Hoe maak je een app? Met dit stappenplan!

Iedereen wil het weten: Hoe maak je een app? Want waarom veel geld uitgeven als je het zelf ook kan doen? Nou…omdat programmeren ontzettend moeilijk is! Ik raad je dan ook af om zelf je eigen app te ontwikkelen… tenminste als je een goede app wilt! Echt waar, het leren om apps te maken, kost bloed, zweet en tranen en heel veel tijd!

Als je jouw app niet door een professional laat maken, resulteert dit meestal in een slecht werkende app. En net zoals jij een slecht werkende app irritant vindt én in de virtuele hoek gooit, verbannen gebruikers jouw app straks ook. Een eigen (goede) app maken, klinkt leuk maar is niet echt haalbaar.

Gelukkig kan ik je helpen om wél een goede app te laten maken. En, door het vinden van financiering, kan jij deze dure ontwikkeling bekostigen. In dit 7 stappenplan vind je alle antwoorden op de vraag; "Hoe maak je een app?".

In deze video vind je de uitleg van alle 7 stappen:

icoon ideeStap 1: het idee voor het maken een eigen app

Zoals elk product, dienst of onderneming start ook een app maken met een idee. Je bent op vakantie, zit in de trein of in de kroeg en je krijgt zowaar een app-idee. Of misschien zit je met een probleem of irritatie die je wilt oplossen. Wellicht loop je zelfs met een idee rond dat jouw bedrijf nóg beter maakt. Hoe dan ook, je bedenkt een idee voor een app. Dat natuurlijk een prachtig idee is!

"Een slecht app-idee is bijvoorbeeld een bedrijfswebsite tot een app omtoveren."

Wellicht wil je dit mooie idee beschermen en niet delen met anderen. Hoe maak je een app? Door deze fout juist niet te maken! De kans dat een ander jouw app-idee gaat uitvoeren is minimaal aangezien aan app-ontwikkeling veel tijd en geld kost. Daarnaast ontwikkelt jouw idee alleen maar verder door de inbreng van anderen.

Ga jezelf ook niet meteen afvragen; "hoe maak je een app?"  of "hoe leer ik programmeren?" Voordat er ingewikkelde technologieën, een app developer of verdienmodellen bij komen kijken, moet je eerst checken of je app-idee wel zo top is. Helaas, niet elk app-idee blijkt een goed idee. Een slecht app-idee is bijvoorbeeld een bedrijfswebsite tot een app omtoveren. Een app die een probleem bij een specifieke doelgroep oplost, klinkt daarentegen als een goed idee. Meer voorbeelden van goede en slechte ideeën? Check ze hier.

Oftewel, ga aan de slag door je app-idee te testen! Niet zoveel tijd? Kom er dan snel achter of je idee potentieel heeft met de 2-minuten test

foto van ronddraaiende trap

"Meestal worden apps ontwikkeld om er geld mee te verdienen."

icoon bullseyeStap 2: het doel van je app

In de 2e stap in het ‘Hoe maak je een app’ stappenplan staat het doel van je app centraal. Als je zekerheid hebt gekregen over je idee, dan ga je verder naar deze stap. Wat wil je bereiken met een app? Waarom moet dit app-idee ontwikkeld worden?

Is jouw doel om geld te verdienen met jouw app? Dan ga je nu een businessplan opstellen. Dat hoeft geen dik papier te worden. Begin simpel met 1) financiering, 2) verdienmodel en 3) doel.

1) Financiering
Een app-ontwikkelen kost namelijk veel geld. Hoe maak je een app: door financiering te vinden! Bekijk 16 originele manieren hoe je aan financiering komt.

2) Verdienmodel
Als deze financiering terugverdiend moet worden dan moet je ook een verdienmodel kiezen om winst te gaan maken. Hier zijn voorbeelden van 10 verdienmodellen voor app-ontwikkeling.

3) Doel
Vaak komt de drang om een app te maken uit een persoonlijke missie om iets moois neer te zetten. Een app die doet waar jij enthousiast van wordt! Zo maakte YipYip een applicatie ontwikkelaar een app die autistische kinderen helpt met de overgang van basisonderwijs naar het middelbare onderwijs. Deze app heeft een goed doel waardoor er meerdere partijen bij zijn betrokken die het financieren en wetenschappelijk ondersteunen. Wat luidt jouw doel of missie? Dat is je belangrijkste drijfveer voor het ontwikkelen van een app en waar je keer op keer op terugvalt en geeft je 'peper in je reet' :)

Omdat je de tijd moet nemen voor iedere stap, heb ik ze verdeeld over 3 artikelen. In dit artikel leerde je stap 1 & 2 uit, vind hier stap 3 & 4, en lees vervolgens meer over stap 5, 6 & 7.

icoon checklistAlle stappen bijelkaar. Hoe ontwikkel je een eigen app: stap 1 t/m 7

Aan de slag met het laten bouwen van je eigen app? Let dan goed op welke stappen je moet zetten voordat je met een app-maker in zee gaat. Wil je al de stappen om een app te maken gemakkelijk in een overzicht hebben? Dat kan!

Vul je gegevens in, dan krijg je direct toegang tot een handig overzicht van het stappenplan:

-David van AppSpecialisten

Reacties

Ingediend door Danny op

Beste David, ik ben bezig om een idee uit te werken tot een app. Stap 3 t/m 7 zouden mij kunnen helpen, dus ik ben benieuwd of dit mij nieuwe inzichten kunnen brengen. Gr. Danny

Hoi Danny, fijn als wij je kunnen helpen met het uitwerken van jouw app-idee! Het stappenplan ontvang je zo direct via je email. Groetjes, Katja

Ingediend door Roy op

Hoi david.

Ik heb stap 1 en 2 doorlopen welicht 3 t/m 7 enorm helpen.
Deze ontvang ik ook graag.
Wat ik al eerder zei dit concept is zo uniek dit zelf de markt worden gebracht.

Ingediend door david@appspeci… op

In reply to by Roy

In je inbox vind je het stappenplan Roy, succes!

Ingediend door Ben op

Hoi ,
stappen 1 en 2 heb ik doorlopen . Vermarkten is een vraagteken en ben zeer benieuwd naar jullie adviezen.

Ingediend door Robbert op

Beste David,

Stap 1 en 2 doorlopen. Graag ontvant ik de overige te doorlopen stappen voor mijn app idee. Ik hoop dat jullie mij de rest van de stappen kunnen toesturen.

Met vriendelijke groet,

Robbert

Ingediend door Shanna op

Erg benieuwd naar de stappen hopelijk kunnen die mij verder helpen. Mvg

Ingediend door Noa op

Hy

Ik wil graag een app maken om video's te editen.

Deze bestaat wel al maar enkel voor apple.

Ik wil dus iets gelijkaardigs maken als 'videostar' maar voor android.

Ik heb al vel websites bekekn voor een goede manier te vinden om het te makenmaar het lukt me nog steeds niet.

Heb je tips om me te elpen.

(Mijn idee en doel heb ik al)

Noa

Ingediend door david@appspeci… op

In reply to by Noa

Hoi Noa, leuk dat je een app wilt maken! Ik zal contact met je opnemen om te kijken hoe we je kunnen helpen. Gr. Katja