Jouw app-idee uitwerken. Waar start je?| kennisbank

Ken je dat gevoel, dat je een tof app-idee hebt, maar je weet niet waar je moet beginnen?

Dat probleem hebben heel veel mensen. Ik zit regelmatig met iemand aan tafel die hier tegenaan loopt.

Gelukkig weet ik ze op weg te helpen met 3 simpele stappen om te starten met het uitwerken van een app-idee!

Lees hieronder de tekst of bekijk de video:

video een eigen app maken

PotloodStap 1: Werk je idee uit met een schets

Jouw app-idee is ontastbaar. Een idee blijft een idee zolang het in jouw hoofd blijft. Maak je app-idee tastbaar door het op papier te zetten. Want dan zul je zien dat je app idee makkelijker én sneller te ontwikkelen is, terwijl het je niets kost (op die paar velletjes en schrijfgerij na).

Wat zet je op papier dan? Schrijf je je idee gewoon uit? Nee, je maakt een echte schets. Dat kan door plaatjes van lege smartphones uit te printen, welke je dan mooi invult met jouw appschermen, of door simpelweg knoppen te tekenen die je wil hebben.

Daarbij hoeft het niet op te houden. Om echt al dat 'app gevoel' te krijgen, raad ik je aan om Marvel Pop te gebruiken. Met deze app scan je je tekeningen, welke je klikbaar maakt in de app. Zo maak je in korte tijd een werkend prototype van jouw app idee. Dit prototype werkt ook op jouw smartphone. Dat is niet alleen handig om jouw app-idee te testen, maar ook om anderen te overtuigen van jouw app-idee! Ideaal toch?

CreditcardStap 2: Schat de kosten van jouw app-idee

Weet je na het schetsen welke knoppen en functies jouw app nodig heeft? Dan heb je voldoende informatie om een schatting te maken van de kosten van jouw app. Zo'n schatting hoeft overigens geen nattevingerwerk te zijn. Met deze rekentool bereken je binnen 5 minuten een app-offerte. Je zult zien dat als je een offerte aanvraagt bij een app ontwikkelaar, de geschatte kosten aardig overeenkomen met de uiteindelijke kosten.

Kosten variëren van € 2.500,- tot meer dan € 100.000,-. Die kosten hangen natuurlijk heel erg af van de eisen voor jouw app. De meeste apps kosten namelijk tussen de € 20.000,- en € 25.000,-. Klinkt misschien nog steeds als een hoop geld om even op te hoesten voor een app. Maar wees gerust, er zijn meer manieren om jouw app ontwikkeling te betalen dan uit eigen zak.

Stap 3: Bedenk hoe je je app gaat financieren

De laatste stap in het uitwerken van jouw app-idee:de financiering! Zoals ik hierboven al liet weten, ben je lang niet altijd afhankelijk van je eigen vermogen als je een app gaat ontwikkelen. Er zijn meerdere opties mogelijk, bijvoorbeeld een specifieke afnemer, subsidie, zakelijke investeerders of vrienden en familie. Toch zal niet elke mogelijkheid even geschikt zijn voor jouw app-idee. Daarom is het belangrijk om eerst je plan uit te werken, voordat je al actief gaat zoeken naar een financierder.

Vind een financierder met de App Financiering Planning

Weten welke financieringsmethode het beste op jouw idee aansluit? Download mijn App Financiering Planning PDF en binnen een paar vragen vind jij jouw financieringsmethode.

App Financiering Planning

Wil je alles opties voor financiering op een rij? En erachter komen welke financieringsmethode bij jou past? Die krijg je in de App Financiering Planning.

app financiering planning

Door het invullen van dit formulier worden je gegevens beschermd volgens onze Privacy Statement. Je ontvangt een mail met het aangevraagde document en daarnaast andere mails met tips voor je app, waar je je altijd voor kunt uitschrijven.

Ik wens je een succesvolle app toe.

PS Je hebt een geweldig idee voor een app. En toch is ‘ie er nog niet.

Wat zou het gaaf zijn als daar nou eens verandering in kwam!

De Live Online Training Krijg je eigen app! op 30 november geeft de ontwikkeling van jouw app de boost die hij nodig heeft.

Klik hier en schrijf je in via deze link

Zou het niet mooi zijn als het ontwikkelen van je app in een stroomversnelling kwam. Mét geld van een betrouwbare partij, en met een ontwikkelaar die je enthousiasme deelt en snapt wat je precies bedoelt.

Daarom krijg je tijdens deze Live Online Training:

• 3 supertips waardoor jouw app eindelijk vaart krijgt en  nu eindelijk wél gaat lukken
  • Dé methode waarmee ik voor tientallen apps financiering regelde, en hoe jij dat ook doet zelfs als je dit niet eerder hebt gedaan
  • Een effectieve manier om ontwikkelaars te overtuigen zodat ze jouw app willen bouwen
  • 5 versnellers, die de vaart die je nu hebt nog enorm vergroten en zorgen dat jouw app er heel snel is

Reserveer je plek nu en schrijf je in

-David van AppSpecialisten

markten
onderwerpen
geschreven door
David van der Loo

Plaats mijn reactie

Loop jij al een tijdje rond met een idee? En wordt het maar geen app?

Ontdek tijdens de
Live Online Training
'Krijg je eigen app':

• 3 supertips waardoor jouw app nu eindelijk wél gaat lukken

• Dé methode waarmee je financiering regelt

• Het overtuigen van een ontwikkelaar om jouw app te bouwen

• 5 versnellers die ervoor zorgen dat jouw app er heel snel is

Schrijf je in:

De auteur van dit artikel

David is de naam, aangenaam je te leren kennen!

David van der Loo

App Expert

"In dit artikel leer je van mijn ervaring met 600+ bedrijven, 10+ jaar werken in de app markt en vele interviews en onderzoeken met experts. Deze artikelen zijn inmiddels meer dan 1.000.000x gelezen. Goed dat je één van deze lezers bent!"

Lees wat anderen over David zeggen