Eerste aflevering YouTube-serie: Hoeveel kost een app laten maken door een app-ontwikkelaar? | kennisbank

Een app laten maken kan prijzig zijn. Deze video laat je zien hoeveel een app kost, en belangrijker nog: wat een app je kan opleveren.

Of leest op je gemak wat er besproken wordt in de video:

Basis apps, vanaf €2.500, hergebruiken bestaande onderdelen voor het maken van een app. Enerzijds betekent dit dat er minder flexibiliteit is als je jouw app laat maken, anderzijds kun je voor een scherpe prijs gebruik maken van een bewezen concept.

Gemiddeld kost een app €19.000. Omdat er voor dit budget meer maatwerk mogelijk is, is er ook meer ruimte om de apps aan te passen op je wensen. Zo worden veel app aangepast aan het bedrijf waarin ze gebruikt worden en de wensen van de gebruiker worden meegenomen bij een app laten ontwikkelen. Daarnaast hebben deze apps vaak aansluitingen op externe databronnen en meer functies.

Het neusje van de zalm van app-ontwikkeling vind je boven de € 100.000. Een app is zo duur door een combinatie van veel complexe, technische functies en een uitzonderlijk visueel design. In zo'n geval gaat het visueel design veel verder dan een goed doordacht ontwerp, maar wordt de gebruiker bij iedere stap centraal gesteld. Door uitvoerig gebruikers te betrekken bij het ontwerp van een app en het ontwerp pas na vele iteraties en tests goed te keuren, wordt er zo'n exclusieve app gemaakt dat deze app veel bekendheid verwerft.

De investering die je doet in een app levert verschillende voordelen op. Zo kan personeel productiever gemaakt worden of klanten meer betrokken raken.

Een voorbeeld van een personeels app is een app die aan verkopers meer informatie geven over hun klanten of over de huidige voorraad. Zo kunnen ze klanten beter helpen en meer verkopen realiseren.

Een typische app die klanten meer betrokken maakt zijn bankieren apps. Niet alleen ben je als klant in staat om eenvoudiger je bankzaken te regelen, ook bespaart jouw bank op personeelskosten omdat er minder klantondersteuning nodig is.

Benieuwd hoeveel jouw app kost? Bekijk voorbeelden en prijzen van andere apps:

http://www.appspecialisten.nl/kennisbank/app-laten-maken-kosten


jouw app zo succesvolHoe maak je jouw app succesvol?

Door te leren van bovenstaande artikel weet je al meer over de zaken waar je rekening mee moet houden. Maar wil je nog verder met je idee? Meer te weten komen over een onderwerp? En afkijken bij een expert hoe hij een app succesvol maakt?

Dan nodig ik je uit voor mijn eerstvolgende Live Online Masterclasses, die je gewoon via je computer kijkt:

Tijdens de Masterclass krijg je:

Voorbeelden van andere succesvolle apps

► Lessen over hoe zij succesvol zijn geworden

►Iedere Online Masterclass pakt een ander onderwerp aan: ontwikkelingskosten, financiering, verdienmodellen en anderen. Welke kies jij? Of kies je er meerdere..?

► Een stap-voor-stap aanpak voor hoe je verder gaat met jouw idee

► Tijd om vragen over jouw app testellen

Kies zelf welke live Online Masterclass je bijwoont en registreer je nu GRATIS:

Geschreven door David van der Loo (link is external)

markten
onderwerpen
  kosten
publicatiedatum
zaterdag 04.10.2014

Reacties

sdsadas

Prima!

test