel is de gebrekkige vertaling; de cijfers en sommen kloppen ondanks de vertaling nog wel. Handigere reken-apps zijn ook in het Nederlands.

 

Tafelmonsters

reken-appsMet deze fraai vormgegeven iPad-app leren kinderen vanaf groep 4 de tafels kennen. Het opdreunen van tafels hoeft niet meer, maar het voordeel blijft van het automatiseren van de tafels en het ‘getalgevoel’ van de kinderen.

 

Zet de klok-app

reken-appsHet leren lezen van de klok wordt een eitje na het gebruik van deze app. De app spreekt de tijden uit tot op de 5 minuten nauwkeurig. De app werkt in het Engels, Duits of Chinees, dus de app is ook handig voor taallessen.

 

Rekenpret:

reken-appsEen van de uitgebreidere reken-apps die je voor €0,89 aanschaft. Kinderen leren optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen en het oefenen van tafels. Als een kind de opgave goed heeft gaat er een vakje open, zodat er uiteindelijk een foto zichtbaar wordt. Na het behalen van een niveau past de app zich aan.

 

Splits: een topper onder de reken-apps

reken-appsHet splitsen van getallen (een 5 splitst in een 2 en een 3) helpt het ‘getalgevoel’ van kinderen te verbeteren. Vanaf groep 3 kunnen kinderen de Splits-app gaan gebruiken om deze sommen te oefenen. De gratis versie van de app gaat tot de 10, bij de aanschaf van de volledige versie zijn er meer opgaven mogelijk en wordt er visuele ondersteuning gegeven.

 

Lees ook zeker het verhaal van Bru-taal,  geen van de reken-apps maar een ongewone kinder-app die een topper werd in de AppStore.

Nieuwe informatie

Dit artikel is al even geleden geschreven. Wil je nieuwe informatie over apps hebben? Zoals weten hoe je een goede app kan maken? Ik geef je 3 tips in dit artikel over app maken.

En wil je dat je kinderen niet binnen achter een app zitten maar juist buiten gaan spelen? Probeer dan eens de buitenspeel-app Wijkie

Hoe maak je een appWil jij alle stappen weten die bij een app maken horen?

Wil je de stappen om een app te maken gemakkelijk in een overzicht hebben? Dat kan! 

Vul je gegevens in, dan krijg je direct toegang tot een handig overzicht van het A tot App stappenplan:

Door het invullen van dit formulier worden je gegevens beschermd volgens onze Privacy Statement. Je ontvangt een mail met het aangevraagde document en daarnaast andere mails met tips voor je app, waar je je altijd voor kunt uitschrijven.

-David van AppSpecialisten

Reacties

| 07-08-2016

Ingediend door Jan-WIllem Duim op zo, 08/07/2016 - 18:02

Permalink

Beste Appspecialisten.

Ik mis op de app UP Rekenen (https://itunes.apple.com/nl/app/up-rekenen-automatiseren-oefenen/id1013454283)

Deze app is door twee leerkrachten bedacht waarbij aandacht gegeven wordt aan het leren automatiseren. De leerling kan zelf kiezen welk niveau, tijdsduur en kan zo de competitie aangaan met jij klasgenoten/familieleden.

Vriendelijke groet
Jan-Willem Duim

fase van jouw app
markten
onderwerpen
geschreven door
David van der Loo