Top-apps: onze 5 favoriete nominaties voor de sport apps award

Ieder jaar worden er door Sport NEXT de sport app awards uitgereikt voor de beste apps op het gebied van sport. Ook dit jaar zijn er weer apps genomineerd in vijf categorieën. Wij bekeken de apps en beoordeelde ze op waarde voor de gebruiker, waarde voor deelnemende organisaties en design. Hieronder vind je onze vijf favoriete nominaties:

Categorie actief sporten app

Blokje om app: Zorgverzekeraar Agis probeert met deze app mensen weer aan het bewegen te krijgen. Goed idee, en ook goed uitgevoerd! Mensen kunnen zelf aangeven hoe ver ze willen lopen en door gebruik te maken van open data (vrij te gebruiken informatie) worden er ook interessante punten in de omgeving uitgelicht. GPS positiebepaling is voor sommige gebruikers nog een issue, maar het concept is erg sterk!

Categorie sport Events app

Zin in Goud app: In de eventscategorie valt er nog veel te verbeteren: deze apps mogen persoonlijker en dynamischer. Desalniettemin doet de Zin in Goud app het niet slecht. Je ziet in één oogopslag hoeveel medialles we hebben binnengehaald en vindt onder verschillende tabbladen verdiepend nieuws.

Categorie sport Nieuws apps

SportWatch app: Belangrijk element van deze app is dat gebruikers de app kunnen aanpassen op hun persoonlijke voorkeuren. Zo hou je wedstrijden bij die je echt interesseren én in verschillende sporten. Ook is het design strak. Duidelijke winnaar in deze categorie.

Categorie sport Teams/Clubs/Leagues apps

Resporter: Deze app heeft onze uitgesproken voorkeur. Niet alleen is deze app goed vormgegeven en werkt hij lekker, hij betrekt de doelgroep van amateurvoetballers volledig. Door zelf langs te lijn te 'resporten' houden gebruikers anderen op de hoogte en zijn amateurwedstrijden live te volgen. 

Categorie Second Screen sport app

Eredivisie Live Sidekick app: Deze web-app heeft een strak design, en is intuitief te gebruiken. Het leuke is dat deze app voor iedereen gratis te gebruiken is, niet alleen als je een eredivisie live abonnement hebt. Een must have voor eredivisie voetballiefhebbers.

Beste sport app 2013

Resporter! Als het gaat om sport apps loopt deze app vér voorop. De interactie en dynamiek van de app is van ongekend niveau en daardoor erg interessant voor gebruikers. Ook amateurclubs profiteren van de app doordat ze hun voetbal live kunnen maken. Als laatste is ook het design strak en functioneel. Zonder twijfel heeft deze app onze voorkeur als het gaat om de winnaar van desport apps award 2013.

Nieuwe informatie

Dit artikel is al even geleden geschreven. Wil je nieuwe informatie over apps hebben? Zoals weten hoe je een goede app kan maken? Ik geef je 3 tips in dit artikel over app maken.

 

Hoe maak je een appWil jij alle stappen weten die bij een app maken horen?

Wil je de stappen om een app te maken gemakkelijk in een overzicht hebben? Dat kan! 

Vul je gegevens in, dan krijg je direct toegang tot een handig overzicht van het A tot App stappenplan:

-David van AppSpecialisten

fase van jouw app
markten
onderwerpen
geschreven door
David van der Loo