Een onderwijsvideo laten maken?

Beeldhouwers.ccLaat je ondersteunen door Beeldhouwers!

6 uitstekende reken-apps voor het basisonderwijs| kennisbank

Jonge kinderen vinden het fijn om interactief te leren. De meesten zijn opgegroeid met het gebruik van een tablet of smartphone en dit is een goede manier om interactie te brengen in het leerproces. Zo kan de juf of meester zich bezighouden met kinderen die extra aandacht nodig hebben. We zetten zes uitstekende reken-apps voor het basisonderwijs op een rijtje.

Motion Math: Hongerige vis

reken-appsMet deze game leren kinderen optellen en aftrekken. Door de diverse niveaus is deze app geschikt voor kinderen van groep 1 t/m 6. Enige nadeel is de gebrekkige vertaling; de cijfers en sommen kloppen ondanks de vertaling nog wel. Handigere reken-apps zijn ook in het Nederlands.

Tafelmonsters

reken-appsMet deze fraai vormgegeven iPad-app leren kinderen vanaf groep 4 de tafels kennen. Het opdreunen van tafels hoeft niet meer, maar het voordeel blijft van het automatiseren van de tafels en het ‘getalgevoel’ van de kinderen.

Zet de klok-app

reken-appsHet leren lezen van de klok wordt een eitje na het gebruik van deze app. De app spreekt de tijden uit tot op de 5 minuten nauwkeurig. De app werkt in het Engels, Duits of Chinees, dus de app is ook handig voor taallessen.

Rekenpret:

reken-appsEen van de uitgebreidere reken-apps die je voor €0,89 aanschaft. Kinderen leren optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen en het oefenen van tafels. Als een kind de opgave goed heeft gaat er een vakje open, zodat er uiteindelijk een foto zichtbaar wordt. Na het behalen van een niveau past de app zich aan.

Splits: een topper onder de reken-apps

reken-appsHet splitsen van getallen (een 5 splitst in een 2 en een 3) helpt het ‘getalgevoel’ van kinderen te verbeteren. Vanaf groep 3 kunnen kinderen de Splits-app gaan gebruiken om deze sommen te oefenen. De gratis versie van de app gaat tot de 10, bij de aanschaf van de volledige versie zijn er meer opgaven mogelijk en wordt er visuele ondersteuning gegeven.

Lees ook zeker het verhaal van Bru-taal,  geen van de reken-apps maar een ongewone kinder-app die een topper werd in de AppStore.

Nieuwe informatie

Dit artikel is al even geleden geschreven. Wil je nieuwe informatie over apps hebben? Zoals weten hoe je een goede app kan maken? Ik geef je 3 tips in dit artikel over app maken.

jouw app zo succesvolHoe maak je jouw app succesvol?

Door te leren van bovenstaande artikel weet je al meer over de zaken waar je rekening mee moet houden. Maar wil je nog verder met je idee? Meer te weten komen over een onderwerp? En afkijken bij een expert hoe hij een app succesvol maakt?

Dan nodig ik je uit voor mijn eerstvolgende Live Online Masterclasses, die je gewoon via je computer kijkt:

Tijdens de Masterclass krijg je:

Voorbeelden van andere succesvolle apps

► Lessen over hoe zij succesvol zijn geworden

►Iedere Online Masterclass pakt een ander onderwerp aan: ontwikkelingskosten, financiering, verdienmodellen en anderen. Welke kies jij? Of kies je er meerdere..?

► Een stap-voor-stap aanpak voor hoe je verder gaat met jouw idee

► Tijd om vragen over jouw app testellen

Kies zelf welke live Online Masterclass je bijwoont en registreer je nu GRATIS:

Geschreven door David van der Loo (link is external)