Wat kunnen we leren over apps van de overheid in de VS?| kennisbank

In de Verenigde Staten gaat de overheid heel anders om met apps dan de overheid in Nederland. Wat gebeurt er in de VS en wat kunnen wij hier op app-gebied van leren?

Open The Books

Met de Open The Books-app zijn de overheidsfinanciën van de VS openbaar te vinden. Met de app doorzoek je de financiën van de overheid vanaf het jaar 2000 en in totaal zijn er zo'n 31 biljoen dollar (!) aan uitgaven te bekijken. Daarnaast bevat de app ook de salarissen van 2,2 miljoen federale medewerkers en de laatste vier jaar van alle landbouwsubsidies. Amerikanen vinden het belangrijk om hun verkozen politici verantwoordelijk te houden voor hun daden en uitgaven. Deze openheid is typisch Amerikaans, maar hier kunnen ook Nederlandse burgers van profiteren.

"Deze openheid is typisch Amerikaans, maar hier kunnen ook Nederlandse burgers van profiteren."

 

Economie

Met de America’s Economy-app laat het CBS van de Verenigde Staten veel van hun gegevens vrij. In de VS is het Centraal Bureau voor de Statistiek verdeeld over het U.S. Census Bureau, het Bureau of Labor Statistics en het Bureau of Economic Analysis. Deze bureaus werken samen om hun gegevens zo transparant mogelijk te maken en op die manier inzicht te geven in de economie. Met slim gekozen indicators zie je in één oogopslag hoe het er voor staat met de Amerikaanse economie. Deze gegevens zijn handig voor economen, marktonderzoekers, beurshandelaren en patriottistische burgers. Óns CBS doet ook een dappere poging om transparant te zijn met de Bevolking-app, die slechts het bevolkingsaantal laat zien. Ruimte voor verbetering dus.

 

Government app-store

Iedereen kent de apps stores die bij de iPhones en iPads van Apple en bij de smartphones en tablets van Android horen. Deze Apple en Android app-stores bevatten alle apps die beschikbaar zijn voor deze apparaten. Maar wat nou als je niet alleen een app, maar een hele app-store maakt voor een specifieke doelgroep? Dat is het idee van de Government app-store: de overheid die apps aanraadt aan de burgers en daarnaast direct goedkeuring verleent. Zo kan de overheid de dienstverlening aan de burger vergroten door de markt een platform te bieden waar marktpartijen hun apps op kwijt kunnen. Een leuk idee voor de Nederlandse overheid en is zelfs in verschillende overheidslagen te implementeren.

Nieuwe informatie

Dit artikel is al even geleden geschreven. Wil je nieuwe informatie over apps hebben? Wil je weten hoe mensen nu apps gebruiken én hoe jij het kan inzetten voor jouw app-idee? Lees dan dit artikel over Mobile Marketing.

Hoe maak je een appWil jij alle stappen weten die bij een app maken horen?

Wil je de stappen om een app te maken gemakkelijk in een overzicht hebben? Dat kan! 

Vul je gegevens in, dan krijg je direct toegang tot een handig overzicht van het A tot App stappenplan:

Ik geloof dat als je waarde creëert, je app succesvol wordt. Daarom stuur ik alleen waardevolle e-mails. Hoe? Dat lees je in de Privacy Statement

-David van AppSpecialisten

markten
onderwerpen
geschreven door
David van der Loo

De auteur van dit artikel

David is de naam, aangenaam je te leren kennen!

David van der Loo

App Expert


"In dit artikel leer je van mijn ervaring met 600+ bedrijven, 10+ jaar werken in de app markt en vele interviews en onderzoeken met experts. Deze artikelen zijn inmiddels meer dan 1.000.000x gelezen. Goed dat je één van deze lezers bent!"


Lees wat anderen over David zeggen