Hoe deze 4 gezondheidszorg-apps het verschil maken

In de gezondheidszorg worden er nu al op verschillende manieren apps ingezet. Gezondheidszorg-apps kunnen soms om de productiviteit verhogen, soms mensen te informeren en soms zelfs een onderdeel van de behandeling zijn. We geven 4 voorbeelden van hoe apps in de gezondheidszorg worden ingezet en hoe zij het verschil maken.

Gezondheidszorg-apps: Rgezondheidszorg-appsipApp

In de categorie informeren en preventie wordt de innovatieve RipApp toegepast. Deze app gebruikt een innovatieve techniek om aan de hand van schuimkoppen, golven en andere visuele aspecten gevaarlijke kolken nabij de kust in kaart brengen. Op deze manier kunnen zwemmers op tijd gewaarschuwd worden voor deze levensgevaarlijke waterstromingen. Preventie van benodigde zorg werkt altijd het beste en de ontwikkelaar van de RipApp, wist de innovatieve techniek in te zetten om dit te bewerkstelligen.

Gezondheidszorg-apps: Mugezondheidszorg-appsltident

Met de Multident-app wordt het leven van een tandarts- of kaakchirurgassistente een stuk eenvoudiger. Als er namelijk benodigdheden voor de werkzaamheden van een tandarts niet meer op voorraad zijn, dan kost het opnieuw bestellen normaal gesproken veel tijd. Met de Multident-app gaat dit veel sneller doordat de assistente de QR-code van de oude verpakking scant met de Multident-app en zo direct een bestelling plaatst voor levering van het product. De combinatie van M-commerce en QR-code scanner in app development die de ontwikkelaar Kabisa maakte, zorgde voor deze innovatieve toepassing.

Gezondheidszorg-apps: Owigezondheidszorg-appsse

Tijdens een langdurige behandeling van een ziekte kan een patiënt diverse situaties tegenkomen die de behandeling beïnvloeden. Een van de (helaas) veel voorkomende ziektes in Nederland is borstkanker. Met de Owise-app houdt een borstkankerpatiënt zijn gemoedstoestand, stemming, behandeling en medicatie bij, zodat er een soort dagboek ontstaat. Dit geeft de patiënt een duidelijker beeld van verwachtingen en hierdoor een rustiger gevoel. Door na goedkeuring van de patiënt mee te kijken in de statistieken van het dagboek kan een arts zijn behandeling ook aanpassen. Deze app-maker ontwikkelde deze borstkankerdagboek-app en won hier zelfs een prijs mee.

Gezondheidszorg-apps: Pgezondheidszorg-appsromasys Data Entry App

Vanuit de kant van een arts kan het bijhouden van een complex behandelplan voor meerdere patiënten veeleisend zijn. Daarom kan een arts met de Promasys Data Entry App het behandelplan van een patiënt goed bijhouden en houdt hij overzicht. Deze Promasys-app van de app-ontwikkelaar 'Applicatie Ontwikkelaars' maakt een koppeling tussen de Promasys software die in veel zorginstellingen wordt gebruikt en maakt de informatie direct bruikbaar voor zorgverleners.

Nieuwe informatie

Dit artikel is al even geleden geschreven. Wil je nieuwe informatie over apps hebben? Zoals weten hoe je een goede app kan maken? Ik geef je 3 tips in dit artikel over app maken.

Hoe maak je een appWil jij alle stappen weten die bij een app maken horen?

Wil je de stappen om een app te maken gemakkelijk in een overzicht hebben? Dat kan! 

Vul je gegevens in, dan krijg je direct toegang tot een handig overzicht van het A tot App stappenplan:

-David van AppSpecialisten