5 bedrijfsprocessen apps met een positieve businesscase

Als organisatie moet je constant bezig zijn met het optimaliseren van je bedrijfsprocessen. Hierdoor zorg je ervoor dat je geen geld verspilt en dat je dienstverlening of producten verbeteren. Door een businesscase te bouwen van een procesoptimalisatie weet je of het de moeite waard is. Dat geldt uiteraard ook voor apps die aan procesoptimalisatie doen. We laten daarom 6 apps zien die een positieve businesscase hebben.

Multident

Een onderdeel van organisaties waar er efficiënter gewerkt kan worden is de inkoop. Met name bij routine inkopen bij een vaste leverancier, kost het veel tijd om inkooporders in te vullen en goed te keuren. Met de Multident-app gaat dit veel sneller: door een scan van de QR op de lege verpakking van een tand-medisch product, kan het product direct in de webshop besteld worden. Zo vergroot je niet alleen de klantenservice, maar verhoog je ook het aantal verkopen in je webshop.

Urenregistratie

Met een urenregistratie app zorg je ervoor dat werknemers hun uren efficiënt en op tijd doorgeven. Als werkgever verstuur je graag zo snel mogelijk een factuur aan de klant voor de uren die een werknemer heeft gemaakt. In dat geval is het niet handig om te moeten wachten op de urenbriefjes van je werknemers. Door een koppeling met de bestaande systemen van je organisatie voorkom je gefragmenteerde data. Ook kan een reminder in de app zorgen voor en extra herinnering voor de gebruikers om zijn uren in te voeren.

Verkoop

Er zijn diverse verkoop-apps die ervoor zorgen dat er geen businesskansen blijven liggen bij klanten. Bovendien stelt dit accountmanagers in staat altijd de meest recente klantgegevens bij zich te hebben. Er zijn diverse apps die verkoop ondersteunen: in dit kennisbank item vind je meer informatie over verkoop-apps. De businesscase van een verloren verkoopkans is hiermee snel gemaakt.

Jet Lag

Als medewerkers vaak verschillende tijdzones bezoeken zullen ze regelmatig last hebben van jetlags. Dat vermindert hun productiviteit en kan zorgen voor een onbehaaglijk gevoel. Yes, there is an app for that! Met de Jet Lag app bestrijd je de symptomen van de Jet Lag en zorg je ervoor dat je fris voor de dag kan komen. Dat is de prijs van de app (€2,69) ruim waard.

Inspectie

Inspecteurs hebben vaak de complexe taak om diverse onderdelen van een object te controleren. Hierbij kan een checklist handig zijn, zodat de kans op fouten verkleind wordt. Bovendien kan een inspecteur ondersteund worden door aanvullende informatie. Zo ook bij de Tauw app, waarbij een inspecteur aanvullende geo-informatie krijgt. Daarnaast kan de inspecteur het inspectierapport direct digitaal doorsturen, dat weer reiskosten en werkuren scheelt.

Nieuwe informatie

Dit artikel is al even geleden geschreven. Wil je nieuwe informatie over apps hebben? Wil je weten hoe mensen nu apps gebruiken én hoe jij het kan inzetten voor jouw app-idee? Lees dan dit artikel over Mobile Marketing.

Hoe maak je een appWil jij alle stappen weten die bij een app maken horen?

Wil je de stappen om een app te maken gemakkelijk in een overzicht hebben? Dat kan! 

Vul je gegevens in, dan krijg je direct toegang tot een handig overzicht van het A tot App stappenplan:

-David van AppSpecialisten