Verdient jouw idee eigenlijk wel financiering? | kennisbank

Er zijn mensen wiens idee nooit een succes zal worden. Dat komt vaak door één ding: ze zien grote bedragen voor app-ontwikkeling… en stoppen dan :(

Dat is ook niet eenvoudig: je ziet de hoge kosten ontwikkeling: €20.000, of zelfs méér.

Niet alleen schrik je dan. het voorkomt ook dat je idee ooit een succes kan worden. En dat is toch zonde, zeker als je een goed idee hebt!

Gelukkig is daar gewoon een oplossing voor: ik laat je de 5 stappen zien om financiering te krijgen voor jouw idee

Lees het artikel of bekijk de gerelateerde video:

Voor het benoemde aanbod in de video is zijn alle plekken helaas vervuld. Maar niet gevreesd, ik wil jou natuurlijk ook nog graag helpen. Met de App Try-out geef ik ook jou advies over je app, én kunnen we samen kijken naar financiering. Krijg meer informatie om advies te krijgen voor jouw app-idee, met de App Try-out.

5 Stappen naar app financiering

Je wil niets vergeten. Achteraf weer helemaal terug moeten is één grote nachtmerrie. Daarom laat ik zien wat je doet nadat je weet of je een goed idee hebt. Je weet dan of je app een probleem oplost. Én waarschijnlijk weet je wat jouw idee zo aantrekkelijk maakt.

 Stap 1 -   

Als je financiering voor jouw app wil... moet het natuurlijk wel een TOP idee zijn! Daarom moet je vóór je financiering regelt, erachter zien te komen hoe haalbaar je idee is.

Ik heb jarenlang onderzoek gedaan naar wat apps succesvol maakt. En met honderden apps gewerkt. Daarom weet je hier zo slim mogelijk achter komt. En eigenlijk komt het op één ding neer: het oplossen van een probleem..

Als je weet of jouw app een probleem oplost, weet je ook of de gebruiker erop zit te wachten. Vraag niet alleen aan vrienden wat ze van je idee vinden.. Vraag aan de juiste personen wat zij in de laatste maanden hebben meegemaakt en waar zij irritaties hebben ondervonden. Zo ontdek je de behoeftes van je doelgroep. Wat zijn hun problemen? Waar hebben ze de laatste tijd last van gehad op het gebied van jouw app?

En nu volgt één van de leukste stappen om te doen:

 Stap 2 -   Als je een idee hebt, is het leuk om ermee te spelen. Erover na te denken. Vaak groeit je idee. Het wordt sterker en sterker. En omdat je nu weet hoe je doelgroep erover denkt, kun je jouw idee nog sterker maken. Dit zet je om in een app-concept. Oftewel: schrijf je idee uit. Hierin bedenk je je wat het doel is, wat je wilt bereiken en hoe je je gebruikers gaat helpen.

Dan volgt er een moeilijkere, maar wel noodzakelijke stap:

 Stap 3 -  Duidelijk: je gaat je app maken maar wil er ook geld aan verdienen. Anders zou je het ook niet doen toch? Maak van je app in ieder geval geen geld-verslindende hobby, maar zorg juist dat je geld verdient met je app. Dat doe je in een businessplan. Je bedenkt je hoe je geld gaat verdienen, de app gaat vermarkten etc. Kijk, een businessplan hoeft helemaal niet moeilijk of uitgebreid te zijn, maar je wil wél weten hoeveel geld je gaat verdienen.

Gelukkig wordt je ook beloond voor die stap:

 Stap 4 -  Nu maak je de keuze: Doorgaan met je idee of niet? Je weet nu namelijk 3 dingen: of je een goed idee hebt (Stap 1), of je jouw idee beter kan maken (Stap 2) en of je er geld mee kunt verdienen (Stap 3). Zit je na deze stappen nog steeds vol enthousiasme? Maak dan de beslissing om door te gaan! Dan is het nu tijd om door te zetten!

En klaar is Kees! Toch...? Nou, je hebt wel geld nodig om je app te gaan maken! Dat leggen we je hieronder uit:

 Stap 5 -  Maak de keuze voor een financieringsvorm. Je oren klapperen als je alle mogelijkheden hoort. Om er een paar te noemen; crowdfunding, leningen, investeerdersen subsidie. Maar welke past bij jou? En hoe krijg je het? Daarom heb ik een overzicht gemaakt van alle financieringen.

Een overzicht van financieringsvormen krijg je door de App Financierings Planning te downloaden.

In deze PDF volg je je eigen pad en kom je erachter welke vorm van financiering bij jou en je app past.

Voorbeeldweergave App Financiering Planning

Ik geloof dat je app succesvol wordt, als je waarde creëert. Daarom stuur ik alleen waardevolle e-mails. Hoe? Dat lees je in de Privacy Statement.

Je ontvangt dan een e-mail waarin je toegang krijgt tot de App Financiering Planning.

-David

markten
onderwerpen
geschreven door
David van der Loo en Katja Nagelkerke

Reacties

Een app die speciaal is ontwikkeld om jongere kwetsbare kinderen vooruitdenkend te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Door zelf kernwoorden als persoonlijk filter in te stellen, op de telefoon van de ouders, zullen meldingen binnen komen zodra het kind de site bezoekt. De ouders krijgen een overzicht onder welke categorie deze site valt en kunnen vervolgens actie ondernemen.

 

Er is bewust een optie aan de ouders overgelaten om een totale controle, of juist gedeeltelijk overzicht te houden over het gebruik van de mobiel.

 

De app zal wereldwijd (dus in meerdere talen) bereikbaar zijn.

Hoi Cedric, Dat klinkt als een mooi iniatief! We helpen je graag verder met een slim stappenplan. Gr. Katja

Plaats mijn reactie