Tijd voor de appmaker! De laatste stappen van een app maken

Tijd voor de appmaker! Afgelopen weken zijn de verschillende stappen in het stappenplan van app-ontwikkeling besproken. Iedere week besprak ik een aantal stappen met links naar verdiepende artikelen. Handig, zo krijg je het overzicht in de stappen naar een app maken toe maar ook de diepgang.

Hier vind je de artikelen met stap 1 & 2 en hier het artikel over stap 3 & 4. Deze week bespreek ik stap 5, 6 en 7 in dit proces; de appmaker, de ontwikkeling en de lancering.

Wil je het hele stappenplan in één handig overzicht inclusief verdiepende links? Laat dan een reactie achter, onderaan dit artikel. Ik stuur je dan het volledige stappenplan.

appmakerStap 5: De appmaker

Als je jouw idee hebt uitgewerkt, je weet hoe je geld gaat verdienen, je de doelgroep kent én weet hoe je app eruit gaat zien, dan is het tijd voor de appmaker! Als je goed weet wat je wilt, krijg je duidelijke offertes met gespecificeerde prijzen i.p.v. technische verhalen en onduidelijke prijzen. Het is daarom verstandig om pas bij een appmaker aan te kloppen als je een gehele handleiding voor je app hebt. Daarna ga je op pad om een geschikte appmaker te vinden.

Weet je niet zoveel van de technische kant? Maak vooraf in ieder geval een keuze maken tussen een hybride of native app. Een hybride app werkt op alle platformen; iOS, Android, iPads of laptops. Een native app wordt speciaal ontwikkelt voor 1 platform. Lees hier de voor- en nadelen van beide technieken.

Als je hebt gekozen voor Hybride of Native apps, zijn er nog talloze ontwikkelingstechnieken te kiezen. Dat is een klimaat die steeds verandert, er komen steeds nieuwe bij. Hier kan je de laatste ontwikkelingen vinden. Daar vind je ook de ontwikkelingsvergelijker, hiermee ontdek je de ideale ontwikkelingsmethode voor jouw app.

Met deze kennis kan je voorbereid een gesprek aan gaan met een appmaker. Gebruik de handige ontwikkelaar zoekmachine en vind de app developer die het beste bij jouw app past.

"Zorg dat je app er komt op de manier die jij wil."

appmakerStap 6: De ontwikkeling

Fijn! Je hebt een goede appmaker gevonden en deze gaat nu aan de slag met jouw app. Al een groot deel van het proces is nu achter de rug. Maar denk nu niet dat je achterover kan leunen, je moet de ontwikkeling goed in de gaten houden! Houdt de applicatie ontwikkelaar zich wel aan de afspraken? Ben je tevreden over het proces? Blijf hierbij betrokken. Het is JOUW app! Zorg dat die app er komt op de manier die jij wil.

Dan zijn er ook nog valkuilen waar je zelf op moet letten tijdens de ontwikkeling. Een ervan is het verliezen van focus, het zo genoemde ‘Feature creep’. Lees meer over deze veelgemaakte fout.

Ook is het onverstandig om een app te ontwikkelen die visueel inconsistent is of te kleine knoppen heeft. Hier vind je 8 dingen die je zeker niet moet doen.

"De kans dat je app zonder promotie een succes wordt is minimaal."

appmakerStap 7: De lancering

De app ontwikkelen is klaar! Goed gedaan, je hebt alle stappen doorlopen en je bent vol voor je app gegaan. Nu is ze ontwikkeld en heb je de ontwikkeling goed in de gaten gehouden. De app ziet er goed uit, ze werkt en kan worden gelanceerd.

De kans dat je app zonder promotie een succes wordt is minimaal. Er zijn veel verschillende manieren van promotie. Hier vind je 8 nieuwe promotiemogelijkheden voor je app dankzij Google. Het is ook slim om te leren van de ervaringen van andere apps. Zo kan je hier lezen hoe de Logoquiz-app aan 3 miljoen downloads is gekomen. Wil je weten hoe je app-marketing van A tot Z aanpakt? Daarvoor hebben we een de cursus gemaakt: Meer App Downloads (Pssst... de eerste 4 lessen vind je gratis achter de link)

Als je app dankzij promotie, mond-tot-mond reclame en veel volharding een succes is geworden, blijf dan niet stil zitten. Zorg dat je het succes vast blijft houden. Werk aan updates, nieuwe functies en blijf de inhoud aanvullen.

Als echte app-ondernemer wil je vaak steeds meer. Meer landen, meer gebruikers, nieuwe uitbreidingen. Mijn tip: als je app successen boekt, sta dan even stil. Vier je successen en geniet!

appmakerHet volledige stappenplan

Met het volledige stappenplan krijg je inzicht over wat je moet doen om een app de markt te zetten. Van het begin met de eerste stappen tot hoe je jouw app tot een goed einde brengt. Ik noem dat "van A tot App".

Het stappenplan dat ik in drie delen heb gegeven in de artikelen helpt je om daar te komen. Kom je er ondanks deze informatie niet uit? Of wil je eens met een expert spreken? Stuur me gerust een bericht.

Wil jij graag alle stappen van het plan in één overzicht hebben? En zien welke stappen jij kunt zetten om je app naar een lancering te brengen? Hieronder krijg je direct toegang tot het stappenplan, door je e-mailadres in te vullen.

-David van AppSpecialisten

Ingediend door Kevin op

Hetgeen ik het meeste aan had was om mijn idee met andere mensen te delen. Eerst durfde ik echt niet maar toen ik het een paar vrienden vertelde waren ze heel erg enthousiast en dat was echt een opsteker.

He Kevin, bedankt voor je reactie! Het stappenplan zit in je mailbox.

Ingediend door Danny op

het stappenplan is erg handig om bevestigd te krijgen of op je koers zit.. Zoals Kevin al aangaf, het delen met anderen is een goede tip!

Fijn dat je het stappenplan goed kan gebruiken Danny! In je mailbox zit de gehele versie, succes met jouw app!