AppRace: wat we kunnen leren van de beste Windows 8 app

AppRace: wat we kunnen leren van de beste Windows 8 app| kennisbank

Tijdens de AppRace die werd georganiseerd door Tweakers en Microsoft werden app-ontwikkelaars gevraagd om een app te ontwikkelen voor het Windows 8 platform. Ronald Eekelder  won deze wedstrijd met zijn app ToonVolt. In deze app kan een gebruiker zelf een geanimeerde tekening maken en de resulterende geanimeerde video’s bovendien voorzien van geluid.

Marketing

Doordat ToonVolt de AppRace won kreeg hij via Tweakers meteen veel media aandacht. Dit vertaalt zich meteen naar de 700 downloads in twee maanden tijd. Waar er steken zijn gevallen is bij de keuze voor een naam; veel mensen denken wellicht aan een energiemeter, zoals de Toon-meter van Eneco. Bovendien is de website van ToonVolt onduidelijk en onprofessioneel. Hierdoor haken vele gebruikers al snel af, ondanks dat er op deze website al vele leuke voorbeelden van toepassingen zijn te vinden

Eenvoudig interface

Zoals bij elke sterke app-development is het gebruikersgemak van groot belang. Je maakt een ToonVolt eenvoudig door direct te tekenen op het scherm. Een kleuren pallet, tijdlijn en minimalistisch menu zorgen ervoor dat je eenvoudig een ToonVolt maakt. Je beheert met de app heel simpel je gemaakte ToonVolt’s en deelt ze met een paar klikken via YouTube. Daarnaast zijn er geen rare fratsen die het interface moeilijk maken, eenvoud staat centraal.

Innovatieve toepassing

Doordat er met de ToonVolt verschillende toepassingen mogelijk zijn die nog op weinig andere plekken te vinden zijn, springt deze in het oog. Dat zie je wel aan de verrassende toepassingen die je al kan bekijken op de website van ToonVolt, zoals de uitleg van een wiskundesom, tot een nieuwjaarswens en een geanimeerde mop.

Ontwikkeld door een professional

Ronald Eekelder, de app-maker, is een doorgewinterde .NET ontwikkelaar. Door zijn ervaring wist hij een simpel interface te combineren met een innovatieve toepassing. Dit zorgt voor de huidige pilaren van de app. Met een goede marketing kan deze app zijn volledige potentie bereiken, met name omdat de innovatieve toepassing zovele mogelijkheden brengt.Op zoek naar een app-ontwikkelaar? Klik dan op de onderstaande knop om alle app-makers te bekijken in een overzicht.

Hoe maak je een appWil jij alle stappen weten die bij een app maken horen?

Wil je de stappen om een app te maken gemakkelijk in een overzicht hebben? Dat kan!

Vul je gegevens in, dan krijg je direct toegang tot een handig overzicht van het A tot App stappenplan:

Ik geloof dat als je waarde creëert, je app succesvol wordt. Daarom stuur ik alleen waardevolle e-mails. Hoe? Dat lees je in de Privacy Statement

PS Weet je wat JIJ nodig hebt voor je app?

• De beste ontwikkelaar

• Een ontwikkelaar als partner die nu en straks meedenkt en meewerkt

• Daarvoor niet de hoofdprijs betalen

• Je app niet (helemaal) zelf betalen

Oftewel: Wat jij nodig hebt is weten hoe je ontwikkelaars overtuigt van jouw idee zodat ze voor jou een app willen bouwen

Hoe je dát doet, vertel ik je tijdens mijn Live Online Training 'App Kickstart'.

Ik neem je mee in alle ins en outs van het vinden van de beste ontwikkelaar. Daarnaast leer je alles over het vinden van financiering, hoe je grote sprongen zet in het maken van je app en kort gezegt: hoe je app EINDELIJK gemaakt gaat worden!

Deze Live Online Training is alleen tijdelijk beschikbaar tussen 11 - 13 mei:

Klik hier en claim gratis je plek voor deze training

Deelname is gratis, de training duurt ongeveer 90 min

geschreven door
David van der Loo en Katja Nagelkerke