Apps kunnen meer dan je denkt. Ze ondersteunen niet alleen patiënten bij hun zorgbehoefte, ze zijn ook direct inzetbaar tijdens zorgprocessen. Zo maken ze de taak van zorgverleners eenvoudiger. We laten je zien welke apps je in de toekomst kunt verwachten.
Er is enorme vooruitgang in het voorlichten van patiënten met apps. Zo is de Wrist Repair-app ontworpen om patiënten te laten zien wat de stappen zijn tijdens een Open Reductie en Interne Fixatie (ORIF)-operatie - een veelvoorkomende orthopedische chirurgie.
De app gebruikt 3D-visualisaties om patiënten te laten wat er gebeurt tijdens de operatie. Daarnaast geeft de app een uniek beeld van de 3D reconstructies van de polsen en kan ook alleen de botten laten zien of het zicht aannemen van een röntgenapparaat.
Met de app kan de gebruiker in-en uitzoomen en laat zorgverlener de 3D-visualisatie bewerken en kantelen, het meest innovatieve gedeelte van de app. Deze app geeft een goed beeld van waar patiënten voorlichting naartoe gaat.
Soms is een kostenreductie genoeg om innovatie te stimuleren. Zo ook bij de SimMon-app: een app waarmee een groep zorgverleners in opleiding simulaties kan doen met behulp van meerdere apparaten.
In de huidige stand van zaken is dat als er een simulatie gedraaid wordt met een groep zorg-studenten, de opleiding speciale software en hardware moeten aanschaffen om die simulaties te doen. De SimMon app gebruikt iPads die onderling moeten communiceren om de simulatie te doen. Zo kan een instructeur bijvoorbeeld gebruik maken van een iPad om de parameters van de apparaten van de studenten aan te passen.
Simulatie software en hardware is duur. Door de mogelijkheid om een simulatie in een dynamische omgeving te doen door gebruik te maken van bestaande apparaten zorgt niet alleen voor een kostenbesparing maar verminderd ook de barrières voor opleidingen om simulaties aan te bieden. Daarnaast kunnen diverse studenten tegelijk simulaties draaien, zonder te hoeven vechten om het gebruik van de simulatie-ruimte.
vCath is een app ontwikkeld door de Bangor University in Groot-Brittannië. De app is ontworpen om het cannuleren van de laterale ventrikels te leren aan neurochirurgische studenten. Het doel van de app is een neurochirurgische student door de stappen te loodsen van het positioneren en een katheter in de hersenen van een virtuele 3D-patiënt.
De app maakt gebruik van gebaren en bewegingen die worden opgevangen door de iPad. De belangrijkste innovatieve functie is dat er ingrepen kunnen worden gedaan op virtuele 3D-patiënten, zonder dat er risico is op gezondheidsschade bij een echte patiënt. Studenten zouden gebruik kunnen maken van apps zoals vCath voor allerlei chirurgische ingrepen en ze kunnen zelfs dienen als leerstof binnen een vak.
vCath toont zo de mogelijkheid van apps als training tools voor zorgverleners, zonder risico voor patiënten. Training via deze apps kan helpen bij het opbouwen van de vaardigheden die nodig zijn om daadwerkelijk ingrepen uit te voeren. Apps uitbreiden met andere modules zou een hoge prioriteit moeten krijgen bij medische instellingen en kan dienen als een revolutie van het zorgmodel.
Dit artikel is al even geleden geschreven. Wil je nieuwe informatie over apps hebben? Bijvoorbeeld ontdekken hoe je geld kan verdienen met apps? Lees dan dit artikel over geld verdienen met apps.
Wil je de stappen om een app te maken gemakkelijk in een overzicht hebben? Dat kan!
Vul je gegevens in, dan krijg je direct toegang tot een handig overzicht van het A tot App stappenplan:
Ik geloof dat als je waarde creëert, je app succesvol wordt. Daarom stuur ik alleen waardevolle e-mails. Hoe? Dat lees je in de Privacy Statement
-David van AppSpecialisten
Homepage
Klanten
Boek
Werk met David
Over David
Contact
Hosting op een van de zuinigste servers van Nederland (met PUE van 1.3) met elektriciteit 100% opgewekt uit waterkracht en wind. Certificering via Mihos.net
Illustraties door Storyset
AppSpecialisten is trotse partner van Stichting Appt
1. Hoe maak je een app die hoog scoort in de appstore? 5 tips
2. Een eigen app maken: de 10 meest populaire verdienmodellen
3. App ontwikkelen: 5 tips voor een succesvolle app
4. App ontwikkelen: kosten-overzicht van Nederlandse apps
5. De kosten van een app laten maken? Zie wat andere apps hebben gekost: van € 2.500 tot € 100.000+
Willem II straat 49, Tilburg
013 7009 739
info@appspecialisten.nl
Hoeveel kost een app maken? Hoe vind je een goede app-ontwikkelaar? Hoe begin je met een app ontwikkelen? AppSpecialisten geeft je de antwoorden. Online met een zoekmachine van app-ontwikkelaars en kennisbank, offline door direct samen te werken met David.
Copyright by Appspecialisten.nl