Eerste aflevering YouTube-serie: Hoeveel kost een app laten maken door een app-ontwikkelaar?

Een app laten maken kan prijzig zijn. Deze video laat je zien hoeveel een app kost, en belangrijker nog: wat een app je kan opleveren.

Of leest op je gemak wat er besproken wordt in de video:

Basis apps, vanaf €2.500, hergebruiken bestaande onderdelen voor het maken van een app. Enerzijds betekent dit dat er minder flexibiliteit is als je jouw app laat maken, anderzijds kun je voor een scherpe prijs gebruik maken van een bewezen concept.

Gemiddeld kost een app €19.000. Omdat er voor dit budget meer maatwerk mogelijk is, is er ook meer ruimte om de apps aan te passen op je wensen. Zo worden veel app aangepast aan het bedrijf waarin ze gebruikt worden en de wensen van de gebruiker worden meegenomen bij een app laten ontwikkelen. Daarnaast hebben deze apps vaak aansluitingen op externe databronnen en meer functies.

Het neusje van de zalm van app-ontwikkeling vind je boven de € 100.000. Een app is zo duur door een combinatie van veel complexe, technische functies en een uitzonderlijk visueel design. In zo'n geval gaat het visueel design veel verder dan een goed doordacht ontwerp, maar wordt de gebruiker bij iedere stap centraal gesteld. Door uitvoerig gebruikers te betrekken bij het ontwerp van een app en het ontwerp pas na vele iteraties en tests goed te keuren, wordt er zo'n exclusieve app gemaakt dat deze app veel bekendheid verwerft.

De investering die je doet in een app levert verschillende voordelen op. Zo kan personeel productiever gemaakt worden of klanten meer betrokken raken.

Een voorbeeld van een personeels app is een app die aan verkopers meer informatie geven over hun klanten of over de huidige voorraad. Zo kunnen ze klanten beter helpen en meer verkopen realiseren.

Een typische app die klanten meer betrokken maakt zijn bankieren apps. Niet alleen ben je als klant in staat om eenvoudiger je bankzaken te regelen, ook bespaart jouw bank op personeelskosten omdat er minder klantondersteuning nodig is.

Benieuwd hoeveel jouw app kost? Bekijk voorbeelden en prijzen van andere apps:

https://www.appspecialisten.nl/kennisbank/app-laten-maken-kosten

Met de Ontwikkelkosten Check kom je erachter wat er betaald wordt voor meer dan 190 reeds gemaakte apps zodat je exacter de prijs van jouw app kunt zien. Om het je makkelijker te maken, krijg je hieronder direct toegang tot de Ontwikkelkosten Check, door je e-mailadres in te vullen.

-David van AppSpecialisten

Reacties

Ingediend door JC op

sdsadas

Ingediend door Joost C. op

In reply to by JC

Prima!

Ingediend door JC op

test

fase van jouw app
markten
onderwerpen
geschreven door
David van der Loo