Opening sessie mobiele applicatie ontwikkeling: Harm de Laat

Tijdens het openingspraatje van Harm de Laat van Kabisa worden de 50 aanwezigen welkom geheten en wordt uitgelegd waar ze te gast zijn. “Vandaag heb ik jullie uitgenodigd in Weert, op het kantoor van Kabisa. Kabisa’s specialiteit is het bedrijfskritische applicatie ontwikkeling, zowel voor desktop als mobiel. Dat doen we Agile(*), een relatief nieuwe methode van projectmanagement waarin korte ontwikkelperiodes en samenwerking met de klant centraal staat."

Harm heet iedereen welkom bij Kabisa in Weert. Enkele van zijn tips:

1. “Als klant krijg je meer grip op de ontwikkeling van je app door een Agile(*) projectmanagement methode toe te passen. Kabisa heeft het Agile manifest spreekwoordelijk boven het bed hangen.”

2.  “Een manier om kostbare fouten te voorkomen is door het gebruik van Test Driven Development: het vaak en automatisch testen van fouten in de software.”

AppSpecialisten: David van der Loo

Als tweede staat David van der Loo op het podium. Hij vertelt het verhaal van app-ondernemer Jack Hamelink en zijn TAPP Your Music App. “Jack kwam naar mij toe met zijn idee voor een mobiele jukebox. Samen beoordeelden we zijn app-idee. Een prototype zorgde er daarna voor dat hij zijn idee sterker kon maken door tests in de markt.”

David van der Loo geeft zijn tips voor mobiele applicatie ontwikkeling:

3. “Uit een onderzoek onder meer dan 100 apps blijkt dat de gemiddelde kosten voor app-ontwikkeling op €19.000 ligt (video).”

Yellowbrick: Max Hischfield

Daarna is het de beurt aan Max Hischfield van YellowBrick. Hij is hoofd van het technisch team van YellowBrick en werkte intensief samen met Kabisa. “Na een aantal mobiele ontwikkelprojecten die niet lekker liepen zorgde Kabisa voor een verfrissende blik op onze aanpak. Fijn om met ontwikkelaars te spreken die de juiste vragen stellen.”

Max Hischfield van Yellowbrick aan het woord. Hij geeft deze tips:

5. “Kies een app-ontwikkelaar die ontwikkelaars in huis heeft en niet alleen een reclamebureau is.”

6. “Een interactiedesigner heeft ons geleerd dat de behoefte voor diverse klantsegmenten anders is dan wat programmeurs denken dat de behoefte is.”

7. “Werken met een app-ontwikkelaar die het projectmanagement via een Agile(*) methode aanpakt maakt het proces doorzichtig.”

Kabisa: Pascal Widdershoven

Pascal is mobiele ontwikkelaar bij Kabisa en deed de mobiele applicatie ontwikkeling voor Yellowbrick. “We werken met een cross-platform ontwikkelmethode. Cross-platform(**) wil zeggen dat we één keer programmeren voor Android, iPhone, Windows Phone én web, in plaats van 4x programmeren. Dit artikel gaat in op de voor-  en nadelen van "cross-platform" of  zogenaamde "hybride ontwikkeling". Dat bespaart veel tijd en geld. De app past zich daarnaast “responsive” aan op de grote van ieder beeldscherm, zodat bijvoorbeeld ook meteen voor tablets een bruikbare app gemaakt wordt.”

Pascal zit op de eerste rij, helemaal links in de rood-beige blouse. Deze tips gaf Pascal:

8. “Cross-platform(**) ontwikkelmethodes hebben tegenwoordig een gebruiksvriendelijkheid die vergelijkbaar is met native ontwikkeling.”

9. “Bij cross-platform(**) ontwikkeling hebben we gekozen voor een interface dat niet lijkt op Android of iPhone, maar juist op zichzelf staat.”

10. “We maken ons cross-platform(**) ontwikkelmethode Maji Mobile binnenkort beschikbaar als open-source project zodat iedereen er gebruik van kunt maken.”

Heb je vragen over een van de bovenstaande tips of lezingen? Neem dan gerust contact op.

Hoe maak je een appWil jij alle stappen weten die bij een app maken horen?

Wil je de stappen om een app te maken gemakkelijk in een overzicht hebben? Dat kan! 

Vul je gegevens in, dan krijg je direct toegang tot een handig overzicht van het stappenplan:

het Van A tot App Stappenplan
In welke stappen ga jij Van A tot App?
het Van A tot App Stappenplan
Kom erachter welke stappen je leiden naar jouw eigen app

Met het Van A tot App Stappenplan ontdek je:

✔️ Welke stappen er zijn om je app succesvol te maken
✔️ Waar je allemaal aan moet denken om geen stappen te vergeten
✔️ Hoe je iedere stap uitvoert
 

Toegang tot het Van A tot App Stappenplan kost normaal €7 in de shop, nu GRATIS toegankelijk:

-David van AppSpecialisten

Reacties: Wat vind jij van dit artikel?

Je hebt het bovenstaande artikel snel doorgelezen. De kopjes en iconen waren daarvoor handig. Maar misschien heb je iets gemist dat er niet in stond. Of misschien heeft dit artikel je juist geholpen. Laat een reactie achter en laat weten wat je van het artikel vindt!

Klik en laat een reactie achter