Verdient jouw idee eigenlijk wel financiering? | kennisbank

Er zijn mensen wiens idee nooit een succes zal worden. Dat komt vaak door één ding: ze zien grote bedragen voor app-ontwikkeling… en stoppen dan :(

Dat is ook niet eenvoudig: je ziet de hoge kosten ontwikkeling: €20.000 , of zelfs méér.

Niet alleen schrik je dan. het voorkomt ook dat je idee ooit een succes kan worden. En dat is toch zonde, zeker als je een goed idee hebt!

Gelukkig is daar gewoon een oplossing voor:

Vandaag laat ik je zien welke 3 dingen je nodig hebt voordat je kans maakt op financiering voor jouw idee. Daarnaast is er een eenmalig aanbod voor mensen die hier een App Kickstart voor willen… Daar lees je onderaan dit artikel meer over.

Lees het artikel, bekijk de video of kijk naar mijn speciale aanbod onderaan de pagina.

Voor het benoemde aanbod in de video is zijn alle plekken helaas vervuld. Maar niet gevreesd, ik wil jou natuurlijk ook nog graag helpen. Met de App Try-out geef ik ook jou advies over je app, én kunnen we samen kijken naar financiering. Krijg meer informatie om advies te krijgen voor jouw app-idee, met de App Try-out.

Haalbaarheid - Hoe goed is je idee?

Als je financiering voor jouw app wil... moet het natuurlijk wel een TOP idee zijn! Daarom moet je vóór je financiering regelt, erachter zien te komen hoe haalbaar je idee is.

Je wil dus weten of je idee haalbaar is voor je doelgroep. Ik heb jarenlang onderzoek gedaan naar wat apps succesvol maakt. En met honderden apps gewerkt. Daarom weet je hier zo slim mogelijk achter komt. En eigenlijk komt het op één ding neer: het oplossen van een probleem..

Als je weet of jouw app een probleem oplost, weet je ook of de gebruiker erop zit te wachten. Vraag niet alleen aan vrienden wat ze van je idee vinden.. Vraag aan de juiste personen wat zij in de laatste maanden hebben meegemaakt en waar zij irritaties hebben ondervonden. Zo ontdek je de behoeftes van je doelgroep. Wat zijn hun problemen? Waar hebben ze de laatste tijd last van gehad op het gebied van jouw app?

Er komen nog meer dingen kijken bij een goed idee (zoals technische haalbaarheid, kansen in de markt, timing etc), maar als je een probleem oplost bij de doelgroep kom je al een heel eind.

Stappenplan - Welke stappen moet je zetten?

Je wil niets vergeten. Achteraf weer helemaal terug moeten is één grote nachtmerrie. Daarom laat ik zien wat je doet nadat je weet of je een goed idee hebt. Je weet dan of je app een probleem oplost. Én waarschijnlijk weet je wat jouw idee zo aantrekkelijk maakt.

 Stap 1 -   Het ontdekken of je een goed idee hebt. Hé wacht eens, dat hebben we zojuist hierboven besproken. Dat heb je dus al gedaan!

En nu volgt één van de leukste stappen om te doen:

 Stap 2 -   Als je een idee hebt, is het leuk om ermee te spelen. Erover na te denken. Vaak groeit je idee. Het wordt sterker en sterker. En omdat je nu weet hoe je doelgroep erover denkt, kun je jouw idee nog sterker maken. Dit zet je om in een app-concept. Oftewel: schrijf je idee uit. Hierin bedenk je je wat het doel is, wat je wilt bereiken en hoe je je gebruikers gaat helpen.

Dan volgt er een moeilijkere, maar wel noodzakelijke stap:

 Stap 3 -  Duidelijk: je gaat je app maken maar wil er ook geld aan verdienen. Anders zou je het ook niet doen toch? Maak van je app in ieder geval geen geld-verslindende hobby, maar zorg juist dat je geld verdient met je app. Dat doe je in een businessplan. Je bedenkt je hoe je geld gaat verdienen, de app gaat vermarkten etc. Kijk, een businessplan hoeft helemaal niet moeilijk of uitgebreid te zijn, maar je wil wél weten hoeveel geld je gaat verdienen.

Gelukkig wordt je ook beloond voor die stap:

 Stap 4 -  Nu maak je de keuze: Ga je door met je idee of niet? Je weet nu namelijk 3 dingen: of je een goed idee hebt (Stap 1), of je jouw idee beter kan maken (Stap 2) en of je er geld mee kunt verdienen (Stap 3). Zit je na deze stappen nog steeds vol enthousiasme? Maak dan de beslssing om door te gaan! Dan is het nu tijd om door te zetten!

En klaar is Kees! Toch...? Nou, je hebt wel geld nodig om je app te gaan maken! Dat leggen we je hieronder uit:

Financiering - Hoe krijg je geld om de ontwikkeling te betalen?

Alleen voor een idee komt geen dubbeltje zijn bed uit. Je voorbereiding is dus belangrijk. Het gaat om de uitvoering van het idee, én de haalbaarheid van de uiteindelijke app, die ervoor zorgen dat mensen/bedrijven/instanties willen investeren in jouw app.

 Stap 5 -  Er zijn allerlei manieren om aan geld te komen om je idee waarheid te maken. Om er een paar te noemen; crowdfunding, business angels of subsidie. Het is echter totaal afhankelijk van je idee wat jouw mogelijkheden zijn. Het ene idee leent zich super goed voor een culturele subsidie, het ander is echt iets waar een grote groep op zit te wachten met crowdfunding. Je hebt de grootste kans van slagen als je weet welke financiering bij je past. En dat is lastig. 

En dan is het nog de vraag, hoe kom je aan die soort financiering? Hoe kom je in contact met bijvoorbeeld een investeerder?

Ik weet er veel over, maar werk samen financieringsexpert Solvid om de kans op een financiering zo groot mogelijk maken. Door hun kennis over financiering met mijn kennis over appste koppelen, kunnen we er samen precies achter komen wat de beste manier is om geld te krijgen voor jouw app-idee. Plus, ze hebben een groot netwerk van financieringsmogelijkheden, zoals investeerders.

Samenvatting - je hebt 3 dingen nodig: Haalbaarheid + Stappenplan + Financiering

Maar hoe krijg je Haalbaarheid + Stappenplan + Financiering?

Hoe zorg je ervoor dat je voor alledrie deze onderwerpen slaagt?

En hoe weet je zeker dat je een financiering krijgt voor je app?

 Stap 6 -  Vertrouw op de jarenlange ervaring die ik heb opgedaan met honderden apps. En pak nu de kans om je door experts te laten begeleiden in deze essentiële stappen.

Voor het benoemde aanbod in de video is zijn alle plekken helaas vervuld. 

Momenteel lopen er geen speciale acties voor het vinden van financiering. Maar niet gevreesd, ik wil jou natuurlijk ook nog graag helpen. Met de App Try-out geef ik ook jou advies over je app, én kunnen we samen kijken naar financiering. Lees hier meer over de voordelen van een App Try-out.

-David

markten
onderwerpen
publicatiedatum
maandag 10.09.2018

Reacties

Een app die speciaal is ontwikkeld om jongere kwetsbare kinderen vooruitdenkend te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Door zelf kernwoorden als persoonlijk filter in te stellen, op de telefoon van de ouders, zullen meldingen binnen komen zodra het kind de site bezoekt. De ouders krijgen een overzicht onder welke categorie deze site valt en kunnen vervolgens actie ondernemen.

 

Er is bewust een optie aan de ouders overgelaten om een totale controle, of juist gedeeltelijk overzicht te houden over het gebruik van de mobiel.

 

De app zal wereldwijd (dus in meerdere talen) bereikbaar zijn.

Hoi Cedric, Dat klinkt als een mooi iniatief! We helpen je graag verder met een slim stappenplan. Gr. Katja

Plaats mijn reactie