Zo selecteer je de beste Nederlandse app-makers| kennisbank

Op AppSpecialisten.nl staan de beste app-makers van Nederland in één handige zoekmachine. Die zoekmachine van app-ontwikkelaars vind je hier. We laten ze alleen toe als ze voldoen een aantal voorwaarden die we voor je hebben gecontroleerd.

Maar hoe weet je nu welke van deze app-makers de beste is voor jouw idee? In dit artikel vind je een aantal criteria waar jij een app-maker op moet selecteren. Daarnaast hebben we deze app-makers ook voor je op een kaart gezet. Zo kan je in een oogwenk zien welke ontwikkelaar het dichtst bij jou in de buurt is.

Lees het artikel of bekijk de samenvatting in deze video:

app-maker1. Markt

Het kan zo zijn dat jouw app geschikt is voor een specifieke markt, bijvoorbeeld de agrarische markt of sport. Het is dan aan te raden om te kiezen voor app-makers die eerder apps hebben gemaakt voor deze markt. Als je bijvoorbeeld een app wil maken voor de markt gezondheid & zorg, dan is het een voordeel als je met iemand werkt die deze markt kent. De app-ontwikkelaar weet dan beter hoe de markt in elkaar steekt. Zo weet hij meer over de regelsgeving, randvoorwaarden en werkwijzen. Door te kiezen voor een app-ontwikkelaar gebaseerd op een bepaalde markt, verhoog je de kans dat je app beter aansluit op de markt. Let op: vaak zal een app-maker je niet helpen met de marketing en promotie van je app, tenzij je dat nadrukkelijk overeenkomt.

“Het is goed om te weten dat een app maken per platform verschilt.”

app-makers2. Specialismen

Naast het feit dat elke app-maker ervaring heeft in andere markten, hebben alle app-makers ook zo hun specialismen. De een heeft al eerder een dating-app gemaakt, de ander een bedrijfsapp met een koppeling naar bestaande systemen. Zo zijn er tientallen voorbeelden van specialismen. Het is uiteraard erg waardevol om gebruik te maken van de specialismen van de app-makers.

Ten eerste hebben ze ervaring met hoe zo’n soort app in elkaar gezet moet worden, waardoor ze beter weten hoe ze jouw app moeten aanpakken.

Ten tweede is er een kans dat de app-maker de techniek voor jouw app al eerder heeft gemaakt. Het is dan niet nodig om een helemaal nieuwe app te ontwikkelen. Dat scheelt niet alleen kosten, maar helpt je vooral omdat de app-maker al een techniek heeft die zich heeft bewezen in de praktijk. Vraag daarom naar de ervaring van de ontwikkelaar, en bekijk met hem hoe deze is toegepast in eerdere apps.

app-makers3. Platform

Voordat je naar een app-ontwikkelaar gaat, stel je vast voor welke platformen je jouw app wil maken. Vaak kies je voor Android en iPhone. In Nederland bestaat zo'n 85% van de markt uit Android smartphones en 15% iPhones. Tegelijkertijd worden apps vaak eerst voor iPhone gemaakt, omdat er veel zogenaamde  "early adopters" in deze doelgroep zitten. Daarnaast is het goed om te weten dat een app maken per platform verschilt. Er is een andere techniek nodig voor een Android telefoon dan voor een iPhone. Je moet dus op zoek gaan naar app-makers die veel ervaring hebben met het platform of platforms naar jouw keuze.

"Veel app-makers werken met de Agile methode."

app-makers4. Budget

Als je op zoek gaat naar een app-ontwikkelaar, dan moet je van tevoren bepalen wat jouw app-budget is. Ga je bijvoorbeeld een ingewikkelde game-app maken? Dan kan je op een hoog budget rekenen van boven de €40.000 tot wel €250.000! De simpelste apps kosten tussen €2.500 en €5.000. Let wel, dit zijn ‘standaard’ apps: modulaire apps waar unieke ideeen in 99% van de gevallen niet in passen. De meest voorkomende app is de maatwerk-app. De kosten voor een maatwerk app zijn gemiddeld zo'n €20.000. Als je meer wilt weten over de kosten van een app, lees dan dit artikel ‘Wat kost een app?’.

app-makers5. Regio

Het kan een voordeel zijn dat een app-ontwikkelaar dicht bij jou in de buurt zit. Je kan zo bij de eerste kennismaking gemakkelijk op bezoek komen en zien hoe zij te werk gaan. Een dichtbijzijnde app-maker kan ook van pas komen tijdens het ontwikkelingsproces. Je maakt dan van nature meer afspraken en hebt zo meer grip op je app. In deze tijden zijn er natuurlijk genoeg mogelijkheden om te communiceren met je ontwikkelaar. Het is dus geen must om app-makers dichtbij huis te zoeken maar sommige mensen vinden het toch fijn om in de buurt te zijn.

Woon je in de buurt van Eindhoven, Amsterdam, Rotterdam of Utrecht? Klik dan op een van de steden en ontvang een PDF met ontwikkelaars bij jou in de buurt: Eindhoven, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam.

Ben je benieuwd welke Nederlandse app-makers in jouw regio werkzaam zijn? Neem dan hieronder een kijkje op de kaart.

bron: Google Maps,

app-makers6. Methode

De methode houdt in hoe app-makers te werk gaan. Hierbij kan je filteren op Agile of Outsourcing. Veel app-makers werken met de Agile methode. Dit is een methode waarmee grote projecten worden opgedeeld in korte opdrachten (sprints). Zeker voor technologische projecten is dit een methodiek die effectief en flexibel werkt. Door het gebruiken van korte sprints kan goed worden ingespeeld op veranderingen in het project. Het geeft jou als opdrachtgever ook een overzicht van wat er is gedaan en nog op de agenda staat.

Ook kan je ervoor kiezen om samen te werken met app-makers die gebruik maken van Outsourcing. Bij outsourcing wordt een deel van de app-ontwikkeling uitbesteedt aan partners in het buitenland. Je blijft contact houden met de projectmanager van de app-maker, maar de ontwikkeling gebeurt in het buitenland. Dat kan niet alleen kostenvoordelen opleveren, ook is er in het buitenland meer capactiteit beschikbaar. Het nadeel kan zijn dat je moet communiceren in het Engels of dat het ontwikkelteam niet direct kunt spreken, maar vaak via Skype. Het is niet aan te bevelen om zélf op zoek te gaan naar buitenlandse app-makers. Het cultuurverschil en de afstand zorgt vaak voor lastige situaties tijdens de ontwikkeling. Er wordt dan te laat of niets opgeleverd. Als je kiest voor outsourcing, hou het dan bij een Nederlandse partij die connecties heeft in het buitenland en die het communicatieverschil al vaker overbrugt hebben.

app-makers7. Specialisten

Afhankelijk van je de fase waar je app zich in bevindt, heb je bepaalde specialisten in je app-makers team nodig. Er zijn 3 hoofdcategorieen van specialisten: programmeurs, designers en ondersteuners.

In de programmeurs rol vind je bij app-makers: Android programmeur, iOS programmeur, Backend programmeur.

In de designer rol vind je bij app-makers: Grafisch ontwerper, Interface ontwerper, User interactie onderzoeker, Animator en Geluid designer.

Deze ondersteunende rollen vind je bij app-makers: Projectmanager, Account manager, SCRUM master en Tester.

Een programmeur is typisch slecht in design. En een projectmanager maakt een slechte designer. Zorg dus dat alledrie de hoofdcategorieen altijd vervult zijn. Uitgebreidere teams hebben meer kennis en maken zo een app van een hoger niveau. Dat zie je terug in een volwassen app die niet alleen technisch uitmuntend werkt en er zeer goed uit ziet, maar ook tijdens het project problemen snel vindt en oplost. Uiteraard zijn meer gespecialiseerde teams ook duurder.

"Niet één ontwikkelingsplatform werkt voor alle apps."

app-makers

app-makers8. Ontwikkelplatform

Je kan apps op verschillende manieren ontwikkelen. Kort gezegd heb je hybride en native apps. Native apps worden voor ieder besturingssysteem (iOS, Android, Windows) afzonderlijk gemaakt. Deze aanpassing op elk systeem, zorgt ervoor dat een app snel werkt en de nieuwste technologieen kunnen worden toegpast. Dit zorgt voor een hogere kwaliteit en meer tevredenheid onder gebruikers. Hybride apps worden één keer gemaakt en werken op alle telefoons. Dit verlaagt de kosten maar zorgt daarmee ook voor een mindere kwaliteit. Wil je meer weten over ontwikkelingstechnieken? Lees dan dit artikel ‘Vind de ideale ontwikkelingstechniek voor jouw app!’

app-makersApp-makers zoekmachine

Nu je precies weet waar je jouw app-maker op moet selecteren, is het tijd om de beste te gaan uitzoeken! Je hebt de dichtstbijzijnde ontwikkelaar al gevonden op de kaart hierboven. Maar zijn andere criteria voor jouw app-idee belangrijker?

Gebruik dan onze app-makers zoekmachine. Hiermee kan je de beste Nederlandse app-maker vinden voor jouw app!

Klik hier om te gaan zoeken naar de juiste app-ontwikkelaar

Zaken doen met app-ontwikkelaars

Als je de video of het artikel hebt gelezen weet je nu precies waar je app-makers op moet selecteren. Dan is het tijd om met de app-maker om tafel te gaan zitten!

Wil je inhoudelijk weten wat je dan moet gaan bespreken?

Dat kan! We sturen je graag de PDF '20 tips voor zakendoen met app-ontwikkelaars'.

Je kan hiervoor gemakkelijk je e-mailadres achterlaten hieronder.

PS wil je een professionele check van een offerte voordat je veel geld uit gaat geven? Kijk eens naar de App Offerte Scan

Ik geloof dat als je waarde creëert, je app succesvol wordt. Daarom stuur ik alleen waardevolle e-mails. Hoe? Dat lees je in de Privacy Statement.

Je mag natuurlijk ook hieronder een reactie achterlaten. :)

Ik wens je een succesvolle app toe!