Stel, je wil een mobiele app ontwerpen omdat je een geweldig app-idee hebt. Of omdat jouw bedrijf of organisatie wat extra aandacht verdient. Je kan er dan zelf mee aan de slag gaan of je kan een hobby/amateur app-ontwikkelaar inhuren. Je kunt echter ook kiezen apps door specialisten laten ontwikkelen. Die werken in een bureau dat eerder apps heeft gemaakt en werkt volgens kwaliteitsstandaarden.
Als adviseur in mobiele applicaties zie ik regelmatig de kansen die gemist worden en de fouten die gemaakt worden bij het ontwikkelen van een app. Dat is natuurlijk zonde! Vanochtend nog belde ik met een ondernemer uit Overijssel die zijn app had laten maken door amateurs. Hoe dat precies zit, zie je in de video.
Lees het artikel of bekijk de samenvatting in de video:
1. Technische kennis
Het ontwikkelen van een app vraagt om technische kennis. Een app laten ontwikkelen lijkt misschien gemakkelijk omdat een app er vaak eenvoudig uit ziet, maar het is toch echt een complex ICT-proces. Het kan bijvoorbeeld ingewikkeld zijn door koppelingen met andere data of systemen, maar ook doordat de bediening op een klein scherm veel beperkingen geeft. Het maken van een app is hierdoor lastiger dan bij een doorsnee ICT-systeem of website. Een app-ontwikkelaar heeft de nodige technische kennis in huis om ervoor te zorgen dat jouw app er niet alleen fantastisch uitziet, maar ook nog eens goed werkt.
2. Onderhoud
De kwaliteit van de programmeercode zorgt ervoor dat een app op de lange termijn goed te onderhouden is. Een specialist zorgt ervoor dat jouw app zo opgebouwd is dat hij ook op lange termijn goed blijft werken. Natuurlijk moet er af en toe wat geupdate worden. Bijvoorbeeld als er nieuwe beveiligingsstandaarden komen. Of als Apple of Google hun regels aanpassen. Met een specialist spreek je af dat zij ook na de lancering betrokken blijven en in het onderhoud blijven voorzien. Dat zorgt ervoor dat je app het blijft doen en je ook niet voor onverwachte kosten komt te staan. Kleine regelmatige updates, oftewel het onderhoud, voorkomt dat.
Amateurs hebben vaak geen lange termijn verplichtingen aan jou. Een app ontwikkelt door hen wordt dus op langere termijn niet onderhouden en werkt dan niet meer. Dan kun je beter je app goed laten maken én laten onderhouden door een specialist.
"Maar wees niet bang, jouw app blijft jouw app! "
3. Tijd besparen
Ontlast jezelf en laat een ander het werk doen, want met je eigen baan heb je vaak al genoeg aan je hoofd. Door bepaalde projecten uit te besteden, kun jij je blijven richten op de corebusiness van jouw bedrijf of organisatie. Of richt je op het betrekken van je doelgroep. Dat wordt veel te weinig gedaan, maar blijkt vaak de sleutel tot een succesvolle app.
Met behulp van professionele app-ontwikkelaars houd je de controle over het proces en jouw app-idee, zonder dat je er zelf extra mee belast wordt. Je laat de specialist zijn werk doen. Maar wees niet bang, jouw app blijft jouw app! Als je apps door specialisten laat maken dan wordt je bij elke stap meegenomen in het proces. Je kan dus wel beslissingen maken en weet wat er speelt, zonder dat het je veel tijd kost.
4. Planning
Een ontwikkelaar die weinig ervaring heeft bij het plannen van een app, komt al snel in de problemen. Een app is lastig te maken, zeker als je er nog weinig ervaring mee hebt. Als hij zich dan houdt aan de voorgeschreven uren, zal hij minder kunnen opleveren dan wat er is afgesproken. Een specialist heeft eerder apps gemaakt en weet wat er allemaal komt kijken bij het maken van een app. Daardoor is zijn planning veel realistischer. Daarnaast maak je afspraken voor het geval de ontwikkeling uitloopt. Zo spreek je met een specialist af of dat risico voor jou is, of voor hem.
Hoe verloopt het proces als je apps door specialisten laat maken?
Het “Van A tot App" stappenplan geeft in één overzicht weer welke stappen jij nu kunt zetten om je app te gaan ontwikkelen.
Wil je dit stappenplan bekijken? En zien welke stappen jij kunt zetten om je app naar een lancering te brengen?
Om het je makkelijker te maken, krijg je hieronder direct toegang tot het stappenplan, door je e-mailadres in te vullen.
-David van AppSpecialisten
In dit reactie gedeelte kun je een reactie achterlaten om het Van A tot App Stappenplan te ontvangen.
Vertel me daarom: Ga jij ook gebruik maken van een specialist?
A) Ja, zeker!
B) Ik twijfel nog
c) Nee, waarschijnlijk niet.
Zodra je reactie wordt goedgekeurd, stuur ik je het van A tot App Stappenplan toe.
Ik zie je reactie graag tegemoet.
Met vriendelijke groet,
-David
Morgen een afspraak om te kijken of we eindelijk een app gaan maken. Als we dat gaan doen laten we dat zeker doen door een expert!
Goed verhaal! Ik zou zeker gebruik maken van een expert, of een expert die fungeert als tussenpartij tussen goedkope developers (a la India/Oostblok).
Heldere uiteenzetting. Ik kies voor een specialist.
Ik ben zeker van plan om gebruik te gaan maken van een appspecialist. Ik moet wel even goed uitzoeken welke specialist het beste mijn idee kan realiseren.
Bedankt!