PotloodStap 1: Werk je idee uit met een schets

Jouw app-idee is ontastbaar. Een idee blijft een idee zolang het in jouw hoofd blijft. Maak je app-idee tastbaar door het op papier te zetten. Want dan zul je zien dat je app idee makkelijker én sneller te ontwikkelen is, terwijl het je niets kost (op die paar velletjes en schrijfgerij na). 

Wat zet je op papier dan? Schrijf je je idee gewoon uit? Nee, je maakt een échte schets. Dat kan door plaatjes van lege smartphones uit te printen, welke je dan mooi invult met jouw appschermen, of door simpelweg knoppen te tekenen die je wil hebben.

Daarbij hoeft het niet op te houden. Om echt al dat 'app gevoel' te krijgen, raad ik je aan om Marvel Pop te gebruiken. Met deze app scan je je tekeningen, welke je klikbaar maakt in de app. Zo maak je in korte tijd een werkend prototype van jouw app idee. Dit prototype werkt ook op jouw smartphone. Wil je meer instructies?Koop dan voor €7 een handige cursus Prototype maken met Marvel Pop

Dit prototype is niet alleen handig om jouw app-idee te testen, maar ook om anderen te overtuigen van jouw app-idee! Ideaal toch?

CreditcardStap 2: Schat de kosten van jouw app-idee

Weet je na het schetsen welke knoppen en functies jouw app nodig heeft? Dan heb je voldoende informatie om een schatting te maken van de kosten van jouw app. Zo'n schatting hoeft overigens geen nattevingerwerk te zijn. Met deze gratis calculator zie maak je binnen 1 minuut de kosten van je app. Je zult zien dat als je een offerte aanvraagt bij een app ontwikkelaar, de geschatte kosten aardig overeenkomen met de hier berekende kosten.

Kosten voor een app variëren van € 2.500,- tot meer dan € 100.000,-. Die kosten hangen natuurlijk heel erg af van de eisen voor jouw app. Alle unieke app-ideeën hebben maatwerk ontwikkeling nodig. Start je met een eenvoudige maatwerk app, dan liggen de kosten vaak tussen de € 30.000,- en € 40.000,-. Ben je al tevreden met een prototype om je app op kleine schaal te testen of te tonen aan een investeerder? Dan zijn er bedrijven die dit al voor €15.000.- kunnen maken. Wil je een heel uitgebreide app? Dan liggen de kosten dus eerder richting de € 100.000,-. Klinkt misschien nog steeds als een hoop geld om even op te hoesten voor een app. Maar wees gerust, er zijn meer manieren om jouw app ontwikkeling te betalen dan uit eigen zak.

Hoe kun je dan een app maken van minder dan € 10.000,- ? Er zijn tegenwoordig nieuwe technieken zoals Cross-platorm, no-code, low-code en outsourcing, die zorgen voor een enorm kostenvoordeel. Zo ontwikkelde ik eerder een app die als maatwerk applicatie € 40.000 zou kosten nu voor €3.200! Dus voor minder dan 10% van de prijs!

Hoe je zoveel kosten ook kunt besparen vind je in onze geavanceerde Calculator Plus. Daar vind je 12 verschillende technieken, kostenvoordelen en handige trucs, waarmee jij ook goedkoper je app kunt laten maken. Dat kan dus makkelijk tienduizenden euro's schelen! Je krijgt hier onbeperkt toegang tot die tool voor maar €7

Zelfs als je deze kostenvoordelen toepast, zul je altijd geld moeten hebben voor ontwikkeling. Daarom is de volgende stap belangrijk: financiering.

Stap 3: Bedenk hoe je je app gaat financieren

De laatste stap in het uitwerken van jouw app-idee: de financiering! Zoals ik hierboven al liet weten, ben je lang niet altijd afhankelijk van je eigen vermogen als je een app gaat ontwikkelen. Er zijn meerdere opties mogelijk, bijvoorbeeld een specifieke afnemer, subsidie, zakelijke investeerders of vrienden en familie. Toch zal niet elke mogelijkheid even geschikt zijn voor jouw app-idee. Daarom is het belangrijk om eerst je plan uit te werken, voordat je al actief gaat zoeken naar een financier. Maar hoe doe je dat?

Vind een financier met de App Financiering Planning

Weten welke financieringsmethode het beste op jouw idee aansluit? Download mijn App Financiering Planning PDF en binnen een paar vragen vind jij jouw financieringsmethode.

Geldzakje Euro
Krijg de App Financiering Planning
Alle vormen van financiering in een overzicht

Met de App Financiering Planning krijg je:

✔️ Alle vormen van financiering, zodat je overzicht hebt
✔️ Zien welke financiering bij jou past en je geen geld laat liggen
✔️ Hoe je het aanpakt om die financiering te krijgen
 

Toegang tot de App Financiering Planning kost normaal €7, nu GRATIS toegang voor €0:

-David van AppSpecialisten

Doel van jouw app
Fase van jouw app
Markten
Geschreven door
David van der Loo

Reacties: Wat vind jij van dit artikel?

Je hebt het bovenstaande artikel snel doorgelezen. De kopjes en iconen waren daarvoor handig. Maar misschien heb je iets gemist dat er niet in stond. Of misschien heeft dit artikel je juist geholpen. Laat een reactie achter en laat weten wat je van het artikel vindt!

Klik en laat een reactie achter